fbpx

ZÖLD OTTHON

Fenntartható, biztonságos, vegyszermentes megoldások mindenkinek.

Tarts velünk lépésről lépésre a zöldebb otthonért!

  • Milyen veszélyekkel jár a háztartási vegyszerek, tisztítószerek használata?
  • Mivel helyettesítsük az ismert bolti termékeket?
  • Mennyit tudnak az ökocímkés szerek?
  • Mire érdemes váltanod?

Informálódj cikkeinkből, böngéssz oldalunkon a termékek között, töltsd le applikációnkat, tarts velünk kihívásainkban, légy tagja egy Tiszta Otthon ökokörnek!

Biztos, hogy jó vegyszerrel takarítasz?

Kattints a virtuális otthon helyiségeire, hogy megtudd, a családod egészségére nézve mennyire biztonságosak és környezetbarátak azok a mosó- és takarítószerek, amelyeket a lakásodban, a nappalidban, a konyhádban vagy a fürdőszobádban használsz.

Új, biztonságosabb termékre váltanál?

Tudd meg, mennyit tud egészségi és környezeti szempontból az a szer, amit most használsz. Ha nem akarsz elmerülni a részletekben, csak figyeld a termékeknél a piros-sárga-zöld pöttyöket, hogy megtudd, melyik termékre lenne érdemes váltanod, ha eggyel biztonságosabb vagy a fellelhető legjobb megoldást keresed!

Érdekel, mik a legújabb hírek, kutatási eredmények az otthon használatos vegyszerek hatásairól?

Zöld otthon oldalainkon minden tisztítószerekkel kapcsolatos cikket, információt megtalálsz.

Keresés a termékek között

A Tudatos Vásárló app segít megtalálni a legbiztonságosabb tisztítószereket

  1. Töltsd le a mobilodra!
  2. Olvasd le a vonalkódot vagy böngéssz a termékek között!
  3. Készíts listát kedvenc termékeidről!
  4. Csatlakozz kihívásainkhoz!
Google play
Google play
Tudatos Vásárló mobil applikáció

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

zuhanyozás kihívás rólunk tudatos vásárlók

“Nem értem, miért nem korábban kezdtem” – ilyen érzés szappannal zuhanyozni

Tusfürdő? Szappan? Kihívásunkban több mint 100-an próbáltátok ki, milyen érzés szappannal zuhanyozni. Elmontátok, milyen volt.

öko takarítás kisokos folttisztító só

Öko-takarítás kisokos – mit tud a folttisztító só?

Kevés funkciót lát el, azokat viszont jól! Folttisztítás, fehérítés, penész eltűntetése – a nátrium-perkarbonát, másnevén a folttisztító só megoldja. Használhatjuk fúga tisztításához, megszürkült fehér törülközők fehérítésére, pelenkák ammóniamentesítésére. Nem ördöngősség használni, mindössze 3 szabályt kell észben tartanunk. Szirmay Kati zöldháztartás-gurunk írása.

ökocímke turizmus nyaralás

Utazás: 5 ok, hogy ökocímkés fenntartható szálláshelyen nyaralj

Végre itt a nyár és vele a nyaralás. Azon gondolkozol, hogy utazáskor hogyan tudod minimalizálni az ökológiai lábnyomod? Megmutatjuk, hogyan segíthetjük a környezetkímélő turizmust azzal, ha az uniós ökocímkével minősített szálláshelyet választunk, akár a szomszédunkban is.

Még több cikk

Adatbázisok

A téma cikkei

Top 4 illóolaj utazáshoz, nyári bajokra

Nyaralás alatt, vízparton, a kertben, kirándulás közben gyakran adódnak olyan helyzetek, fordulnak elő olyan apróbb balesetek, sérülések, amelyeket el kell látnunk. Leégés, csípés, fülgyulladás, repülőút – mit tartalmaz egy illóolajos elsősegély-táska?

fehér falfesték teszt

Lakásfelújítás: ezek a biztonságos fehér falfestékek

Nyakunkon a lakásfelújítási szezon. A falfesték kiválasztásakor kézenfekvő szempont a szín, az ár, esetleg a moshatóság, pedig legalább ennyire fontos, mennyi káros anyagot párologtat a frissen festett fal otthonunk levegőjébe. 23 fehér falfesték illékony szervesanyag-tartalmát (VOC) és formaldehid kipárolgását vizsgáltuk laboratóriumban, hogy kiderüljön, melyek a legbiztonságosabb termékek.

Ezt az 5 tisztítószert kerüld, ha jót akarsz a családnak

Légzőszervi megbetegedések, idegrendszeri, emésztőrendszeri problémák, májkárosodás – a háztartásunkban használt tisztítószerek jenetős része erős vegyszer, rendszeres használatuknak komoly egészségügyi kockázatai lehetnek. Ráadásul sok közülük kifejezetten a gyerekre, idősekre nézve jelent veszélyt. Összegyűjtöttük azok a tisztítószereket, amiket inkább ne engedj be a lakásba.

Környezetbarát házi szerekkel a penész ellen

Télen és kora tavasszal a lakásban megjelenő penész nem csak csúnya, de egészségtelen is. Vajon a drágább bolti szerek tényleg hatékonyabbak a penészgomba ellen, mint a házi, környezetkímélőbb tisztítószerek?

Videók

Az oldal elkészültét a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622