fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, ÖKOKÖRÖK

Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án 

Miért klassz dolog a közösségi mezőgazdálkodás, és mitől életre szóló élmény, ha velünk tartasz ÖkoKöreinkben? Kiderül. Plusz magcsere, hírességek, finomságok, gyerekprogramok. Egy nap, amikor végre együtt lehetünk!

DIVAT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Egy szárítógép 15 perc alatt több százezer mikroszállal szennyezi a környezetet

A szárítógépben szárítás súlyosan terheli mikroszálakkal a levegőt. Óriási különbség van ugyanakkor a műszálas és a pamutszálas szennyezés környezeti hatásai között.

FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Egy merő növény, minden cseppje vegán – mik a zöld hívószavak a tisztítószereken?

A magyar fogyasztók hajlandóak többet fizetni, ha valami környezetbarát vagy azt mondja magáról. Körbenéztünk hát a hazai boltokban, milyen “zöld” állításokkal csábítanak a tisztítószerek.

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT

Néhány nap és ősgabona liszteket vehetünk a Lidl boltokban

A napokban kerülnek a Lidl-boltokba a hazai bio-termesztésből származó egészséges és különleges ízvilágú tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek. Miért jó hír ez?

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Miért átalánydíj a részesedés ára a közösségi gazdaságokban?

Miért átalánydíjat fizetünk a közösségi gazdaságban? Hogy kalkulál a gazda? A részesedésen túl, mit kapsz még a pénzedért?

KONYHA-KERT

Segítünk körforgásban tartani a konyhád: indul a KomPosztoló kihívás

Bepenészedett kenyér, megbarnult héjú alma – ha élelmiszert kell kidobnunk, az mindannyiunkban feszültséget kelt. Próbáld ki velünk, milyen remek megoldás erre a komposztálás!

FOGYASZTÓ

Újabb szigorítás, aminek minden vásárló örülhet

A 10 ezer forintnál olcsóbb műszaki cikkeket, valamint a ruhákat és cipőket vásárlók az eddiginél nagyobb biztonságban vannak idén januártól: 6 hólnapról 12-re nőtt hiba esetén az eladó vállalkozás bizonyítási terhe.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Kihez fordulj? Kommunikáció a közösségi gazdaságokban

Kihez fordulhatsz kérdéseiddel egy közösségi gazdaságban? Melyik kommunikációs csatorna mire jó? Hogy oldd meg a felmerülő problémákat?

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Hogyan segítheted tagként a közösségi gazdaságod?

Hogyan segítheted tagként a közösségi gazdaságod? Mire figyelj? Kik a közösségi gazdaságok szereplői? Mit csinált a tag és mit a gazda? 12 részes cikksorozatunkban a közösségi gazdaságok működésének sajátosságait mutatjuk be.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Póréhagyma

A póréhagyma méltatlanul mellőzött növény, pedig remek vas-, kalcium-, kálium-, cink-, mangán- és szelénforrás. Receptek.