fbpx

Mit adnak az ÖkoKörök? Dia és Ádám elmeséli!

Mit adnak az ÖkoKörök? Dia és Ádám elmeséli!

Dia és Ádám az elsők között vágott bele az újhullámos ÖkoKörözésbe! Most elmesélik hogyan alakította át a vásárlási szokásaikat, az életmódjukat, és Ádámmal közös otthonuk légkörét az ÖkoKör Kamra, majd a Tiszta Otthon ÖkoKör.
 Az ÖkoKör programot a Global Action Plan dolgozta ki. 1990 táján indult el az első EcoTeam Hollandiában, nagyon nagy sikerrel. Ez a teljeskörű háztartászöldítő folyamat a hulladékkérdéstől az élelmiszerfogyasztástáson, az energiahasználaton át, a közlekedésig segíti a résztvevőket.
Ezt a módszertant építette be a tevékenységébe 10 éve a Tudatos Vásárlók Egyesülete is, ami lehetővé tette, hogy hétköznapi fogyasztók is ingyenes, mégis bizonyítottan hatékony segítséget kapjanak a környezettudatos változásokhoz. 2017-ben ezt a módszertant egy moduláris képzéssorozattá alakítottuk, így született meg először az ÖkoKör Kamra képzés (fókuszban a fenntartható, klímabarát étkezéssel), 2019-ben pedig a Tiszta Otthon ÖkoKör, ami a háztartási vegyszerhasználat mérséklésében, azaz a takarítási szokások környezetbarát átalakításában segít. Az 5 alkalmas, kiscsoportos képzésekhez már nem csak személyesen, online is csatlakozhattok! Szeretnél csatlakozni?
Facebook oldalunk eseményei között megtalálod, hol és mikor indulnak a következő ÖkoKörök!