fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Mindenre van megoldás! – Hogyan és kivel beszélj a problémáidról?

Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól. Tizenkét részes cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben a probléma megoldásssal foglalkozunk.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Zeller

A zeller kiváló forrása az élelmi rostoknak, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a vér koleszterinszintjét.

FOGYASZTÓ

Itt nézhetjük meg, hol lehet Szép-kártyával élelmiszert venni februártól

Februártól Szép-kártyával is lehet élelmiszert venni februártól. A nagyok közül a Spar és a CBA elfogadja majd a kártyát, de sok kisbolt is.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Mángold

Kevesen tudják, hogy egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. Ha nincs kertünk, sebaj, balkonláda is tökéletes a termesztésére. De mit tud még?

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

A szolidaritás alap a közösségi gazdaságokban

Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól. Tizenkét részes cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben a szolidaritással foglalkozunk.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, ÖKOKÖRÖK

Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án 

Miért klassz dolog a közösségi mezőgazdálkodás, és mitől életre szóló élmény, ha velünk tartasz ÖkoKöreinkben? Kiderül. Plusz magcsere, hírességek, finomságok, gyerekprogramok. Egy nap, amikor végre együtt lehetünk!

DIVAT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Egy szárítógép 15 perc alatt több százezer mikroszállal szennyezi a környezetet

A szárítógépben szárítás súlyosan terheli mikroszálakkal a levegőt. Óriási különbség van ugyanakkor a műszálas és a pamutszálas szennyezés környezeti hatásai között.

FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Egy merő növény, minden cseppje vegán – mik a zöld hívószavak a tisztítószereken?

A magyar fogyasztók hajlandóak többet fizetni, ha valami környezetbarát vagy azt mondja magáról. Körbenéztünk hát a hazai boltokban, milyen “zöld” állításokkal csábítanak a tisztítószerek.

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT

Néhány nap és ősgabona liszteket vehetünk a Lidl boltokban

A napokban kerülnek a Lidl-boltokba a hazai bio-termesztésből származó egészséges és különleges ízvilágú tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek. Miért jó hír ez?

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Miért átalánydíj a részesedés ára a közösségi gazdaságokban?

Miért átalánydíjat fizetünk a közösségi gazdaságban? Hogy kalkulál a gazda? A részesedésen túl, mit kapsz még a pénzedért?