Cikkek

Cikkek rendezése

FOGYASZTÓ

Ugyan már Black Friday, élvezd velünk a Ne vásárolj semmit! napot!

Még sincs az rendjén, hogy egyre többet törődünk a vásárlással, miközben az élet fontos pillanatai úgy suhannak el mellettünk, hogy utólag csak bámulunk. Ne hagyd magad, tarts velünk a Ne vásárolj semmit! napon és utána is, ez lesz a mániákus fogyasztás elleni jelképes tiltakozásunk.

KONYHA

Mi fán terem? Póréhagyma

A póréhagyma a hagymafélék családjába tartozó, méltatlanul mellőzött növény. Szinte folyamatosan kapható, és változatosan felhasználható. A vöröshagymától enyhe illata, édeskésebb, rejtettebb íze, s persze jellegzetes, botszerű alakja különbözteti meg.

ZÖLD OTTHON

Csótány, moly, lisztmoly, hangya – így nyerj a rovarok ellen vegyszermentesen

Nem szeretnél vegyszert használni az otthonodban, de támadnak a hangyák, molyok és csótányok? Íme, pár ötlet, hogyan szabadulhatsz meg tőlük a környezet és saját magad veszélyeztetése nélkül.

SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Az illóolajok veszélyesek is lehetnek – ezekre figyelj

A növényekből kivont illóolajok rendkívül tömények. Nem megfelelő használatukkal többet árthatunk, mint gondolnánk. Összeszedtünk néhány dolgot, amire érdemes figyelni aromaterápiánál.

FOGYASZTÓ, Green Friday Hungary!

Black Friday – melyik háztartási gépet érdemes lecserélni?

A Black Friday-napokhoz kötődő akciósorozat miatt a címben feltett kérdéseket mindenképp érdemes megválaszolni. Például azért, mert a magyar háztartásokban mindennapi munkát végző háztartási nagygépek – például hűtőgépek vagy épp mosógépek – közel fele 8 évnél idősebb. A korosabbak pedig sokszor lényegesen többet fogyasztanak, mint az újak. Sokan éppen ilyenkor szerzik be a nagyobb műszaki cikkeket, […]

FOGYASZTÓ

Vatera, Jófogás, Facebook Marketplace összehasonlítás – melyik miben jó?

Összehasonlítottuk a három leggyakrabban használt, eladóként magánszemélyek számára is hozzáférhető online piacteret. Lássuk, milyen előnyei/hátrányai vannak, ha a Vaterán, a Jófogáson vagy a Facebook Marketplace-en szereznénk be néhány hasznos holmit, vagy netán válnánk meg valamitől karácsony előtt, ami másnak még jó lehet. Az összehasonlításból kiderült, nem árt néhány szempontot tudatosan mérlegelni!

FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Magyarország poloska-térképe ügyes vegyszerreklám

Országos hír, hogy 14 ezer bejelentés alapján összeállt hazánk poloska-térképe. A 14 ezres feltöltés szép szám, látszik, mennyire érdekli/bosszantja az embereket a téma. A térképhez tartozó Sokk a rovar elnevezésű Facebook oldalon viszont az is látszik, hogy a térkép elkészítése valójában ötletes marketingmegoldás a legnagyobb hazai rovarölő-gyártótól, a Bábolna Biótól, aki ennek apropóján a saját […]

ZÖLD OTTHON

Öko-takarítás kisokos – mit tud a citromsav?

Fehér, kristályos és az ecet helyett használható, mi az? Sokan csak szörpkészítéshez használják a sokoldalú citromsavat, pedig a háztartásban több helyen is hasznos társunk. Hogyan használhatjuk öblítő helyett, vízkőoldáshoz, vécétisztításhoz vagy hajmosáshoz? Szirmay Kati zöldháztartás-gurunk írása.

KONYHA

Mi fán terem? Szőlő

A szőlőfélék családjába tartozó gyümölccsel augusztustól októberig találkozhatunk a piacon. Termesztésének, feldolgozásának hazánkban komoly hagyományai vannak.

BABA-MAMA, ZÖLD OTTHON

Mosóporok: kiderült, melyik a leghatékonyabb, melyik milyen foltra jó

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 13 itthon népszerű mosópor hatékonyságát teszteltük. Laboratóriumban vizsgáltuk, mennyire jól távolítják el a különböző típusú foltokat a ruhákból, de néztük azt is, mennyire biztonságosak és környezetbarátak. Nézd meg, melyik az, ami mindent visz, melyik miben jó!