fbpx

#GoEAThical – Our Food. Our Future.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 európai civil társadalmi szervezettel együtt kampányt indított, hogy közösen emeljük fel a hangunkat egy igazságos és fenntartható, klímabarát élelmiszertermelésért.

 • Élelmezési rendszerünk óriási hatást gyakorol az éghajlatváltozásra, konzerválja a szegénységet, fokozza a természeti környezet pusztulását.
 • Az éghajlatváltozás és globális kizsákmányolás az EU polgárainak a jövővel kapcsolatos aggodalmai között az első helyen áll.
 • Valljuk, az EU polgáraiként, magánszemélyként a mi felelősségünk is szerepet vállalni a világ előtt álló kihívások megoldásában.

GoEAThical

Víziónk egy társadalmilag igazságos és fenntartható élelmiszertermelés és elosztás, amely agroökológiai elveken és emberi jogi alapokon nyugszik.

Célunk a tudás bővítése a fenntartható életmódváltozás támogatása érdekében, több mint 30 millió európai fiatal részvételével.

Partnereinkkel és Veletek növelni szeretnénk nyomást gyakorolni a nagy élelmiszeripari vállalatokra, szupermarketekre és az uniós szakpolitikára, hogy kikényszerítsünk egy rendszerszintű változást az élelmiszertermelésben és kereskedelemben, ami tisztességes, szolidáris és fenntartható a jövő generációk számára is.

Az élelmiszer-előállítási és -fogyasztási rendszerek vizsgálatából indulunk ki, és bemutatjuk a globális összefüggéseket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy mindannyiunknak szerepet kell vállalni egy igazságosabb, méltóságteljesebb és befogadóbb világ létrejöttében.

Szolidárisan a munkavállalókkal, a kisgazdákkal és az emberi jogi aktivistákkal szerte a világon megkérdőjelezzük a status quo-t és felszólalunk a Föld és az emberek kizsákmányolása ellen.

Segítjük azokat, akik változtatni szeretnének, támogatjuk azokat a fiatalokat, akik másokat bírnának rá a változásra.

Mi történt eddig?

goeathical projekt

Mi csinálunk még?

 • Felpörgetjük a témát itt a TudatosVásárló.hu és a közösségi média csatornáinkon, 2021 nyarán indul egy páneurópai kampányunk.
 • Szeretnénk Veletek együtt gondolkodni és tervezni, mit tegyünk együtt itthon, Magyarországon a fenntarthatóbb és etikus élelmiszer-ellátásért. Várunk Titeket a YouthLab-ekre, a kampányötlet-versenyre és az európai találkozókra, ahol nem csak velünk, de 11 ország más fiataljaival is megoszthatjátok azt, Ti mit tennétek egy jobb jövőért. A legjobb ötleteket megvalósítjuk!
 • Támogatni fogunk más szervezeteket is abban, hogy a témában saját akciókat szervezzenek.
 • Ösztönözzük a kereskedelmi láncokat, hogy bővítsék kínálatukat fenntartható és etikus, bio, pálmaolajmentes és fairtrade termékekkel.
 • Tanulmányutakra és képzésekre megyünk, majd magunk is képzéseket szervezünk, kiadványokat és filmeket készítünk, utcai akciókat szervezünk azoknak, akik nem csak aggódnak a klímaváltozás miatt, de hajlandóak tenni is a környezetileg és társadalmilag fenntartható étkezezési szokások népszerűsítéséért.
 • Reméljük nyáron már fesztiválokon is találkozhatunk.

Kövesd a #GoEAThical és az #OurFoodOurFuture hashtaget a Facebookon és az Instagrammon, iratkozz fel hírlevelünkre és értesülhetsz a kampány következő állomásairól.

Ne tápláld tovább a kizsákmányolást! A pénzed szavazat!


EU DEARA projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült a #GoEAThical -OurFood.OurFuture projekt keretében. A projekt tartalmáért kizárólag a Tudatos Vásárlók Egyesülete vállal felelősséget, és semmilyen tekintetben nem tükrözi az Európai Unió álláspontját.

  Iratkozz fel híreinkre!

  Tippek, tesztek, programok

  Megszakítás