fbpx
ökokör vega

ÖkoKör Kamrás élmények első kézből

Kevesebb élelmiszer- és pénzpazarlás, új receptek, bizonyság arra, hogy jól lehet lakni akkor is, ha nem húst eszünk hússal. Mindezt jó hangulatban, támogató közösségben, aszkézis nélkül. Ez az ÖkoKör Kamra. Ismerd meg a résztvevők történeteit, és csatlakozz az ÖkoKör közösséghez.

ökokör

Az ÖkoKör egy jutalomjáték, ahol olyan lendületet kaphatsz, amire korábban nem is gondoltál – Kitti története

Kitti az első online Tiszta otthon ÖkoKör csoportba járt. Annyira beszippantotta a téma, hogy ezután elvégezte a csoportvezető képzést, és gyorsan összerántott egy nyolcfős ÖkoKör Kamra csoportot. A hat hét után azonban nem tudtak elválni egymástól, ezért közösen belevágtak egy Tiszta otthon ÖkoKörbe is.

 

ökokör, vega, vegyszermentes

Az Ökokör az a vállalkozás, amiben vesztenivaló nincs, csak nyerhetünk vele – Szilvi története

Több mint 10 évvel ezelőtt az első ÖkoKörök egyike Budapesten, Wekerlén indult. Ez a zöld oázis a nagyvárosban mindig tartogat új meglepetéseket. 2021-ben egy lelkes helyi csapat belevágott az ÖkoKör Kamrába. Szilvi, a csoportvezető eleinte aggódott a „vezető” szerep miatt, mégis remekül feltalálta magát az új helyzetben, igazi motorja lett a kis közösségnek. A csapat azóta is együtt maradt, Tiszta otthon ÖkoKörbe is belevágtak.

 

ökokör, vegyszermentes

Kiléptünk a tehetetlenségünk börtönéből – Laura története

“Az ÖkoKör számomra azért volt motiváló, mert végre lehetett beszélgetni, megosztani a terheket, és észrevenni, hogy nem vagyok egyedül a törekvéseimmel, kérdéseimmel, sikereimmel és a csalódásaimmal sem.” Ismerd meg Laura történetét, aki Dabason tartott Tiszta otthon ÖkoKört, majd ÖkoKör Kamrába is belevágtak. 

 

 

növényi értrend európa covidEzt érték el az ÖkoKörök Zuglóban

Kevesebb kidobott étel,  bevált húsmentes receptek, közösségi komposztálás, klímabarát étkezés, jó társaság.

 

 

 

ökokör zero waste

Mi történik egy Ökokör Kamrában?

Kevesebb kidobott étel, több zöldség hús helyett, helyi élelmiszer, csomagolásmentes vásárlás – csak néhány a korábbi ÖkoKör Kamra csoportok sikereiből.

 

 

Nem mindegy, mit eszel!

Élelmezésünk, élelem beszerzési rendszerünk óriási hatást gyakorol az éghajlatváltozásra, konzerválja a szegénységet, fokozza a természeti környezet pusztulását. Az éghajlatváltozás és globális kizsákmányolás az EU polgárainak a jövővel kapcsolatos aggodalmai között az első helyen áll. Az EU polgáraiként, magánszemélyként a mi felelősségünk is szerepet vállalni a világ előtt álló kihívások megoldásában.

Kövesd a #GoEAThical és az #OurFoodOurFuture hashtaget a Facebookon és az Instagrammon, iratkozz fel hírlevelünkre és értesülhetsz a kampány következő állomásairól.

Ne tápláld tovább a kizsákmányolást! A pénzed szavazat!

——————————————————————————————————————————————————————————————

ökokör háztartászöldítés ofofA cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával, az  #OurFood.OurFuture  projekt keretében valósult meg.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás