Találat a #divinfood címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Miből süssünk kenyeret? Ősgabonák egy molnár-pék szemével
Tóth István, a Molnárlegény oldal szerzője arról, mit tudnak az ősgabonák, miért jobb, ha többféle lisztből készül a kenyér, mi az ő kedvence e téren.
KONYHA ÉS KERT
Hüvelyesekkel a klímaszorongás ellen
A résztvevők a kihívás alatt mindenféle hüvelyeseket kóstolgattak, ám közülük is egy fogyasztása ugrott meg látványosan.
KONYHA ÉS KERT
Nézd meg térképen, hol lehet ősgabonából készült lisztet, kenyeret, tésztát kapni!
Ha tönköly, alakor vagy tönke búzából készült kenyeret, lisztet vagy akár tésztát akarsz kóstolni, ez a te térképed!
KONYHA ÉS KERT
Zab, durum, tönköly és társaik. Felismered a kalászokat? Nagy gabonakvíz
Talán eszel durum- vagy tönköly lisztből sült kenyeret, de felismered a növényt, ami a lisztet adja? Próbáld ki és okosodj!
KONYHA ÉS KERT
A betonfőzelék emléke még mindig kísért, mégis ez a zöldség tarolt a kihíváson
A résztvevők a kihívás alatt mindenféle hüvelyeseket kóstolgattak, ám közülük is egy fogyasztása ugrott meg látványosan.
KONYHA ÉS KERT
„Idén több céklát már nem fogok főzni” Főzelékes Feri új helyén, a Hippeace-ben jártunk
Miután a teljes országot traumatizálták az iskolai menzán, valaki végre megmutatja, mennyire ízletes is lehet a főzelék.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Megnéztük, honnan jön az egyik legkedveltebb hüvelyes a boltokba
Megnéztük, hol lehet helyben, vagy Magyarországon, vagy legalább az Eupai Unióban termesztett lencsét venni.
KONYHA ÉS KERT
Lehet édes, lehet más. Hogyan készíts kását?
Miért érdekes a kása, ha fenntarthatóságról beszélünk? Minek ahhoz recept? Milyen legyen, ha nem édes?
KONYHA ÉS KERT
Hüvelyes kisokos. Így lesz a bab, lencse, csicseriborsó könnyű, emészthető étel
Hogyan főzd, hogy ne puffasszon? Mivel fogyaszd? Hogyan fermentáld, készíts belőle lisztet, csíráztasd?
KONYHA ÉS KERT
Egyetlen képen, miért jó, ha több hüvelyest eszünk
Ezért egyél több babot és lencsét! 3 érv a hüvelyesek mellett,