fbpx

Kik vagyunk?

Tudatos vásárlók! A pénzed szavazat

Azt mondják, a Föld megmentésével már el vagyunk késve, de…

a Tudatos Vásárlók Egyesületénél mi azt mondjuk, létrejöhet az igazságos és szolidáris társadalom, az élhető környezet és a működőképes gazdaság összhangja, ahol a társadalom tagjai felismerik egyéni felelősségüket a fenntarthatóság megvalósításában. Akik belátják, hogy minden egyes vásárlásuk szavazat, ezért fogyasztási szokásaik fenntarthatóvá tételével maguk is részt vesznek a változásban.

Jövőképünkről, küldetésünkről részletesen itt olvashatsz.

2002 óta elhivatottan dolgozunk azon, hogy

 • felkutassuk, kipróbáljuk és értékeljük az etikus és környezetbarát életmód megoldásait,
 • mindenkivel megismertessük a biztonságos, környezetileg, társadalmilag is fenntartható vásárlást,
 • a fogyasztókkal együtt nyomást gyakoroljunk a cégekre és elérjük, hogy megérje nekik a fenntartható irányba fordulni,
 • minél több asztalra kerülhessen biztonságos, helyi, fenntartható módon termelt élelmiszer Magyarországon.

Ez a célunk, nem kevesebb 🙂 Tartsatok velünk!

közösségi mezőgazdaság csa

Mindenki számít

Ne mondd, hogy csak egy csepp vagy a tengerben – a tengerben minden csepp számít. Célunk, hogy az ökotudatos életmódot és vásárlási szempontokat ne csak a “szuperzöldek” tartsák szem előtt, hanem legyen elérhető bárki számára. Ezért képzéseinkkel, rendezvényeinkkel, közösségi kihívásainkkal a fenntartható fogyasztói szokások, a tudatos vásárlási szempontok megjelenését segítjük az élet bármely területén.

“Nem értem, miért nem korábban kezdtem” – ilyen érzés szappannal zuhanyozni

Az elmúlt két évtizedben

Függetlenek vagyunk

Szakmai függetlenségünket csak úgy tudjuk megőrizni, hogy nem fogadjuk el a vállalatok adományait, és nem kérünk az általuk kínált reklámbevételekből. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tudatosvasarlo.hu cikkeiben nem zavarnak meg reklámok, ilyen egyetlen oldalunkon, médiafelületünkön sem látsz. Így amikor egy-egy gyártó, márka, bármilyen cég vagy termék értékelését olvasod nálunk, biztos lehetsz benne, hogy véleményünket nem befolyásolta semmiféle adomány, ajándék, reklámbevétel vagy bármilyen más együttműködés.

Emiatt munkánkat részben pályázati pénzekből, részben terméktesztjeinkből tudjuk folytatni. Ezért látható egyes cikkeink alján a pályázati támogató, és ezért kínáljuk terméktesztjeink nagyrészét – igyekezeteink szerint – egy megfizethető összegért.

Mindezek a források azonban bizonytalanok, ezért jelent nekünk nagyon sokat, ha támogatsz minket! Akár egyszeri támogatást adsz, akár éves tagságot vagy szupertagságot veszel, akár SZJA-d 1%-át adod nekünk éves adóbevallásodban, mi hálásan fordítjuk ezt arra, hogy:

 • Magyarországon még több fiatal gazda vágjon bele a környezetkímélő és egészséges élelmiszert termelő közösségi mezőgazdálkodásba,
 • országosan minden évben többszázan tapasztalják és tanulják el a vegyszermentes háztartás, az egészséges étkezés praktikáit,
 • olyan fogyasztóvédelmi hírekről is írjunk, amikről máshol nem olvashatunk. 

Transzparensen dolgozunk. Az eddigi munkánkról, éves bevételeiről és kiadásairól részletesen éves közhasznúsági jelentéseinkben olvashatsz.

Itt tudsz elérni minket

Tudatos Vásárlók (Közhasznú) Egyesülete
Cim: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A fsz. 3.
Székhely: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A fsz. 3.
Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000
Swift kód: HBWEHUHB
Adószámunk: 18245770-1-43
E-mail: tve@tve.hu

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás