fbpx

Mit adnak az ÖkoKörök? Dia és Ádám elmeséli!

Mit adnak az ÖkoKörök? Dia és Ádám elmeséli!

| Domokos Kata

Dia és Ádám az elsők között vágott bele az újhullámos ÖkoKörözésbe! Most elmesélik hogyan alakította át a vásárlási szokásaikat, az életmódjukat, és Ádámmal közös otthonuk légkörét az ÖkoKör Kamra, majd a Tiszta Otthon ÖkoKör.
 Az ÖkoKör programot a Global Action Plan dolgozta ki. 1990 táján indult el az első EcoTeam Hollandiában, nagyon nagy sikerrel. Ez a teljeskörű háztartászöldítő folyamat a hulladékkérdéstől az élelmiszerfogyasztástáson, az energiahasználaton át, a közlekedésig segíti a résztvevőket.
Ezt a módszertant építette be a tevékenységébe 10 éve a Tudatos Vásárlók Egyesülete is, ami lehetővé tette, hogy hétköznapi fogyasztók is ingyenes, mégis bizonyítottan hatékony segítséget kapjanak a környezettudatos változásokhoz. 2017-ben ezt a módszertant egy moduláris képzéssorozattá alakítottuk, így született meg először az ÖkoKör Kamra képzés (fókuszban a fenntartható, klímabarát étkezéssel), 2019-ben pedig a Tiszta Otthon ÖkoKör, ami a háztartási vegyszerhasználat mérséklésében, azaz a takarítási szokások környezetbarát átalakításában segít. Az 5 alkalmas, kiscsoportos képzésekhez már nem csak személyesen, online is csatlakozhattok! Szeretnél csatlakozni?
Facebook oldalunk eseményei között megtalálod, hol és mikor indulnak a következő ÖkoKörök!