fbpx

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Ne maradj ki a jóból, légy a részese!

A közösségi mezőgazdálkodás egy olyan csapat, amelyben egy gazdálkodó és vásárlói alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást.

A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszert kapnak.

Tudatos Vásárló tesztek

Legfrissebb cikkeink

közösségi gazdaság helyi élelmiszer

„Nem szívesen eszem már ételt más forrásból” – ezekhez a közösségi gazdaságokhoz lehet csatlakozni 2020-ban

Az a tudatos vásárló, aki friss, biominőségű élelmiszerhez akar jutni rendszeresen, közvetlenül a termelőtől, az most nézzen körül és csatlakozzon egy közösségi gazdasághoz. Hogy könnyebb legyen a választás, idén is összeállítottuk a gazdaságok listáját, emellett február 22-én családi nappal is várunk Benneteket, ahol személyesen is megismerkedhettek a gazdákkal.

Pitypang Biokert – 55 családnak termelnek ketten, gépek nélkül

Kiss János és Horváth Anna egy éve hozta létre saját gazdaságát Hajdúböszörményben. A Pitypang Biokert 55 debreceni és hajdúböszörményi családnak szállít friss, vegyszermentes zöldségeket heti rendszerességgel. A fiatal pár dolgos és lendületes évet tud maga mögött, és nagyon élvezi a közösségi gazdálkodás kihívásait és szépségeit.

Szandaszögi Ökokertészet – ahol a salátában is az embert látják

Keresztesiné Drevenka Orsolya egy igazán talpraesett fiatal anyuka, aki kezdőként vágott bele a gazdálkodásba, egy kis nógrádi faluban. 2015-ben indították el férjével és szüleivel a Szandaszögi Ökokertészetet, igazi családi gazdaságként. Ma már 95 családnak termelnek biozöldséget, Budapesten, Vácon és Balassagyarmaton van átadópontjuk. Sok erőt ad nekik a mindennapokhoz, hogy közösséget alkotnak a vásárlóikkal.

Forrás bevásárlóközösség Tata

Egyél helyit! – Forrás Bevásárlóközösség és helyi piac Tatán

Tavaly indult útjára a Forrás Bevásárlóközösség Tatán, amely heti átadásai egy kis helyi termelői piac formájában valósulnak meg. Környékbeli termelőkkel dolgoznak együtt, akik heti rendszerességgel szállítják finomabbnál-finomabb portékáikat a vásárlóknak. A szervezők, Herczig Szabolcs és Pál Zsuzsi várja a csatlakozókat.

Még több cikk

Adatbázisok

A téma cikkei

közösségi gazdaság helyi élelmiszer

„Nem szívesen eszem már ételt más forrásból” – ezekhez a közösségi gazdaságokhoz lehet csatlakozni 2020-ban

Az a tudatos vásárló, aki friss, biominőségű élelmiszerhez akar jutni rendszeresen, közvetlenül a termelőtől, az most nézzen körül és csatlakozzon egy közösségi gazdasághoz. Hogy könnyebb legyen a választás, idén is összeállítottuk a gazdaságok listáját, emellett február 22-én családi nappal is várunk Benneteket, ahol személyesen is megismerkedhettek a gazdákkal.

Így működnek a közösségi gazdaságok

Az alábbiakban bemutatjuk nektek, hogyan is működnek a hazánkban egyre népszerűbb közösségi gazdaságok. Most megtudhatod, hogyan válhatsz taggá és mit kell tudnod a működésről.

Közösségi gazdaságok, dobozrendszerek és bevásárlóközösségek

Összegyűjtöttük a már működő közösségi gazdaságok, dobozrendszerek és bevásárlóközösségek legfontosabb adatait: hogy hívják őket, milyen terményeket, termékeket vásárolhatsz tőlük, hol érdeklődhetsz utánuk.

Videók

A gazdaságtól az asztalomig

A gazdaságtól az asztalomig

Munkatársunk, a Birs zöldségközösség tagja bemutatja, hogy néz ki egy zöldségátadós nap, milyen a zöldségátvétel percről-percre: a gazdaságtól az asztalomig. Mit csinál a fogyasztó és a gazda, na és mi történik a zöldséggel egy nap alatt? Képes riportunk következik. Ha többet szeretnél tudni, kövesd a közösségi mezőgazdálkodásról szóló híreinket!