fbpx

Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 

a Tudatosvasarlo.hu és a Tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon keresztül történő adatkezeléshez 

A honlapon keresztül gyűjtött személyes adatok kezelője a https://tudatosvasarlo.hu és a https://tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalt fenntartó Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete (TVE). 

Székhely és iroda: 1114 Budapest Móricz Zs. körtér 3./A 

E-mail: tve@tve.hu Honlap: www.tudatosvasarlo.hu  

Telefon: +36 (1) 225 8136 Mobil: +36 (30) 400 9658 

A TVE az oldalon keresztül abban az esetben gyűjti és kezeli a személyes adataidat, ha 

  1. Támogató Tag, Szupertag és Tudatos Vásárló Kedvezménykártya tulajdonos vagy;
  2. Regisztrálsz a tudatosvasarlo.hu és tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon;
  3. Tudatos Vásárló Teszteket vásárolsz;
  4. Feliratkozol Tudatos Vásárló Hírlevélre vagy a Tudatos Vásárló Tesztek Hírlevélre;
  5. Jelentkezel az oldalon egy meghirdetett rendezvényre, képzésre, eseményre, akcióra, kihívásra.

Az adatok gyűjtése és kezelése a Te hozzájárulásoddal történik, kizárólag olyan személyes adatokat gyűjtünk és kezelünk, amit Te magad adtál meg nekünk.

1. Támogató Tagság, Szupertagság és Tudatos Vásárló Kedvezménykártya

Amikor a TVE Támogató Tagjának vagy Szupertagnak jelentkezel a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tároljuk a  

  • vezeték- és keresztnevedet,  
  • email címedet,  
  • postacímed, valamint,
  • tagság kezdetének és lejáratának dátumát,  
  • befizetett tagdíj összegét,  
  • Szupertagság esetén a tesztekhez való hozzáférés kezdő és lejárati dátumát,  
  • Tudatos Vásárló Kedvezménykártya lejárati dátumát.

Ha a regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod

  • a telefonszámod,
  • születési éved,
  • végzettséged, és foglalkozásod.

Az adataidat kérésedre töröljük, amennyiben ez a tagsági idő alatt történik, a tagsági jogviszonyod is megszűnhet. A számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk.  

Az adatokat arra használjuk, hogy kapcsolatban maradjunk veled, kiállítsuk és megküldjük neked a Kártyát, a befizetést igazoló számlát, értesítsünk arról, ha lejár a tagságod, valamint, hogy emailen keresztül tájékoztassunk azokról az információkról és szolgáltatásokról, amelyek tagjainknak járnak. 

Az emailt ún. CRM-rendszeren keresztül küldjük ki, nyomon tudjuk követni a megnyitásokat, átkattintásokat. Ennek segítségével elemezni tudjuk tagjaink számára mely tagi szolgáltatások érdekesek, sikeresek, illetve, hogy egyéb kommunikáció csatornáink mellett a hírleveles kommunikáció mennyire sikeres. A megnyitásokat és átkattintásokat azonban a profilodban nem tároljuk.

2. Regisztráció a tudatosvasarlo.hu és a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon 

Amikor a tudatosvasarlo.hu és/vagy a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon regisztrálsz, a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja a

  • vezeték- és keresztnevedet,  
  • email címedet, valamint

Ha regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod

  • postacímed,  
  • telefonszámod,
  • születési éved,  
  • végzettséged,  
  • foglalkozásod. 

Az adataidat kérésedre töröljük, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod. 

Az adatokat arra használjuk, hogy több információt tudjuk meg a tudatosvasarlo.hu olvasóközönségéről, valamint olvasási és fogyasztási szokások, elégedettség méréséhez.  

Emellett értesítést küldünk számodra az oldal használatával kapcsolatos jelentős és kiemelten fontos változásokról. 

Az adataidat kérésedre részben vagy teljességében töröljük. A vezeték- és keresztneved és az email címed törlése esetén fiókod is törlésre kerül.  

Megjegyzés: A www.tudatosvasarlo.hu oldalra az új regisztráció szünetel, 2020 június óta a korábbi felhasználók számára sem elérhető.

3. Tudatos Vásárló Tesztek vásárlása 

Amikor megvásárolsz egy tesztet a http://tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon, a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tároljuk  

  • vezeték- és keresztnevedet,  
  • email címedet,  
  • postacímed,  
  • számlázási címed,
  • tesztekhez való hozzáférés kezdetének,  
  • lejáratának dátumát,  
  • befizetett összeget. 

Az adataidat kérésedre töröljük, amennyiben ez még a szolgáltatás ideje alatt történik, a hozzáférésed is megszűnhet. A számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk.  

Az adatokat arra használjuk, hogy kapcsolatban maradjunk veled, kiállítsuk és megküldjük neked a vásárlást igazoló számlát, értesítsünk arról, ha lejár a szolgáltatás, valamint, hogy tájékoztassunk azokról az információkról és szolgáltatásokról, amelyek a vásárlással és a szolgáltatás biztosításával kapcsolatosak. 

4. Feliratkozás Tudatos Vásárló Hírlevélre és Tudatos Vásárló Tesztek Hírlevélre 

Amikor feliratkozol a Tudatos Vásárló Hírlevélre és/ vagy a Tudatos Vásárló tesztek Hírlevélre a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja

  • a vezeték- és keresztnevedet, 
  • az email címedet, 

Ha regisztrációs űrlapon a nem kötelező kitöltendő mezőkben megadod, 

  • a postacímed, 
  • a telefonszámod, 
  • születési éved, 
  • végzettséged, és foglalkozásod.

