fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT

Európai fogyasztóvédők körbenéztek, milyen ételreklámokat látnak a gyerekek

Európai fogyasztóvédők körbenéztek, mit látnak a gyerekek: szénsavas üdítőt inni olyan természetes, mintha vizet innál, egy csomag csipsz pont olyan, mint egy alma.

ZÖLD OTTHON

Recept: így készíts folyékony mosószert vadgesztenyéből

Gesztenyét gyűjteni mindenki szeret, de mit kezdjünk vele? Gesztenyéből remek öko mosogatószert készíthetünk házilag. Ekler Éva Ökonagyi kipróbálta és leírta, lépésről lépésre.

DIVAT, FOGYASZTÓ

Szinte nincs az a túra- és kiránduló felszerelés, ami ne lenne javítható

Szakadt hátizsák, kabát, nadrág, repedt talpú túrabakancs – szinte nincs olyan túrafelszerelés, amit ne lehetne megjavíttatni. Utánanéztünk, mit hol javítanak. Például a Mountex Javítósarkában, ahol Barbara mindent javít.

FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON

Mosogatógép tabletták, gélek: lehet az átlagos bolti is jó, a drága zöld is gyenge

Az #ÖkoTakarítás hónapjában mosogatógép tablettákat és géleket teszteltünk. Kiderült, melyek a leghatékonyabb, legzöldebb és legolcsóbb termékek, jobb-e az egyik a másiknál, környezetbarát-e a tablettákon a lebomló fólia.

KONYHA-KERT

Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?

A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.

ZÖLD OTTHON

Itt a WC tisztítók tesztje, avagy savazzunk okosan

Lehet-e egyszerre hatékony és környezetbarát egy WC tisztító? Melyik a legjobb, a legzöldebb, a legbiztonságosabb? Kiderült friss WC tisztító tesztünkből.

ÖKOKÖRÖK

Téged is várnak a Tiszta otthon ÖkoKörök!

Úgy érzed, eleget hallottál a takarítószerek egészségkárosító hatásáról és mások szuperzöld háztartásáról? Te is zöldítenéd a takarítási szokásaidat? Csatlakozz egy Tiszta otthon ÖkoKörhöz!

ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT, ÖKOKÖRÖK

Segítünk, hogy jót egyetek otthon: Téged is vár az ÖkoKör Kamra!

Érdekel az egészséges és fenntartható étkezés? Szeretnél még több helyi, szezonális és húsmentes ételt beiktatni az étrendedbe? Várunk ingyenes csoportjainkba! A kezdőcsomagot és a munkafüzetet mi adjuk hozzá.

ETIKUS KERESKEDELEM

Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra!

Küldj velünk levelet az Európai Bizottság tagjainak, követeljünk szigorú európai szabályozást, hogy élelmiszerünk ne emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jusson el hozzánk!

BABA-MAMA, DIVAT, ZÖLD OTTHON

Ezért ne használj öblítőt

Az öblítőről elmondható, hogy nevével ellentétben nem öblít, viszont számos egészségre és a környezetre veszélyes – potenciálisan rákkeltő, allergén – anyagot tartalmaz. Mire-kire káros, miért ne használjuk?