Cikkek

Cikkek rendezése

ZÖLD OTTHON

Csótány, moly, lisztmoly, hangya – így nyerj a rovarok ellen vegyszermentesen

Nem szeretnél vegyszert használni az otthonodban, de támadnak a hangyák, molyok és csótányok? Íme, pár ötlet, hogyan szabadulhatsz meg tőlük a környezet és saját magad veszélyeztetése nélkül.

SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Az illóolajok veszélyesek is lehetnek – ezekre figyelj

A növényekből kivont illóolajok rendkívül tömények. Nem megfelelő használatukkal többet árthatunk, mint gondolnánk. Összeszedtünk néhány dolgot, amire érdemes figyelni aromaterápiánál.

FOGYASZTÓ, Green Friday Hungary!

Black Friday – melyik háztartási gépet érdemes lecserélni?

A Black Friday-napokhoz kötődő akciósorozat miatt a címben feltett kérdéseket mindenképp érdemes megválaszolni. Például azért, mert a magyar háztartásokban mindennapi munkát végző háztartási nagygépek – például hűtőgépek vagy épp mosógépek – közel fele 8 évnél idősebb. A korosabbak pedig sokszor lényegesen többet fogyasztanak, mint az újak. Sokan éppen ilyenkor szerzik be a nagyobb műszaki cikkeket, […]

FOGYASZTÓ

Vatera, Jófogás, Facebook Marketplace összehasonlítás – melyik miben jó?

Összehasonlítottuk a három leggyakrabban használt, eladóként magánszemélyek számára is hozzáférhető online piacteret. Lássuk, milyen előnyei/hátrányai vannak, ha a Vaterán, a Jófogáson vagy a Facebook Marketplace-en szereznénk be néhány hasznos holmit, vagy netán válnánk meg valamitől karácsony előtt, ami másnak még jó lehet. Az összehasonlításból kiderült, nem árt néhány szempontot tudatosan mérlegelni!

FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Magyarország poloska-térképe ügyes vegyszerreklám

Országos hír, hogy 14 ezer bejelentés alapján összeállt hazánk poloska-térképe. A 14 ezres feltöltés szép szám, látszik, mennyire érdekli/bosszantja az embereket a téma. A térképhez tartozó Sokk a rovar elnevezésű Facebook oldalon viszont az is látszik, hogy a térkép elkészítése valójában ötletes marketingmegoldás a legnagyobb hazai rovarölő-gyártótól, a Bábolna Biótól, aki ennek apropóján a saját […]

ZÖLD OTTHON

Öko-takarítás kisokos – mit tud a citromsav?

Fehér, kristályos és az ecet helyett használható, mi az? Sokan csak szörpkészítéshez használják a sokoldalú citromsavat, pedig a háztartásban több helyen is hasznos társunk. Hogyan használhatjuk öblítő helyett, vízkőoldáshoz, vécétisztításhoz vagy hajmosáshoz? Szirmay Kati zöldháztartás-gurunk írása.

KONYHA

Mi fán terem? Szőlő

A szőlőfélék családjába tartozó gyümölccsel augusztustól októberig találkozhatunk a piacon. Termesztésének, feldolgozásának hazánkban komoly hagyományai vannak.

BABA-MAMA, ZÖLD OTTHON

Mosóporok: kiderült, melyik a leghatékonyabb, melyik milyen foltra jó

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 13 itthon népszerű mosópor hatékonyságát teszteltük. Laboratóriumban vizsgáltuk, mennyire jól távolítják el a különböző típusú foltokat a ruhákból, de néztük azt is, mennyire biztonságosak és környezetbarátak. Nézd meg, melyik az, ami mindent visz, melyik miben jó!

ZÖLD OTTHON

Foszfor-kisokos: már nem foszfát, de akkor mi van a mosószerekben?

A mosóporok környezeti hatása kapcsán leggyakrabban a foszfátok jutnak az eszünkbe, még ma is ott díszeleg a csomagolásokon: foszfátmentes. De mi volt a baj vele? És főleg: jobb valamennyivel is, ami helyette a mosóporban van?

Uncategorized

Termékteszt projektvezetőt keres a Tudatos Vásárlók Egyesülete

Termékteszt projektvezetőt keresünk főállásba, minimum két évre, de akár hosszabb időre is. Jelentkezési határidő: 2020. november 29.