fbpx

ZÖLD OTTHON

Fenntartható, biztonságos, vegyszermentes megoldások mindenkinek.

A tudatos mindennapokhoz vezető első lépés a tájékozódás. Ne vedd készpénznek, amit a cégek állítanak a tisztítószerekről! Igenis, természetes szerekkel is tisztán tudod tartani az otthonod! Ezen az oldalon rengeteg hasznos információval segítünk ebben.

Ezen az oldalon a zöld, vegyszermentes, az egészségre és a környezetre kevéssé kockázatos otthon kialakításában segítünk neked.

Mi mindent találsz itt?

 • Lakóhelyiség szerinti bontásan a tisztító szerek környezeti és egészségi szempontú ismertetői, tudnivalók és tippek.
 • Kereshetsz környezeti és egészségi szempontú termékértékeléseink között, megtalálhatod a kevésbé káros szereket.
 • Letöltheted a Tudatos Vásárlók applikációt, hogy vásárlás közben is veled legyen a segítség.
 • Megismerheted a legalapabb ökotisztítószereket, és olvashatsz más vegyianyagos témákról is.

Biztos, hogy jó vegyszerrel takarítasz?

Kattints a virtuális otthon helyiségeire, hogy megtudd, a családod egészségére nézve mennyire biztonságosak és környezetbarátak azok a mosó- és takarítószerek, amelyeket a lakásodban, a nappalidban, a konyhádban vagy a fürdőszobádban használsz.

A helyiségek képeire kattintva elérhetőek az ott tipikusan használt szerek környezeti és egészségi szempontú ismertetői, a szerek használatával, hatásaival kapcsolatos cikkek, tippek, tudnivalók és tapasztalatok a zöld megoldásokról.

 

 

A nappaliban találhatók a mindenhol használt, általános termékek is.

A fürdőben vannak például a mosószerek, wc tisztítók, zuhanytisztítók.

A konyhában a mosogatószerek.

Keresés a termékek között

Több száz mosó, felmosó- és mosogatószer, wc tisztító és sok más termék egészségi és környezeti hatásait értékeltük.

Ha beírod a keresőbe a termék nevét, rátalálsz a termékértékelésre, ami megmutatja:

 • Milyen veszélyekkel jár a háztartási vegyszerek, tisztítószerek használata?
 • Mivel helyettesítsük kockázatosabb terméket?
 • Melyek a minősített ökocímkés szerek?

Az értékelési módszert szakértőkkel dolgoztuk ki. Az adatokat a termékekről nyilvános forrásokból gyűjtöttük. A szereket három kategóriába soroltuk, az összetevők és a terméktulajdonságok alapján kevésbé kockázatos, ráadásul környezetbarát minősítéssel ellátott termékek jobb értékelést kapnak.

 

A termékértékelések a Tudatos Vásárlók applikáción keresztül is elérhetők.

A Tudatos Vásárló app segít megtalálni a fenntartható termékeket

 1. Töltsd le a mobilodra!
 2. Olvasd le a vonalkódot vagy böngéssz a termékek között!
 3. Készíts listát kedvenc termékeidről!
 4. Csatlakozz kihívásainkhoz!
Google play
Google play
Tudatos Vásárló mobil applikáció

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

ökokör

Vega kencekrém és házi szappan készítés ÖkoKörben

Így készítettünk szappant és vega szendvicskrémeket ÖkoKöröseinkkel Wekerlén a Vászonzsákoslány és Közös kávézó és konyha segítségével. Képes beszámoló.

Tippek környezetbarát és etikus húsvéthoz

Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés valóban öko, etikus és tudatos legyen, aminek nem csak a család örül, de a nyuszik, a tyúkok, és a környezetünk sem bánja.

Hogyan kerülhetnénk el a vegyi anyagok koktélhatását

Fő a józanság. Hogyan kerülhetnénk el a vegyi anyagok koktélhatását?

Szervezetünk rendszeresen több száz mesterséges, gyakran veszélyes vegyületből kevert koktélt fogyaszt. Az Európai Bizottság végre ígéretet tett arra, hogy valamit kezdeni fog a jelenséggel. Hogyan kéne számolni a koktélhatással?

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

🍨Maximális gyümölcstartalom - maximális íz. Tavaly nyáron epres jégkrémeket vizsgáltunk, hogy segítsünk eldönteni, melyik terméket éri leginkább megvásárolni, ha egy hűsítő finomságra vágytok. Kattints INGYENES tesztünk eredményekeiért 👉 LINK A BIÓBAN!
🍓Külön kiemelendő, hogy a tesztben két magyar termék (Anjuna Ice Pops és ALL IN natural food) végzett az élen, melyek 100%-ot értek el a vizsgált szempontok alapján. Melyek voltak ezek a szempontok? Pontoztuk a termékek gyümölcstartalmát és cukortartalmát. Aromák, emulgeálószerek és stabilizátorok jelenlétét is vizsgáltuk, és bár egyik sem jelent nagyobb egészségügyi kockázatot, jelenlétük a termék minőségét rontja.
#ICRT #tesztek #termékteszt #fogyasztóvédelem #tudatosvásárló #epresjégkrém #nyár
🌏 Te nyaralás alatt is tartod a műanyagmentes júliust? Kommentben írd meg, neked mi jelenti ilyenkor a legnagyobb kihívást, és hogy milyen jól bevált praktikáid vannak a műanyagok kiküszöbölésére!
🥤 Bár egész évben fontos odafigyelni a műanyaghasználat minimalizálására, egy hónapot évről-évre ennek a kezdeményezésnek dedikálnak világszerte, hogy ezzel is felhívják az emberiség plasztikfüggőségére a figyelmet. És ez a hónap épp júliusra, azaz a nyár kellős közepére esik, amikor a legtöbben nyaralnak, akár a Balatonnál, akár külföldön. Ha itthon van az ember még csak-csak meg tudja ezt oldani, de a kiszámíthatatlan nyaralós viszonyok között nehéz minden eshetőségre felkészülni, különösen, ha a gyerekek is ott vannak. Kíváncsiak vagyunk, hányan annyira elszántak a követőtáborunkban, hogy minden akadályt átugorva, a család ellenérzéseit áthidalva, még a nyaralás alatt is igyekeznek minimalizálni a műanyagok használatát. Persze az sem baj, ha olykor hiba csúszik a gépezetbe! 
#tudatosvásárló #műanyagmentesjúlius #fenntarthatóság #környezetvédelem #környezettudatosság #környezettudatos

12 pont

Videók

Mitől működik az ÖkoKör? Miért könnyebb ÖkoKörben zöldülni, mint egyénileg?

Mitől működik az ÖkoKör? Miért könnyebb ÖkoKörben zöldülni, mint egyénileg?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a fenntarthatóságról. […]

Még több videó

Az oldal elkészültét a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára