fbpx

Közösségi gazdaságok – Így szervezd meg! Segítünk az indulásban

Magyarországon a Tudatos Vásárlók Egyesülete fogja össze a közösségi mezőgazdálkodás mozgalmát. Célunk, hogy minél többen legyenek tagjai egy közösségi gazdaságnak, jussanak egészséges helyi élelmiszerhez ilyen forrásból.

Az állandó szervezési, tanácsadási és információnyújtási munka mellett több mint 10 éve tartunk képzéseket a gazdáknak és fogyasztóknak, ezzel is segítve új közösségi gazdaságok indulását.

Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat a kiadványainkat és egyéb anyagainkat, amik segíthetnek az ismerkedésben, és abban, hogy akár gazdaként, akár vásárlóként, vagy lelkes szervezőként közösségi gazdaságot indíts.

KIADVÁNYAINK

Ha szeretnél jobban megismerkedni a közösségi mezőgazdálkodással, az alábbi kiadványok segítenek benne.

Közösségi mezőgazdálkodás – Légy a részese!

Légy a részese! kiadvány

Ez a kiadvány a közösségi mezőgazdálkodás alapvető tudnivalóit mutatja be 8 kisebb fejezetben.

Szó van benne a közösségi gazdaságok történetéről, alapelveiről, a szerződésről, a kínálatról, a pénzügyekről és az árról, a kommunikációról és az induláshoz szükséges első lépésekről.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik még csak érdeklődés szintjén ismerkednének a közösségi mezőgazdasággal.

 

Légy a részese – Kézikönyv a közösségi mezőgazdálkodásról

Légy a részese! kézikönyv

Az előzőnél részletesebb kézikönyv, amely egy négy modulos képzésünkhöz készült.

Az alapvető tudnivalókon és az induláshoz szükséges lépéseken túl szó van benne a pénzügyekről, a mindennapi működésről, a kommunikációról és a közösségépítésről is.

Kinek ajánljuk?

Azoknak a termelőknek és fogyasztóknak ajánljuk, akik szeretnének elindítani egy közösségi gazdaságot.

 

Solid Base – Kézikönyv a közösségi mezőgazdálkodás működéséről

Solid Base kiadvány

A kiadvány 4 fejezete a következők témakörökre fókuszál: menedzsment, pénzügyi tervezés, digitális eszközök és részvételi közösségépítés.

Kinek ajánljuk?

Ez a kiadvány azoknak szól, akik már közösségi gazdaságot működtetnek, és szeretnék annak pénzügyi vezetését és menedzsmentjét tovább fejleszteni.

 

KÉPZÉSEINK

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben kidolgozott két közösségi mezőgazdálkodásról szóló képzési programot. Ha szeretnél jobban elmerülni a témában, érdemes ezeket az előadásokat és kapcsolódó anyagokat is megnézned:

Légy a részese! – Képzési anyagok kezdőknek

Képzési anyagok azoknak, akik szeretnének megismerkedni a közösségi mezőgazdálkodás elméleti alapjaival, az induláskor esedékes tervezés és a közösségépítés gyakorlati tennivalóival.

SolidBase – Képzési anyagok haladóknak

Képzési anyagok azoknak, akik közösségi gazdaságot működtetnek és szeretnék annak pénzügyi vezetését és menedzsmentjét tovább fejleszteni.

Ha érdekelnek a közösségi mezőgazdálkodáshoz kapcsolódó képzéseink, érdeklődj Perényi Zsófinál a zsofi(kukac)tve.hu email címen.

HÁLÓZATOK

A közösségi gazdaságok termelői, fogyasztói és aktív tagjai Magyarországon és Európában is hálózat keretében segítik egymást. Ha szeretnél többet megtudni a magyar hálózatról, a Közösségi Kisgazdaságok Szövetségét (KöKiSz) itt ismerheted meg, és egyből csatlakozhatsz is.

EURÓPAI NYILATKOZAT

A Közösségi Mezőgazdálkodás Mozgalmának 3. Európai találkozóján, 2016. szeptember 16-án a csehországi Ostravában fogadták el az európai nyilatkozatot a közösségi mezőgazdálkodásról, amit itt tudsz elolvasni.

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás