fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

ÖKOKÖRÖK

Téged is vár az ÖkoKör Kamra csoportvezető képzés

Érdekel az egészséges és fenntartható étkezés? Szeretnél még több helyi, szezonális és húsmentes ételt beiktatni az étrendedbe? Várunk szeptember 24-25-i ÖkoKör Kamra csoportvezető képzésünkre!

ZÖLD OTTHON

Moss káros vegyszerek nélkül: újra itt az Öko-mosás kihívás

Az #ÖkoTakarítás hónapja alatt teszteld velünk, milyen hiteles, minősített környezetbarát mosószerrel, öblítő nélkül vagy épp házi mosószerrel mosni!

ZÖLD OTTHON

Indul az #ÖkoTakarítás hónapja!

Bizonyítsuk be együtt, hogy nem csak erős vegyszerekkel lehet otthonunk higiénikus és biztonságos. Csatlakozz az #ÖkoTakarítás hónapjához szept. 19-étől!

KONYHA-KERT

Liszt kisokos – melyiket válasszam?

Ember legyen a talpán, aki  kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: rétes, fogós, Graham, durum – melyik liszt mire jó? Melyiket miért és mihez használjunk?

ZÖLD OTTHON

Így készíts mosóport, folyékony mosószert házilag

Környezetbarát, adalékanyagmentes mosószert házilag készíteni nem ördöngősség. Egyszerű, kipróbált receptet ajánlunk mosóporhoz, folyékony mosószerhez.

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT

Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken

A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.

FOGYASZTÓ

Értjük az új jótállási szabályokat? – a tudatos vásárlók megmondták

2021-től új sávos jótállási szabályok élnek. Arről szavaztattunk Titeket, tudjátok-e, mi az a sávos jótállás. Az eredmény nem túl biztató.

ÖKOKÖRÖK

MEGTELT – Újra lehet jelentkezni Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezető képzésre

Kétes hatású tisztítószerek helyett környezetkímélő megoldások? Ha szeretnél változásokat elérni a környezetedben, jelentkezz a Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezetésre!

SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Kozmetikumokra is jön a hiteles zöld minősítés, az EU-ökocímke

Tisztítószereken, tisztálkodószereken egymást érik az ál-környezetbarát minősítések. Az EU 2021 októberétől kiterjeszti az EU-ökocímke minősítés lehetőségét az összes kozmetikai termékre, hogy a vásárlók megtalálják a valóban zöld kozmetikumokat.

KONYHA-KERT

Készítsd magad! Fűszersók, ételízesítők házilag fűszernövényekből

Itt az ideje betakarítani a balkonon nevelt fűszernövényeket. Kétszítsünk fűszersót, ételízesítőt, ízesített olajat házilag! Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.