Green & safe LIFE-styles

2018-ban indul a TVE háztartási vegyi anyagokkal, köztük tiszítószerekkel, mosószerekkel, fertőtlenítőkkel, festékekkel stb. foglalkozó projektje, a Green & Safe LIFE-Styles.  

 

 

 

A 2018 és 2023 közötti időszakban a következő módon segítünk abban, hogy minél fenntarthatóbban és biztonságosabban használd a háztartásodban felbukkanó anyagokat:

 

Termékadatbázis 

A 10 leggyakoribb termékkategóriát lefedő, konkrét termékeket mutató adatbázis, amely tartalmazza a termékek veszélyességére és a környezeti hatásaira vonatkozó információkat. Az adatbázis elérhető lesz a www.tudatosvasarlo.hu-n és telefonos appokon keresztül is. A www.tudatosvasarlo.hu-n külön szekció készül ezen anyagok biztonságos és zöld használatáról.

 

Terméktesztek

Legalább 10 termék labortesztjét végezzük majd el. Az eredmények a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon fognak megjelenni.

 

ÖkoKörök

Elindul az ÖkoKör Lab, amely az ÖkoKör vegyi anyagokra specializálódott verziója lesz.

 

Kampányok

A vegyi anyagok megfelelő használatáról mindenkinek tudnia kell, ezért folyamatosan találkozhatsz majd az erről szóló kampányüzeneteinkkel a médiában, a TVE közösségi média felületein, a facebook-on, az Instagram-on, vagy a hírlevelekben.

 

Ha bármelyik tevékenységhez szeretnél ötletekkel, önkéntesmunkával csatlakozni, jelentkezz a TVE {kukac} TVE.hu email címen.

 

 

 

A Green & Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green & Safe LIFE-styles

 

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében