fbpx
szezonális zsongás kihívás

Új alapanyagok, tippek tavaszra! Itt a Szezonális zsongás kihívás!

Ne keverd a szezont a fazonnal! Nincs is inspirálóbb időszak belevágni a szezonalitást előtérbe helyező táplálkozásba, mint a tavasz, amikor színes és változatos terményekből készítheted el a finomabbnál finomabb ételeket. Csatlakozz legújabb kihívásunkhoz, és zsongj be te is a szezonális alapanyagoktól!

A helyi és szezonális táplálkozás nekünk és a bolygónak egyaránt jó. De

 • minek van éppen szezonja,
 • hol lehet ezekhez a terményekhez hozzájutni és legfőképpen,
 • milyen ételeket lehet belőlük készíteni?

Új szezonális kihívásunkkal együttműködő partnerünkkel, az Ökoszolgálattal együtt arra ösztönzünk, hogy idén tavasszal alakíts ki új szokásokat, ismerkedj meg új alapanyagokkal és fogásokkal, szélesítsd a spektrumodat a táplálkozások terén. Mi megadjuk hozzá a kezdő lökést.

Regisztrálj május 7. éjfélig ITT!

Miért érdemes részt venni a kihívásban?

Ha megfogadtad, hogy tudatosabb leszel a táplálkozás terén és új szokásokat iktatsz be az étrendedbe, Szezonális zsongás kihívásunk remek lehetőség, hogy tegyél is a cél megvalósítása érdekében.

 • szabó adrienn webinárEhhez hasznos és kézzelfogható segítséget adunk: a négyhetes kihívás során minden héten hírlevelet küldünk hasznos tippekkel, receptekkel, amikből inspirálódhatsz!
 • Minden regisztrálónak elküldjük Szabó Adrienn dietetikus webinárját, amelyben a szezonális táplálkozás előnyeiről beszél, és sok hasznos ismerettel gazdagodhatsz a szezonális táplálkozás fontosságáról és fenntarthatósági vonatkozásairól. A webinár nektek most ingyenes, értéke 2.000 Ft.
 • Az első 25 regisztráló zuglói lakos ezen felül egy ajándékcsomaggal vághat bele a kihívásba. Az ajándékcsomag tartalma: brokkoli, retek zöldborsó csíráztatáshoz való magok, egy-egy üveg fél literes bodzaszörp (Szorgos Gazda).
 • ételmentő konyhai trükkök webinár molnár kláraMinden nem zuglói résztvevőnek, aki kitölti a kérdőívet és küld képet, ingyenesen elküldjük a Molnár Klárával készült Ételmentő konyhai trükkök című webinárunkat. A webinár értéke 2000 Ft.
 • Az első 35 zuglói lakos, aki kitölti a kérdőívet és küld képet a kihívás teljesítéséről, IKEA ajándékcsomagot kap.

A kihívás időtartama: május 1. – május 30.

Regisztrálj május 7. éjfélig ITT!

A kihívás menete

 • Regisztrálj a kihívásba május 7. éjfélig!
 • A regisztrációs periódus lezártát követően ingyenesen megkapod A szezonális táplálkozás előnyeiről című webinárunkat Szabó Adriennel.
 • Az első 25 zuglói lakos, aki regisztrál egy ajándékcsomaggal vághat bele a kihívásba: magcsomagot (brokkoli, retek zöldborsó), valamint egy-egy üveg fél literes bodzaszörpöt Szorgos Gazdától. A csomagokat május 2-án és 9-én lehet átvenni 16:00 – 18:30 között a Zuglói Kenyérközösség átadónapján a Mogyoródi út 130. szám alatt.
 • A négyhetes kihívás során minden héten hírlevelet küldünk hasznos tippekkel, receptekkel, amikből inspirálódhatsz!
 • Kísérletezz, és oszd meg tapasztalataidat velünk: küldd el e-mailben receptjeidet, sikereidet, és használd a közösségi oldalakon a #szezonáliszsongás hashtaget!
 • A kihívás befejeztével küldünk egy értékelő kérdőívet. Ha kitöltöd a kérdőívet és küldesz egy képet számunkra a kihívás teljesítéséről, ajándékba elküldjük neked Molnár Klára Ételmentő konyhai trükkök című webinárját. Az első 15 zuglói lakos IKEA ajándékcsomagot kap a Zuglói Önkormányzatnak köszönhetően.

Mit vállalhatsz a kihívás során?

 • Heti 1 nap csak helyi és szezonális zöldséget, gyümölcsöt vagy vadnövényt fogyasztok.
 • Heti 3 napon legalább egy étkezéshez csak helyi zöldséget, gyümölcsöt agy vadnövényt fogyasztok.
 • A hét minden napján legalább egy étkezéshez csak helyi zöldséget, gyümölcsöt agy vadnövényt fogyasztok.

Regisztrálj május 7. éjfélig ITT!

Képek forrása: canva.com

zugló önkormányzat logo kihívásökoszolgálat logoKészült a zuglói önkormányzat, az Ökoszolgálat és az IKEA támogatásával.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás