fbpx

ZÖLD OTTHON

Fenntartható, biztonságos, vegyszermentes megoldások mindenkinek.

Itt az #ÖkoTakarítás hónapja!

Láss tisztán! hogy a tiszta otthon ne jelentsen vegyszerekkel teli otthont!

Itt az #ÖkoTakarítás hónapja

A tudatos mindennapokhoz vezető első lépés a tájékozódás. Ne vedd készpénznek, amit a cégek állítanak a tisztítószerekről! Igenis, természetes szerekkel is tisztán tudod tartani az otthonod! Ezen az oldalon rengeteg hasznos információval segítünk ebben.

Ezen az oldalon a zöld, vegyszermentes, az egészségre és a környezetre kevéssé kockázatos otthon kialakításában segítünk neked.

Mi mindent találsz itt?

 • Lakóhelyiség szerinti bontásan a tisztító szerek környezeti és egészségi szempontú ismertetői, tudnivalók és tippek.
 • Kereshetsz környezeti és egészségi szempontú termékértékeléseink között, megtalálhatod a kevésbé káros szereket.
 • Letöltheted a Tudatos Vásárlók applikációt, hogy vásárlás közben is veled legyen a segítség.
 • Megismerheted a legalapabb ökotisztítószereket, és olvashatsz más vegyianyagos témákról is.

Biztos, hogy jó vegyszerrel takarítasz?

Kattints a virtuális otthon helyiségeire, hogy megtudd, a családod egészségére nézve mennyire biztonságosak és környezetbarátak azok a mosó- és takarítószerek, amelyeket a lakásodban, a nappalidban, a konyhádban vagy a fürdőszobádban használsz.

A helyiségek képeire kattintva elérhetőek az ott tipikusan használt szerek környezeti és egészségi szempontú ismertetői, a szerek használatával, hatásaival kapcsolatos cikkek, tippek, tudnivalók és tapasztalatok a zöld megoldásokról.

 

 

A nappaliban találhatók a mindenhol használt, általános termékek is.

A fürdőben vannak például a mosószerek, wc tisztítók, zuhanytisztítók.

A konyhában a mosogatószerek.

Keresés a termékek között

Több száz mosó, felmosó- és mosogatószer, wc tisztító és sok más termék egészségi és környezeti hatásait értékeltük.

Ha beírod a keresőbe a termék nevét, rátalálsz a termékértékelésre, ami megmutatja:

 • Milyen veszélyekkel jár a háztartási vegyszerek, tisztítószerek használata?
 • Mivel helyettesítsük kockázatosabb terméket?
 • Melyek a minősített ökocímkés szerek?

Az értékelési módszert szakértőkkel dolgoztuk ki. Az adatokat a termékekről nyilvános forrásokból gyűjtöttük. A szereket három kategóriába soroltuk, az összetevők és a terméktulajdonságok alapján kevésbé kockázatos, ráadásul környezetbarát minősítéssel ellátott termékek jobb értékelést kapnak.

 

A termékértékelések a Tudatos Vásárlók applikáción keresztül is elérhetők.

A Tudatos Vásárló app segít megtalálni a legbiztonságosabb tisztítószereket

 1. Töltsd le a mobilodra!
 2. Olvasd le a vonalkódot vagy böngéssz a termékek között!
 3. Készíts listát kedvenc termékeidről!
 4. Csatlakozz kihívásainkhoz!
Google play
Google play
Tudatos Vásárló mobil applikáció

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Mosogatógép tabletták és gélek tesztje

Mosogatógép tabletták, gélek: lehet az átlagos bolti is jó, a drága zöld is gyenge

Az #ÖkoTakarítás hónapjában mosogatógép tablettákat és géleket teszteltünk. Kiderült, melyek a leghatékonyabb, legzöldebb és legolcsóbb termékek, jobb-e az egyik a másiknál, környezetbarát-e a tablettákon a lebomló fólia.

Az ecet a baktériumok 99,99%-át elpusztítja

Az ecet a baktériumok 99,99%-át elpusztítja

Tényleg fertőtlenít az ecet? Laboratóriumban bizonyítottuk be, hogy az ecet tényleg hatékony a baktériumok ellen, és olcsóbb tisztító-takarítószer, mint bármi más.

Megmértük: tarol a zöldre festés a boltokban

Megmérettük, mennyire népszerűek a magyar vásárlók körében a környezetbarát tisztítószerek. Látszik, hogy a gyártók reagáltak a vásárlói igényekre: tarolnak az ellenőrizhetetlen állításokkal zöldre festett termékek.

öko-mosás kihívás öblítő EU-ökocímke

Lezárult a csatlakozás! Moss káros vegyszerek nélkül: újra itt az Öko-mosás kihívás

Az #ÖkoTakarítás hónapja alatt teszteld velünk, milyen hiteles, minősített környezetbarát mosószerrel, öblítő nélkül vagy épp házi mosószerrel mosni!

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

🌿Ma van az Ecolabel napja! 🌿 Te ismered az EU tagállamai által létrehozott ökocímkét, az EU Ecolabelt? 
A hiteles ökocímkét ma már több mint 78 ezer termék és szolgáltatás kapta meg: a samponoktól az elektronikai eszközön át a szállodok rendelkeznek vele. 
#greenandsafe #LIFE #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠
Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra! 🍅. ❗Legyen etikus és fenntartható az élelmiszerünk! Írd alá te is a petíciót!❗
🍅A szupermarketekben és diszkontokban kapható élelmiszer nagy része emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jut el hozzánk. Amikor számon kérik őket, a nagy áruházláncok a beszállítóikra hárítják a felelősséget – és megtehetik. 
✍️Vessünk véget a környezetpusztításnak és az emberi jogok megsértésének az élelmiszeriparban, legyenek a szupermarketek is felelősségre vonhatók az élelmiszertermelő munkások kizsákmányolásáért! Küldj velünk levelet Te is az Európai Bizottság tagjainak, támogasd egy új, szigorú európai szabályozás létrejöttét!
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme
🍅Esőerdők és veszélyeztetett fajok kiírtása, szennyezett földek az egyik oldalon, kizsákmánnyolás, és véget nem érő munka éhbérért a másikon - a környezetszennyezés és az emberi jogok megsértése az ételeink láthatatlan összetevői. 
🌎Épp ezek megakadályozására, és a globális élelmiszerláncok átláthatóvá és igazságosabbá tétele érdekében 2020 márciusában az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta, hogy a Bizottság nyújtson be hivatalos javaslatot a vállalatok átvilágítást és elszámoltathatóságát szabályozó uniós irányelvre.
❗️Az Uniónak jogilag kötelező érvényű minimumkövetelményeket kellene elfogadnia, amelyek értelmében a vállalkozások kötelesek azonosítani, értékelni, megelőzni, megszüntetni, mérsékelni, nyomon követni, közzétenni, számon kérni, kezelni és orvosolni az esetleges és/vagy valós emberi jogi, környezeti és kormányzási káros hatásokat értékláncukban. Erre a jogszabályra gyakran röviden mHREDD szabályozásként hivatkozunk (Mandatory Human Rights and Environmental Due Diligence).
🗣Didier Reynders (Jogérvényesülés) és Thierry Breton (Belső piac) biztosok feladata az irányelvjavaslat kidolgozása. Věra Jourová, az Európai Bizottság Értékekért és átláthatóságért felelős alelnök szavának itt is rendkívüli súlya lesz a folyamatban.
✍ Írd alá te is a petíciót, amiben arra kérjük az Európai Bizottság három tagját, hogy a javaslat minél hamarabb kerüljön napirendre 👉 https://tudatosvasarlo.hu/ofof-foodtest/
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme #foodtest #actionweek #stickeraction #invisibleingredients #protestmail #mHREDD #joinourmovement #humanrights #environmentaldestruction #supplychains #migrantworkers #womenmigrantworkers #femaleworkers
🚜 🚚 ⛴ 🚙 OKTÓBERI #GYORSKÖR: Neked számít mennyit utazik, ami az asztalodra kerül? 🍛 🍜 Írd meg kommentben!
Élelmiszer vásárláskor sokféle kérdést mantrázunk magunknak: Mi kell még a heti menühöz? Ez vajon finom? Lehet benne valami káros, vagy allergizáló? Mennyibe kerül? És megeszi a gyerek is? 
Az októberi #gyorskörünkben ezért arra vagyunk kíváncsiak, jut-e figyelmed mindezek mellett arra is, hogy mennyit utazott az élelmiszer, mielőtt az asztalodra került? Főleg így tél közeledtével, amikor kezdünk kifutni a zamatos helyi terményekből. 
#CSA #közösségimezőgazdálkodás #communitysupportedagriculture #légyarészese #fogyasztóvédelem

12 pont

Videók

Az oldal elkészültét a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára