fbpx
hüvelyesek kihívás 2024

Hello hüvelyesek! Csatlakozz februári kihívásunkhoz!

Talán az egyik legnagyobb mítosz a vegetáriánus és vegán étrenddel kapcsolatban, hogy általa nem jut elég fehérjéhez az emberi szervezet. Ez azonban egyáltalán nem igaz, növényi forrásokból is kellő mennyiségű és minőségű fehérjéhez juthatunk. Egyik legjobb forrása a növényi fehérjének a különböző hüvelyesek. 2024 első Tudatos Vásárló kihívása arra buzdít, hogy ismerkedj meg közelebbről ezekkel az egészséges és sokoldalú alapanyagokkal!

Csicseriborsó. Bab. Fehér és vörös, karós, tarka, fekete, vaj. Lencse. Barna, vörös, zöld, beluga. Borsó. És még sorolhatnánk a hüvelyesek különböző fajtáit. Ám hiába a változatosság, ezeknek csak egy nagyon kis részét fogyasztjuk a mindennapjaink során, pedig rendkívül egészségesek, sokoldalúan elkészíthetőek és nem utolsó sorban finomak. Ráadásul az ásványi anyagok mellett fehérjét is tartalmaznak, ami az utóbbi pár év sztártápanyagává nőtte ki magát.

A Zuglói Önkormányzattal és az Agri Kulti Kft.-vel karöltve ezért most új kihívásunkban arra szeretnénk ösztönözni, hogy egy hónapon át fogyassz minél több és változatosabb módon hüvelyeseket. Mutatjuk a részleteket!

Mit vállalhatsz a kihívás során?

 1. Kipróbálom egy új hüvelyes elkészítését!
 2. Heti 1-2 alkalommal hüvelyest fogyasztok főétkezésként!
 3. Heti 3-4 alkalommal hüvelyest fogyasztok főétkezésként!

ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI

A kihívás menete

 1. Regisztrálj a kihívásba január 31. éjfélig!
 2. A regisztrációt követően megkapod a webinár linkjét a részvételhez, valamint az első száz jelentkezőnek postázzuk a regisztráció során megadott címre az ajándék hüvelyes csomagokat, amely háromszor 25 dkg zöld lencsét, sárgaborsót és csicseriborsót tartalmaz. (Csak belföldre postázunk.)
 3. A négyhetes kihívás során minden héten hírlevelet küldünk hasznos tippekkel, receptekkel, amikből inspirálódhatsz!
 4. Kísérletezz, és oszd meg tapasztalataidat velünk. Használjátok posztjaitokban a #hellohuvelyesek hashtaget!
 5. A kihívás befejeztével küldünk egy értékelő kérdőívet. Ha kitöltöd a kérdőívet és küldesz egy képet számunkra a kihívás teljesítéséről, ajándékba egy szabadon választott Tudatos Vásárló terméktesztet adunk. Az első 70 zuglói lakos IKEA ajándékcsomagot kap a Zuglói Önkormányzatnak köszönhetően.

Kihívás időtartama

2024. február 1. – február 28.

Regisztrációs határidő: 2024. január 31., éjfél

ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI

Madarász Kinga

Ismerd meg közelebbről a hüvelyeseket! Webinár Madarász Kingával

Webinár időpontja: 2024. február 5., hétfő, 18:00

Helyszín: Zoom

Madarász Kinga vegán gasztroblogger és a pécsi Babszi nevű vegán étterem alapítója tart előadást a fehérjékről és arról, miként lehet növényekből, így a hüvelyesekből bevinni a megfelelő mennyiséget, amiben tippeket ad a különböző hüvelyesek fogyasztásához és elkészítéséhez.

králl attila agri kulti

A webinár részeként Králl Attila biológus, ökológus kutató, az Agri Kulti Kft. munkatársa a hüvelyesek hazai termesztéséről és ökológiai szerepéről fog beszélni.

Miért érdemes részt venni a kihívásban?

 • Ha megfogadtad, hogy tudatosabb leszel a táplálkozás terén és új szokásokat iktatsz be az étrendedbe, ez egy remek lehetőség, hogy már az év elején tegyél a cél megvalósítása érdekében.
 • Mindehhez hasznos és kézzelfogható segítséget adunk.
 • Az első 100 jelentkező három csomag hüvelyest kap ajándékba a kihívás teljesítéséhez.
 • Minden nem zuglói, aki kitölti a kérdőívet és küldd képet, ajándékba kap egy Tudatos Vásárló terméktesztet (értéke 2490 Ft)
 • Az első 70 zuglói lakos, aki kitölti a kérdőívet és küld képet, IKEA ajándékcsomagot kap.

ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI

Helló hüvelyesek!

A következő öt évben sokat foglalkozunk majd az elfeledett vagy kevéssé termesztett gabonák és hüvelyesek népszerűsítésével. Hogy olyan fajták kerüljenek a tányérunkra, amelyek elbírnak a klímaváltozás kihívásával is. Kövessétek oldalunkat a friss hírekért, #divinfood!

hüvelyesek divinfood

Képek forrása: canva.com

logo_divinfoodzugló önkormányzat logo kihívásA projekt az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja támogatja, a 101000383 számú támogatási szerződés alatt. A projektet a francia Nemzeti Mezőgazdasági, Élelmezési és Környezetvédelmi Kutatóintézet, az INRAE koordinálja. Készült a zuglói önkormányzat és az IKEA támogatásával.

 

agrikulti logo Szakmai partnerünk az Agri Kulti Kft.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás