fbpx

Támogass minket!

A pénzed szavazat - ahogy az is, mit támogatsz.

Minden apró, vagy nagyobb adomány, amivel minket támogatsz segít abban, hogy Magyarországon minden ember számára elérhetőek legyenek a fenntartható és etikus megoldások – az élet minden területén.

Támogathatsz minket banki utalással is!

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000

Azért dolgozunk, hogy cikkjeink, képzéseink, kutatásaink, adatbázisaink és gyártóktól független terméktesztjeink segítségével megismerhessétek a fenntartható, etikus megoldásokat. Információkhoz, tippekhez jussatok a környezettudatos és egészséges életvezetéssel kapcsolatban az ökológiai lábnyomunk csökkentésétől az egészséges élelmiszerfogyasztáson át a veszélyes termékekig.

Kik vagyunk?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete közhasznú társadalmi szervezet. Működésünket magánszemélyek támogatásaiból, pályázati forrásokból és fizetős tesztjeinkből biztosítjuk.

Szakmai függetlenségünket csak úgy tudjuk megőrizni, hogy nem fogadjuk el a vállalatok adományait, és nem kérünk az általuk kínált reklámbevételekből. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

 • a tudatosvasarlo.hu cikkeiben nem zavarnak meg reklámok, ilyet egyetlen oldalunkon, médiafelületünkön sem látsz.
 • Így amikor egy-egy gyártó, márka, bármilyen cég vagy termék értékelését olvasod nálunk, biztos lehetsz benne, hogy véleményünket nem befolyásolta semmiféle adomány, ajándék, reklámbevétel vagy bármilyen más együttműködés.
 • Honlapunk tulajdonosa maga az egyesület, ezért nem veszélyeztet minket a tulajdonosi befolyásolás vagy a médiafogyasztási szokások hirtelen megváltozása.

A reklámmentesség viszont azt is jelenti, hogy munkánkat kizárólag a Ti adományaitokból, pályázati pénzekből és fizetős terméktesztjeinkből tudjuk folytatni. Ezért látható egyes cikkeink alján a pályázati támogató, és ezért kínáljuk terméktesztjeink egy részét – igyekezeteink szerint – egy megfizethető összegért.

Mindezek a források azonban bizonytalanok, nagyban függnek például a hazai minisztériumok aktuális preferenciáitól.

Ezért jelent nekünk nagyon sokat, ha adód 1%-ával, egyszer-egyszer vagy mégjobb, ha akár kisebb összeggel, de számunkra kiszámíthatóan rendszeresen támogatsz minket!

Mi történik a pénzeddel, ha hozzánk kerül?

Rendületlenül azon dolgozunk, hogy

 • felkutassuk, kipróbáljuk és értékeljük az etikus és környezetbarát életmód megoldásait,
 • mindenkivel megismertessük a biztonságos, környezetileg, társadalmilag is fenntartható vásárlást,
 • a fogyasztókkal együtt nyomást gyakoroljunk a cégekre és elérjük, hogy megérje nekik a fenntartható irányba fordulni,
 • minél több asztalra kerülhessen biztonságos, helyi, fenntartható módon termelt élelmiszer Magyarországon.

ökokör, vega, húsmentes

Mindenki számít

Ne gondold, hogy csak egy csepp vagy a tengerben – a tengerben minden csepp számít. Célunk, hogy az ökotudatos életmódot és vásárlási szempontokat ne csak a “szuperzöldek” tartsák szem előtt, hanem egyre szélesebb körben terjesszük el. Hogy a szkeptikusok, hitetlenkedők és érdektelenek is megtapasztalják és elhiggyék, hogy a fenntartható fogyasztás az egyedüli út. Ezért cikkeinkkel, rendezvényeinkkel, kihívásainkkal, képzéseinkkel a fenntartható fogyasztói szokások és a tudatos vásárlás elterjedését támogatjuk bárki számára, az élet bármely területén.

Tudatos Vásárlók Egyesülete szja 1%

Támogatásotokkal az elmúlt években

5 adatbázist hoztunk létre és tartunk naprakészen: Háztartási vegyszerek | E-számok | Termékcímkék | Idénynövények | Gyógynövények
Telefonos applikációt készítettünk, ahol a tisztítószerek veszélyességét ellenőrizheted: Tudatos Vásárló App
Eddig 50 termékcsoport 3000 termékét teszteltük a babafürdetőktől a robotporszívókig: tesztek.tudatosvasarlo.hu
50 városból 1800 háztartás lett igazi zöld otthon az ÖkoKöreink segítségével
15 közösségi gazdaságot fogunk össze, segítünk, így 1000 családi asztalra kerül minden évben környezetkímélő, helyi és biztonságos élelmiszer: Közösségi mezőgazdálkodás
250 képzést szerveztünk fogyasztóknak, gazdáknak, vállalkozásoknak egyaránt
Több mint 4000 cikket jelentettünk meg, hogy információkkal, tippekkel segítsünk Benneteket a fenntartható és etikus vásárlásban: tudatosvasarlo.hu
79 ezres követőtábort segítünk a fenntartható fogyasztásban Facebook oldalunkon
Több mint 10 ezren inspirálódnak velünk Instagram csatornánkon

Segítséged sokat jelent nekünk, köszönjük!

Ajánlom másnak

  Iratkozz fel híreinkre!

  Tippek, tesztek, programok