fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON

A szezonális alapanyagokat jobban bírja a család, mint a húsmentességet – ilyen a klímabarát koszt

Kihívásunkban a klímabarát táplálkozást próbáltuk ki együtt. Mennyire lehet bírni a szezonalitást, a húsmentességet vagy a batch főzést?

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Tagok bevetésen – Hogyan segíthetsz egy közösségi gazdaságban?

Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól. Tizenkét részes cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben az önkénteskedéssel foglalkozunk.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Mindenre van megoldás! – Hogyan és kivel beszélj a problémáidról?

Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól. Tizenkét részes cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben a probléma megoldásssal foglalkozunk.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Zeller

A zeller kiváló forrása az élelmi rostoknak, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a vér koleszterinszintjét.

FOGYASZTÓ

Itt nézhetjük meg, hol lehet Szép-kártyával élelmiszert venni februártól

Februártól Szép-kártyával is lehet élelmiszert venni februártól. A nagyok közül a Spar és a CBA elfogadja majd a kártyát, de sok kisbolt is.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Mángold

Kevesen tudják, hogy egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. Ha nincs kertünk, sebaj, balkonláda is tökéletes a termesztésére. De mit tud még?

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

A szolidaritás alap a közösségi gazdaságokban

Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól. Tizenkét részes cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben a szolidaritással foglalkozunk.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, ÖKOKÖRÖK

Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án 

Miért klassz dolog a közösségi mezőgazdálkodás, és mitől életre szóló élmény, ha velünk tartasz ÖkoKöreinkben? Kiderül. Plusz magcsere, hírességek, finomságok, gyerekprogramok. Egy nap, amikor végre együtt lehetünk!

ÖKOKÖRÖK, Uncategorized, ZÖLD OTTHON

Hívőként is fontos kérdés a teremtett bolygónk és az egészségünk védelme – Fanni története

Fanni kisgyerekes anyuka, lelkészfeleség. Fél éve költöztek Nagyvelegre, így egy szinte teljesen idegen környezetben szervezte meg az első ÖkoKör csoportját. Mint utólag kiderült, nem csak a háztartása lett zöldebb az ÖkoKörtől, de a csoport révén hamar beilleszkedett a helyi közösségbe.

DIVAT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Egy szárítógép 15 perc alatt több százezer mikroszállal szennyezi a környezetet

A szárítógépben szárítás súlyosan terheli mikroszálakkal a levegőt. Óriási különbség van ugyanakkor a műszálas és a pamutszálas szennyezés környezeti hatásai között.