fbpx
air fryer teszt 2024

A csirkecombot jól, a krumplit alig. Melyik a legjobb air fryer? Tesztösszefoglaló  

A forrólevegős sütőket mindenki másért szeretheti. Egészségesebben készíthetjük benne az ételt, kisebb adagot is tudunk benne sütni, arról nem is beszélve, hogy nem árasztja el a konyhát az égett olaj szaga, és legtöbbször gyorsabban is dolgozik, mint a hagyományos sütő. Ezek nem elhanyagolható szempontok, ha mondjuk sült csirkecombbal és csokitortával lepnénk meg rég nem látott vendégeinket. Azonban termék és termék között is van különbség, nem csupán az árban.  Hogy melyikkel járunk a legjobban, kiderül legfrissebb terméktesztünkből, amelyben 82 air fryert, azaz forrólevegős sütőt hasonlítottunk össze.

Ariete, Breville, Cecotec, Cosori, Delonghi, Domo, Electrolux, Gorenje, Hisense, Instant, Koenic, Ninja, Philips, Princess, Russell Hobbs, Sage, Sencor, Severin, Tefal, Tesla, Tristar, Ufesa, Xiaomi. A forrólevegős sütők gyártóktól független tesztelése során 23 márka 82 termékét vizsgáltuk nemzetközi szervezetekkel együttműködve.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

5 fő szempont szerint értékeltük és pontoztuk őket

 • a sütés minősége, 
 • energiafogyasztás, 
 • a gépek felépítésének minősége, 
 • mennyire felhasználóbarát a mindennapi használatuk, 
 • mennyire biztonságosak elektromos és termikus szempontból?

teszt oldal címlapi nyitókép

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!

Teszteremények a Tudatos Vásárlón

Melyik süt jól csirkecombot, melyik forrósodik át?

A sütési teljesítményt krumpli, csirkecomb, tavaszi tekercs, quiche és csokitorta sütéssel is teszteltük. Kiderült, a készülék teljesítménye nagyon eltérő lehet, attól függően, hogy mit sütünk bennük. Például, a Russell Hobbs SatisFry Air 1.8L Airfryer 26500-56 forrólevegős sütővel remek csirkecombokat és csokitortát sikerült sütni, viszont a sült krumplival egyáltalán nem boldogult jól. Ráadásul lassú a többi termékhez képest.

A modellek kivétel nélkül megfeleltek az előírásoknak elektronikai szempontból. A termikus biztonságukról ez már nem mondható el általánosságban. A szakértők hőmérsékletméréseket végeztek a sütőfelület különböző részein. Így derült ki, hogy 29 termék a kelleténél kicsit vagy sokkal jobban felmelegedett itt-ott. Mint például a Gorenje AF1409DB, mely esetében a kosárkioldó műanyag gomb 75,6 °C-ig hevült. 

Ha nem csak ünnepnapokon tervezzük elővenni, fontos, hogy bírják a strapát. 54 termék esetében erre számíthatunk is, viszont a többi tesztelt forrólevegős sütő minőségében találtak kifogásolni valót a tesztelők. Csak közepes minőségű többek között például a Koenic KAF 2110 B termék.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

Áramfogyasztásban a legjobb

Egyes termékek energiafogyasztása háromszor akkora volt (175 W), mint a mezőny legjobbjainak (56-58 W) 100g csirkecomb elkészítésére számolva. A többi sütési teszt során is dupla vagy háromszoros volt a különbség a legtöbbet és legkevesebbet fogyasztó készülékek között. Ez érzékelhető lesz a villanyszámlánkon, főleg, ha rendszeresen tervezzük használni a forrólevegős sütőt.

A legkevesebb energiát fogyasztók között végzett például a Princess 182026 Digital Aerofryer XXL vagy az Ufesa FRY4TWO. A Princess terméke azonban használhatósági tesztek során volt nehezen tisztítható, míg az Ufesa modell a felépítés minősége, illetve termikus biztonság szempontjából csak közepesre vizsgázott.

Minden terméknek vannak tehát erősségei és gyengeségei, ezért vásárlás előtt gondoljuk végig, melyek számunka a legfontosabb szempontok. 

Ár

A tesztelt termékek átlagára a tesztelés idején 17 000 Ft és 201 000 Ft között mozgott. Nem szükséges a legdrágábbat megvennünk, ahhoz, hogy jó minőségű, tartós darabot vihessünk haza, melyben finom ételek készülnek. Sőt. Az első öt helyen végzett forrólevegős sütők átlagára 68 000 és 110 000 Ft között van. A részletes teszteredmények segítségével pedig könnyebb kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb darabot. 

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

Miért érdemes fizetni a teszteredményért?

 • Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezek az értékelések inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.
 • A Tudatos Vásárlók terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sajnos sok pénzbe kerül az elkészítésük.
 • Tesztjeinkben több tízmillió Ft összértékű, anonim módon vásárolt gépeket vizsgálunk.
 • A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás