fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT

55 ezer aláírással követelik a visszaváltható palackokat

A műanyagmentes július első napján a Greenpeace átadta azt az 55 ezer aláírást, amellyel az italcsomagolások kötelező visszaváltását követeli a kormánytól és azt, tartsa magát a határidőhöz.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Ribizli

A ribizli szezonja június végétől augusztusig tart. Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljuk? Hogyan termesszük? Mit főzzünk belőle? Új 5 elemes recepttel!

FOGYASZTÓ

Javul a roaming július 1-jétől az Unióban

A július 1-jétől a fogyasztóknak két tekintetben is jobb szolgáltatást kell kapniuk a távközlési szolgáltatóktól, amikor egy másik uniós országba utaznak.

DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM

Megmutatjuk, hogy kerül a ruhánkba az ujgur kényszermunkások pamutja

2,6 millióra teszik azon ujgurok számát, akiket kényszermunka táborokban dolgoztatnak Kínában. A nyugat évek óta igyekszik bojkottálni az ujgurok kizsákmányolása árán készült termékeket. Mennyire sikerül?

KLÍMAVÁLTOZÁS

Nem kérünk a gáz és az atomenergia zöldre festéséből!

Két uniós bizottság megvétózta, hamarosan az uniós parlamenti képviselőkön múlik, zöldnek minősíthetők-e az atom- és gázipari befektetések.

KLÍMAVÁLTOZÁS

A zöldre festés elsüllyeszti a világ egyik legfőbb látványosságát

Nemrégiben Velencében tüntetett a Greenpeace, hogy felhívják a figyelmet arra: az olajcégek zöldre festése katasztrófát hoz a városra. Fotók.

Uncategorized

Irodai asszisztenst keres a Tudatos Vásárlók Egyesülete

Gyere hozzánk dolgozni! Szeptemberi kezdéssel, napi 4 órára irodai adminisztrációs munkatársat keresünk.

FOGYASZTÓ

Mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?

Vegán, fenntartható, öko – ilyen feliratok tengerével találkozhatunk vásárlóként a termékeken. Összeszedtük, mit tekintünk mi Tudatos Vásárlók zöldre festésnek és mi a bajunk vele.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Karalábé

A karalábé ásványi anyagban meglepően gazdag. Tavasszal különösen zsenge és roppanós. Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle?

BABA-MAMA, ZÖLD OTTHON

Milyen naptejjel ártunk a legkevesebbet?

Van, ahol betiltották egyes naptejek használatát. Máshol az sincs rajta a naptej címkéjén, ha rákkeltő hatású lehet. Milyen a jó naptej?