A közösségi mezőgazdálkodás egy olyan csapat, amelyben egy gazdálkodó és vásárlói alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást.
A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszert kapnak.
Legfrissebb cikkeink

Bio-gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között
A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai-gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a 10. legdinamikusabban fejlődő ország a világon. A területarányt nézve az európai középmezőnyben vagyunk, a megtermesztett bio élelmiszer nagyrészét viszont, sajnos, nem mi esszük meg.

40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.

Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból
Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.

8 tudományosan bizonyított tipp, hogy sikerüljön teljesíteni a fogadalmad!
Rászántad magad, hogy változtatsz életeden, hogy legalább egyetlen részletében egészségesebb, vidámabb, fenntarthatóbb életet élsz? A jó hír, hogy nincs jobb időszak ehhez az évkezdésénél! Tudományosan megalapozott módszereket mutatunk – válassz csak egyet, vagy próbáld ki akár többet is, hogy újévi zöld fogadalmaidat sikerüljön hosszútávon megvalósítani.
Mit tud egy közösségi gazdaság?

Így működnek a közösségi gazdaságok
Az alábbiakban bemutatjuk nektek, hogyan is működnek a hazánkban egyre népszerűbb közösségi gazdaságok. Most megtudhatod, hogyan válhatsz taggá és mit kell tudnod a működésről.

A Tudatos Vásárlók és a közösségi gazdaságok
Mosonmagyaróvártól Miskolcig ezekben a hetekben várják az újonnan csatlakozó fogyasztókat a közösségi gazdaságok. A gazdák a tervezhető jövőt, a fogyasztók a finom ízeket és a megbízható forrást keresik, mi pedig azon vagyunk, hogy egymásra találjatok.

Zöldségátvétel percről-percre: a gazdaságtól az asztalomig
A Birs zöldségközösség egyik tagja bemutatja, hogy néz ki egy zöldségátadós nap percről percre. Mit csinál a fogyasztó és a gazda, na és mi történik a zöldséggel egy nap alatt? Képes riportunk következik.
Videók

Közösségi mezőgazdálkodás – “Itt tényleg értékelik a munkánk gyümölcsét”
2020-ban, egy meleg őszi délutánon a Kertvárosi Kamra udvarán jártunk, hogy lássuk, milyen az, amikor két közösségi gazdaság, a Szandaszögi Ökokertészet és a Táncoskert Biogazdaság tagjai veszik át a gazdáktól a heti élelmiszeradagot. Két COVID-hullám közti szünetben találkoztunk velük, a szabad ég alatt. Mik a közösségi gazdaságok, mi az a közösségi mezőgazdálkodás? Egy olyan kapcsolat, amelyben […]