Az adataidat kérésedre töröljük, a hírlevélről bármikor leiratkozhatsz, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod. 

Az adatokat arra használjuk, hogy

  • hetente legalább egyszer megküldjük számodra a Hírlevelet, amelyben a tudatosvasarlo.hu legfrissebb cikkeiről, a TVE aktuális programjairól, tagságról, szolgáltatásairól és eseményeiről, támogatási lehetőségekről. Emellett értesítést küldünk számodra Hírlevéllel kapcsolatos technikai változásokról. 
  • az arra használjuk, hogy havonta legalább egyszer megküldjük számodra a Tesztek Hírlevelet, értesítést küldjünk neked a frissen publikált ingyenes vagy fizetős tesztekől, előfizetési csomagokról, akciókról. Emellett értesítést küldünk számodra Hírlevéllel kapcsolatos technikai változásokról.

Az adatkezelés hatósági nyilvántartási száma: NAIH-108597/2016, de ennek a számnak a használat 2018. május 25. után már nem kötelező. 

A Hírleveleket ún. CRM-rendszeren keresztül küldjük ki, nyomon tudjuk követni a megnyitásokat, átkattintásokat. Ennek segítségével elemezni hogy tartalmaink, szolgáltatásaink mennyire érdekesek, sikeresek, illetve, hogy egyéb kommunikáció csatornáink mellett a hírleveles kommunikáció mennyire sikeres. A megnyitásokat és átkattintásokat azonban a profilodban nem tároljuk.

5. Jelentkezés rendezvényre, képzésre, eseményre, akcióra, kihívásra, petícióra (röv. esemény) 

Amikor regisztrálsz egy a tudatosvasarlo.hu oldalon meghirdetett eseményünkre a TVE a Te önkéntes hozzájárulásod alapján tárolja

  • vezeték- és keresztnevedet, 
  • az email címedet,
  • telefonszámodat, 
  • postacímed,
  • számlázási címedet,
  • születési dátumot,
  • dietetikai elvárásaidat,
  • eseményre jelentkezés és azon való részvétel tényét, és ezzel kapcsolatos operatív információt,
  • kérdésekre adott szövegszerű válaszod,
  • beküldött képek, audiovizuális anyagok.

Az adataidat kérésedre töröljük, hozzájárulásod az adatkezeléshez bármikor visszavonhatod. Az esetleges számviteli bizonylatokat és azzal kapcsolatos adatokat azonban a számviteli törvény [2000. évi C. tv. 169. § (2)] értelmében a kiállítástól számított 8 évig meg kell őriznünk. 

Az adatokat arra használjuk, hogy kapcsolatba lépjünk veled és kommunikáljunk az adott rendezvény, esemény, akció lebonyolításával kapcsolatban, valamint biztosíthassuk az akadálymentes részvételt. 

Az egyes események vonatkozó adatkezelési gyakorlata eltérő lehet, ezeket az egyes eseményekkel kapcsolatban külön kommunikáljuk (pl. képzés esetén képzési szerződés, jelentéi ív, engedély fotó készítéséhez).

ADATKEZELÉS és a JOGAID

megadott személyes adatokhoz a feladataik ellátása érdekében a következők férnek hozzá:

  • Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete munkatársai, így például a tagság iktatással foglalkozó munkatársai az ügykezelés érdekében,
  • a szervezet CRM-ének üzemeltetői: Reflexive Communications Polgári Jogi Társaság (1039 Budapest, Andy Endre u. 60. https://www.reflexivecommunications.hu/ ), adatfeldolgozási szerződés keretében megadott személyes adatokat az általuk biztosított szervereken tároljuk.  

Az adataidat nem adjuk tovább sem feldolgozásra, sem más célból, kivéve, ha jogszabály minket erre kötelez (pl. rendőrségi megkeresés nyomozáshoz).

A megadott személyes adatokat a Farm Stúdió Kft. (1126 Budapest, Királyhágó u. 4. farm@farm.co.hu) által biztosított szervereken tároljuk.

Jogod van ahhoz, hogy tájékoztatást kérj a TVE-től

  • milyen személyes adataidat,
  • milyen jogalapon, 
  • milyen adatkezelési cél miatt, 
  • milyen forrásból, 
  • mennyi ideig kezeljük.
  • kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítottunk hozzáférést. 

Jogod van ahhoz, hogy helyesbítést kérj az adataidban.  

Jogod van ahhoz, hogy kérd az adatait törlését, zárolását, megjelölését. 

Jogod van ahhoz, hogy tiltakozz az ellen, hogy a személyes adatodat felhasználjuk közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából 

A megadott elérhetőségeken keresztül, írásban jutasd el számunkra kérésed, legfeljebb 30 napon belül teljesítjük, és erről értesítést küldünk. Ha bármilyen panaszod van, vedd fel velünk a kapcsolatot 

Ha jogellenes adatkezelést tapasztalsz, polgári pert kezdeményezhetsz lakóhelyed szerinti törvényszék előtt (http://birosag.hu/torvenyszekek). 

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11postacím: 1363 Budapest, Pf. 9. elektronikus ügyintézés: https://epapir.gov.hu/http://www.naih.hu). 

Adatkezelésünk összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.); 
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.); 
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.); 
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.); 
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETE 

Budapest, 2021. szeptember 1.