fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

ÖkoKör Kamrás élmények első kézből

ökokör vega

Kevesebb élelmiszer- és pénzpazarlás, új receptek, bizonyság arra, hogy jól lehet lakni akkor is, ha nem húst eszünk hússal. Mindezt jó hangulatban, támogató közösségben, aszkézis nélkül. Ez az ÖkoKör Kamra. Ismerd meg a résztvevők történeteit, és csatlakozz az ÖkoKör közösséghez.

ökokör

Az ÖkoKör egy jutalomjáték, ahol olyan lendületet kaphatsz, amire korábban nem is gondoltál – Kitti története

Kitti az első online Tiszta otthon ÖkoKör csoportba járt. Annyira beszippantotta a téma, hogy ezután elvégezte a csoportvezető képzést, és gyorsan összerántott egy nyolcfős ÖkoKör Kamra csoportot. A hat hét után azonban nem tudtak elválni egymástól, ezért közösen belevágtak egy Tiszta otthon ÖkoKörbe is.

 

ökokör, vega, vegyszermentes

Az Ökokör az a vállalkozás, amiben vesztenivaló nincs, csak nyerhetünk vele – Szilvi története

Több mint 10 évvel ezelőtt az első ÖkoKörök egyike Budapesten, Wekerlén indult. Ez a zöld oázis a nagyvárosban mindig tartogat új meglepetéseket. 2021-ben egy lelkes helyi csapat belevágott az ÖkoKör Kamrába. Szilvi, a csoportvezető eleinte aggódott a „vezető” szerep miatt, mégis remekül feltalálta magát az új helyzetben, igazi motorja lett a kis közösségnek. A csapat azóta is együtt maradt, Tiszta otthon ÖkoKörbe is belevágtak.

 

ökokör, vegyszermentes

Kiléptünk a tehetetlenségünk börtönéből – Laura története

„Az ÖkoKör számomra azért volt motiváló, mert végre lehetett beszélgetni, megosztani a terheket, és észrevenni, hogy nem vagyok egyedül a törekvéseimmel, kérdéseimmel, sikereimmel és a csalódásaimmal sem.” Ismerd meg Laura történetét, aki Dabason tartott Tiszta otthon ÖkoKört, majd ÖkoKör Kamrába is belevágtak. 

 

 

növényi értrend európa covidEzt érték el az ÖkoKörök Zuglóban

Kevesebb kidobott étel,  bevált húsmentes receptek, közösségi komposztálás, klímabarát étkezés, jó társaság.

 

 

 

ökokör zero waste

Mi történik egy Ökokör Kamrában?

Kevesebb kidobott étel, több zöldség hús helyett, helyi élelmiszer, csomagolásmentes vásárlás – csak néhány a korábbi ÖkoKör Kamra csoportok sikereiből.

 

 

Nem mindegy, mit eszel!

Élelmezésünk, élelem beszerzési rendszerünk óriási hatást gyakorol az éghajlatváltozásra, konzerválja a szegénységet, fokozza a természeti környezet pusztulását. Az éghajlatváltozás és globális kizsákmányolás az EU polgárainak a jövővel kapcsolatos aggodalmai között az első helyen áll. Az EU polgáraiként, magánszemélyként a mi felelősségünk is szerepet vállalni a világ előtt álló kihívások megoldásában.

Kövesd a #GoEAThical és az #OurFoodOurFuture hashtaget a Facebookon és az Instagrammon, iratkozz fel hírlevelünkre és értesülhetsz a kampány következő állomásairól.

Ne tápláld tovább a kizsákmányolást! A pénzed szavazat!

——————————————————————————————————————————————————————————————

ökokör háztartászöldítés ofofA cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával, az  #OurFood.OurFuture  projekt keretében valósult meg.

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok