fbpx

Webinárok

Helló hüvelyesek!

A hüvelyesek olcsó, könnyen elérhető alapanyagok, ráadásul végtelen módon elkészíthetőek, attól függően, hogy épp mit kívánsz és mennyi időd van. Azonban nagyon sok a tévhit és a bizonytalanság a hüvelyesek fogyasztásával kapcsolatban. Webinárunkban alaposan körbejárjuk ezt a témát, és még a hüvelyesek termesztésébe is betekintést kaphatsz.

Így készíts növényi tejet otthon!

Vannak, akik egészségügyi okokból, mások az állatok jóléte és a bolygó jövője miatt váltanak, de egyre többen fogyasztják a tejhelyettesítő növényi italokat. A kereslet növekedését a kínálat is lekövette, a boltok polcain számtalan márka szója-, mandula-, rizs- és zabteje közül válogathatunk. Ezekben a termékekben azonban többnyire két dolog közös: a rengeteg csomagolási hulladék és a […]

Ismerd meg a jövő élelmiszereit, az ősgabonákat!

Fogyasztásukat javasolják különféle allergiákban, vastagbélgyulladásban, magas vérnyomásban, magas koleszterinszintben, és cukorbetegségben szenvedők diétájába. Ellenállnak a szélsőséges időjárásnak. Mit tudnak még az ősgabonák? Hallgass bele a Tudatos Vásárlók webinárjába, ahol az ÖMKI szakértői és a Rédei tészta ügyvezetője osztanak meg hasznos infókat a témában.

Zöldebb, mint a valóság? Útmutató a greenwashing felismeréséhez

Válj te is fekete övessé a greenwashing lefülelésében a Tudatos Vásárlók Egyesülete szakértőinek segítségével! Webinárunkból megtudhatod, mit tekintünk greenwashingnak, azaz zöldre festésnek, és gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, mikor kell arra gyanakodnod, hogy egy termék marketingje zöldebb, mint a valóság. Emellett ahhoz is adunk tippeket, hogy mire figyelj, ha valóban környezetbarát termékeket keresel.

A szezonális táplálkozás előnyeiről

Miért fontos, hogy minél több szezonális és helyi élelmiszert építsünk be a táplálkozásunkba? A témáról Szabó Adrienn klinikai dietetikus, a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa és a Magyar superfood című könyv szerzője beszélt webinárunkon. Az izgalmas, életmódváltást segítő előadást most te is megnézheted!

Minden, amit a gombáról tudnod kell

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Felelős Gasztrohős közös Gomba-webinárján Werlein Anna biológus, gomba-szakellenőr oszt meg velünk sok érdekességet a gombák csodálatos világáról. Szóba kerülnek a gomba táplálkozástani értékei, gyakorlati tanácsok hangzanak el a vásárlást, szedést, otthontermesztést illetően. Megtudhatod, hogyan érdemes tárolni, felhasználni, és még néhány újhullámos receptötlettel is gazdagodhatsz. Ha szeretnéd utólag visszanézni, adomány […]

Ételmentő konyhai trükkök

Molnár Klárával, az 5 elemes konyhaművészet szakértőjével vettük sorra azokat a trükköket, praktikákat, amelyek segítenek tudatosabban boldogulni a konyha világában. Hol és hogyan tárold a zöldséget-gyümölcsöt? Hogyan készíts főtt ételből házi konzervet, hogy a leves vagy a főzelék akár 2 hétig is eláljon? Mit tud a hidegvizes tartósítás? Egyáltalán, hogyan lehet kevesebb élelmiszer hulladék a […]

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás