fbpx

ÖKOKÖRÖK

Háztartászöldítés együtt, örömmel

Mind máshol tartunk háztartásunk zöldítésében, és sokat segít, ha érezzük, hogy nem egyedül csináljuk. Az ÖkoKör egy zöldülő csapat inspiráló találkozásainak sorozata.

Ha kedvet kaptál, és Te is zöldítenéd háztartási szokásaidat, akkor nincs mire várnod: csatlakozz egy ÖkoKörhöz! Ha nem ismersz olyanokat, akikkel szívesen alakítanának Ökokört sebaj, mi segítünk.

Együtt könnyebb!

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

öko-mosás kihívás

Szürke az ősz? Vigyél színt a mosásba: indul az Öko-mosás kihívás!

Csatlakozz Öko-mosás kihívásunkhoz, teszteld velünk, mennyire jönnek be a legnagyobb hazai greenfluencerek által javasolt környezetkímélő módszerek!

Tóth Andi Tiszta otthon Ökokör

Tóth Andi: az ÖkoKörökkel óriási energiákat és új lendületet kaptam

A napokban országosan 12 helyszínen közel százan vágnak bele otthonuk vegyszertelenítésébe a Tudatos Vásárlók segítségével. Idén Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül blog írója is indít ilyen Tiszta otthon ÖkoKör-t. Megírta, mit ad neki, mit adhat bárkinek ez a lehetőség. Tóth Andi írása.

Vágj bele otthonod vegyszermentesítésébe: újra indulnak Tiszta otthon ÖkoKörök

Úgy érzed már eleget olvastál a takarítószerek egészségkárosító hatásáról, és mások szuperzöld háztartásáról? Te is zöldítenéd a takarítási szokásaidat? Akkor csatlakozz egy Tiszta otthon ÖkoKörhöz! Együtt könnyebb! Mutatjuk, hol indulnak csoportok, amelyekhez még lehet csatlakozni.

Még több cikk

Adatbázisok

A téma cikkei

ÖkoKör

Elég a durva takarítószerekből! Ilyen egy Tiszta otthon Ökokör

„Mind más-más úton haladunk, és máshol tartunk a háztartásunk zöldítésében, mégis, nem telt el alkalom nagy felismerések és egymást inspiráló elhatározások nélkül” – összefoglalva erre számíthat, aki csatlakozik a Tudatos Vásárlók egyik Tiszta otthon ÖkoKöréhez. A csoportokban egy-egy ÖkoKör tagjai környezetkímélő takarítási praktikákat, infókat osztanak meg egymással. Volt, aki leszokott a bolti öblítőről, de olyan […]

Mi az az ÖkoKör?

Az ÖkoKör egy csapat, akik azért találkoznak hétről hétre, hogy egymást inspirálják és fenntarhatóbbá tegyék életük egy területét. Egy tanuló kör, ahol a résztvevők kölcsönösen tanulnak egymástól anélkül, hogy lenne egy megmondó ember, aki mindig előáll a tuti megoldással. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2010-ben vezette be az Ökokör programot Magyarországon. 2010 óta több mint 50 […]

Ilyen az ÖkoKör Kamra

Egyre fontosabb a hazai lakosság számára, hogy csökkentse az étkezése környezetterhelését. Ezt bizonyíítja, hogy csak 2014 és 2016 között 360 milliárd forintos költöttünk környezettudatos és etikus élelmiszerre, az ÖkoKör Kamra résztvevői pedig legalább 10-15%-kal csökkentették az étkezésük kilóméter lábnyomát és a kidobott étel mennyiségét. 

Videók