fbpx

ZÖLD OTTHON

Fenntartható, biztonságos, vegyszermentes megoldások mindenkinek.

Tarts velünk lépésről lépésre a zöldebb otthonért!

  • Milyen veszélyekkel jár a háztartási vegyszerek, tisztítószerek használata?
  • Mivel helyettesítsük az ismert bolti termékeket?
  • Mennyit tudnak az ökocímkés szerek?
  • Mire érdemes váltanod?

Informálódj cikkeinkből, böngéssz oldalunkon a termékek között, töltsd le applikációnkat, tarts velünk kihívásainkban, légy tagja egy Tiszta Otthon ökokörnek!

Biztos, hogy jó vegyszerrel takarítasz?

Kattints a virtuális otthon helyiségeire, hogy megtudd, a családod egészségére nézve mennyire biztonságosak és környezetbarátak azok a mosó- és takarítószerek, amelyeket a lakásodban, a nappalidban, a konyhádban vagy a fürdőszobádban használsz.

Új, biztonságosabb termékre váltanál?

Tudd meg, mennyit tud egészségi és környezeti szempontból az a szer, amit most használsz. Ha nem akarsz elmerülni a részletekben, csak figyeld a termékeknél a piros-sárga-zöld pöttyöket, hogy megtudd, melyik termékre lenne érdemes váltanod, ha eggyel biztonságosabb vagy a fellelhető legjobb megoldást keresed!

Érdekel, mik a legújabb hírek, kutatási eredmények az otthon használatos vegyszerek hatásairól?

Zöld otthon oldalainkon minden tisztítószerekkel kapcsolatos cikket, információt megtalálsz.

Keresés a termékek között

A Tudatos Vásárló app segít megtalálni a legbiztonságosabb tisztítószereket

  1. Töltsd le a mobilodra!
  2. Olvasd le a vonalkódot vagy böngéssz a termékek között!
  3. Készíts listát kedvenc termékeidről!
  4. Csatlakozz kihívásainkhoz!
Google play
Google play
Tudatos Vásárló mobil applikáció

Tudatos Vásárló tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Tudatos Vásárló mobil applikáció

Használd Te is mobil applikációnkat, segítünk biztonságos tisztítószereket választani

Már letölthető Magyarország első háztartási vegyszer applikációja, a Tudatos Vásárló mobil app. Az alkalmazásban 3 színű pontrendszer, termékinformációk, tippek és kihívások segítenek abban, hogy az egészségileg és környezetileg legbiztonságosabb háztartási vegyszereket használjuk.

antibakteriális vírusölő szerek

Hamisan vírusellenes termékeket kínáló weboldalakat találtak

A Gazdasági Versenyhivatal áttekintette a vírusellenesként hirdetett termékek online kereskedelmét. A vizsgálat számos problémát talált egyes maszkokat, fertőtlenítőszereket, étrend-kiegészítőket kínáló weboldalakon.

háztartási vegyi anyagok vásárlás kettős minőség

2022-től büntetik a kettős minőséget – mosószer és folttisztító is fennakadt a próbán

Egy uniós irányelv alapján a kettős minőség tisztességtelen és megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak minősül 2022. május 28-tól, Magyarországon is. Az ITM jelenleg hazánkban beszerezhető háztartási-vegyipari illetve tisztálkodási-kozmetikai szerek esetleges kettős minőségét vizsgálja – végre laboratóriumban.

folyékony mosószer teszt

Itt a nagy folyékony mosószer teszt. Az első helyen két ökomosószer végzett

A szupermarketek és drogériák legnépszerűbb  folyékony mosószereit teszteltettük laboratóriumban. Néztük hatékonyságot, egészségi és környezeti kockázatokat. Az élen kettő is végzett, és sok a környezetbarát a dobogós helyeken. A középmezőnyben vagy a foszfortartalom nagy, vagy a hatékonyság kicsi.

Még több cikk

Adatbázisok

A téma cikkei

Top 4 illóolaj utazáshoz, nyári bajokra

Nyaralás alatt, vízparton, a kertben, kirándulás közben gyakran adódnak olyan helyzetek, fordulnak elő olyan apróbb balesetek, sérülések, amelyeket el kell látnunk. Leégés, csípés, fülgyulladás, repülőút – mit tartalmaz egy illóolajos elsősegély-táska?

fehér falfesték teszt

Lakásfelújítás: ezek a biztonságos fehér falfestékek

Nyakunkon a lakásfelújítási szezon. A falfesték kiválasztásakor kézenfekvő szempont a szín, az ár, esetleg a moshatóság, pedig legalább ennyire fontos, mennyi káros anyagot párologtat a frissen festett fal otthonunk levegőjébe. 23 fehér falfesték illékony szervesanyag-tartalmát (VOC) és formaldehid kipárolgását vizsgáltuk laboratóriumban, hogy kiderüljön, melyek a legbiztonságosabb termékek.

Ezt az 5 tisztítószert kerüld, ha jót akarsz a családnak

Légzőszervi megbetegedések, idegrendszeri, emésztőrendszeri problémák, májkárosodás – a háztartásunkban használt tisztítószerek jenetős része erős vegyszer, rendszeres használatuknak komoly egészségügyi kockázatai lehetnek. Ráadásul sok közülük kifejezetten a gyerekre, idősekre nézve jelent veszélyt. Összegyűjtöttük azok a tisztítószereket, amiket inkább ne engedj be a lakásba.

Környezetbarát házi szerekkel a penész ellen

Télen és kora tavasszal a lakásban megjelenő penész nem csak csúnya, de egészségtelen is. Vajon a drágább bolti szerek tényleg hatékonyabbak a penészgomba ellen, mint a házi, környezetkímélőbb tisztítószerek?

Videók

ökokör

Mit adnak az ÖkoKörök? Dia és Ádám elmeséli!

Dia és Ádám az elsők között vágott bele az újhullámos ÖkoKörözésbe! Most elmesélik hogyan alakította át a vásárlási szokásaikat, az életmódjukat, és Ádámmal közös otthonuk légkörét az ÖkoKör Kamra, majd a Tiszta Otthon ÖkoKör. Itt olvashatsz bővebben az ÖkoKörökről  Az ÖkoKör programot a Global Action Plan dolgozta ki. 1990 táján indult el az első EcoTeam […]

Még több videó

Az oldal elkészültét a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622