fbpx

Uncategorized

Legfrissebb cikkeink

kommunikációs állás

Kommunikációs munkatársat keres a Tudatos Vásárlók Egyesülete

Kreatív, innovatív szemléletű kommunikációs kollégát keresünk. Gyere hozzánk dolgozni, ha fontosnak érzed a fenntartható fogyasztás népszerűsítését!

Eco-friendly detergents risky

Eco-friendly detergents might be risky – and this is no scam

The exclamation mark pictogram as a hazard symbol can often be seen on the label of cleaning products indicating toxic, irritating or narcotic effect. This label may appear on items that are advertised as natural products, or even on items labelled as organic. This may come as a surprise to many customers and leads to the […]

teszt munkatárs hirdetés

Termékteszt projektvezetőt keres a Tudatos Vásárlók Egyesülete

Termékteszt projektvezetőt keresünk főállásba, minimum két évre, de akár hosszabb időre is. Jelentkezési határidő: 2020. november 29.

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

#PayYourWorkers Október 6-án tartotta a Nike közgyűlését, ahol a vállalat profitjáról döntöttek a részvényesek. A Nike nettó nyeresége 20201. február 28-at megelőző egy évben 3,2 milliárd dollár volt, az augusztus 31-én véget érő első negyedévben pedig 12,2 milliárd dollár volt a pipás cég bevétele, ami 16 százalék növekedés az előző év azonos időszakához képest. A Nike társalapítójának, Phil Knight-nak a vagyonát 50,7 milliárd dollárra becsülik. A Nike óriási pénzeket zsebel be, miközben a ruháit, cipőit, kiegészítőit készítő munkások nemhogy alacsony bért kapnak, de a pandámia során sok helyen egyáltalán nem is lettek kifizetve.
2020 júliusában 1200 munkás, köztük várandó nők maradtak munka nélkül, amikor a Nike egyik beszállítója, a Kambodzsában található Violet Apparel váratlanul bezárt. A szakértők számításai szerint 343,174 dollárral tartoznak ezeknek a munkásoknak, mert nem fizettek nekik végkielégítést.
A Nike állítása szerint már 2006 óta nem gyártott nekik termékeket a Violet Apparel, a dolgozók azonban következetesen és hitelesen tanúskodtak arról, hogy az elmúlt években rendszeresen gyártottak Nike termékeket, egészen a gyár bezárásáig. Állításaikat a gyártási nyilvántartások is alátámasztják, ezek szerint 2018 végén a Violet Apparelben Nike termékeket varrtak. A munkát az Olive Apparel, a Nike beszállítója számára végezték, amelyik szerepel a Nike nyilvános beszállítói listáján. Ezenkívül a Violet Apparel dolgozói által 2019 novemberében és decemberében készített fotóin Nike termékek láthatók a Violet Apparel gyártósorán. A bizonyítékok tehát azt mutatják, hogy a Violet Apparel dolgozói sok éven át varrtak ruhákat a Nike számára, legalábbis 2019 végéig. 
#PayYourWorkers #RespectlabourRights #10CentsMore #UnderpaidInThePandemic #PayHer #SustainableFashion #SustainableClothing #FastFashion #GarmentProduction #LabourRightsAreHumanRights #HumanRightsCampaign #GarmentWorkers #GarmentWorkersNeedUnions #LivingWages #ClothingManufacturer #FairPay #WhoMadeMyClothes #EthicalFashion #CoronaFashion #CovidFashion #PayUpFashion #EndWageTheft #NikeWomen #NikeRunning #NikeShoes #NikeFit #NikeHaul #NikeTN #NikeDunk
🍌A banánültetvényeken dolgozó munkások fizetik meg a mi olcsó banánunk árát! Partnerszervezetünk, az Oxfam azt vizsgálta, hogy ki és mennyit keres egy szupermarketben megvásárol banánon. Ahogy az az ábrán is letszik, sok szereplőnek jut belőle, és majdhogy a legkevesebbet a munkások keresik rajta. Míg a banánültetvényeken dologzók egészségtelen körülmények között, hosszú órákon át szedik a banánt, miközben ezért csak a gyümölcs árának egytizedét kapják meg, az bevétel harmada a szupermarketeknek jut!
💰Összességében 9 nagy cég uralja a világ élelmiszerpiacát, ezáltal pedig az árakat is. Itt van már az ideje, hogy az egyeduralmukat ne csak a minél magasabb profit elérésére használják, hanem arra, hogy a bolygónk egy kicsit igazságosabb hely legyen. Itt az ideje, hogy a profit egyenlőbb módon legyen elosztva az ellátási láncban,
😝Ha neked is elmegy az étvágyad attól, hogy az élelmiszerünk környezetpusztítás és az emberi jogok kizsákmányolása révén kerül a boltokba, majd az asztalunkra, akkor csatlakozz hozzánk és írd alá petíciónkat - link a bióban!
❗️Miről is szól ez? A levélben arra kérjük az Európai Bizottság három tagját, Didier Reynders (Jogérvényesülés) és Thierry Breton (Belső piac) biztosokat és Věra Jourovát, az Európai Bizottság Értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét, hogy a Bizottság minél előbb nyújtson be hivatalos javaslatot a vállalatok átvilágítást és elszámoltathatóságát szabályozó uniós irányelvre. 2020 márciusában a Bizottság már megszavazta, hogy készüljön el az mHREDD nevű szabályozás (Mandatory Human Rights and Environmental Due Diligence), de eddig konkrét lépésekre nem került sor. Ezt a jogalkotási folyamatot szeretnénk megsürgetni, amihez RÁD is szükség van!
#OurFoodOurFuture #OFOF #DEARProgramme #foodtest #actionweek #stickeraction #invisibleingredients #protestmail #mHREDD #joinourmovement #humanrights #environmentaldestruction #supplychains #migrantworkers #womenmigrantworkers #femaleworkers #smallholders
🌿 Teszteltünk már laborban mosószereket, mosóporokat, mosogatószereket, általános felülettisztítókat, WC tisztítókat és mosogatógép tablettákat, és mindegyik alátámasztotta: az ökocímkés tisztítószerek felveszik a versenyt kommersz bolti társaikkal, miközben nem terhelik a környezetet.
🔬 Ma még vállalhatod az #ÖkoTakarítás hónapja keretében a kihívást, hogy elolvasod terméktesztjeink eredményeit, ezáltal pedig tudatosabb döntést tudsz hozni a tisztítószereid megválasztásakor. Ráadásul, ha képet is küldesz a kihívás teljesítéséről, ajándékkal lepünk meg! 
🔗 Az ingyenes tesztekről bővebben ezen az oldalon tudsz olvasni, vagy kattints a linkre a bióban: https://tesztek.tudatosvasarlo.hu.
#greenandsafe #LIFE #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠

12 pont

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára