fbpx

ZÖLD OTTHON

Fenntartható, biztonságos, vegyszermentes megoldások mindenkinek.

A tudatos mindennapokhoz vezető első lépés a tájékozódás. Ne vedd készpénznek, amit a cégek állítanak a tisztítószerekről! Igenis, természetes szerekkel is tisztán tudod tartani az otthonod! Ezen az oldalon rengeteg hasznos információval segítünk ebben.

Ezen az oldalon a zöld, vegyszermentes, az egészségre és a környezetre kevéssé kockázatos otthon kialakításában segítünk neked.

Mi mindent találsz itt?

 • Lakóhelyiség szerinti bontásan a tisztító szerek környezeti és egészségi szempontú ismertetői, tudnivalók és tippek.
 • Kereshetsz környezeti és egészségi szempontú termékértékeléseink között, megtalálhatod a kevésbé káros szereket.
 • Letöltheted a Tudatos Vásárlók applikációt, hogy vásárlás közben is veled legyen a segítség.
 • Megismerheted a legalapabb ökotisztítószereket, és olvashatsz más vegyianyagos témákról is.

Biztos, hogy jó vegyszerrel takarítasz?

Kattints a virtuális otthon helyiségeire, hogy megtudd, a családod egészségére nézve mennyire biztonságosak és környezetbarátak azok a mosó- és takarítószerek, amelyeket a lakásodban, a nappalidban, a konyhádban vagy a fürdőszobádban használsz.

A helyiségek képeire kattintva elérhetőek az ott tipikusan használt szerek környezeti és egészségi szempontú ismertetői, a szerek használatával, hatásaival kapcsolatos cikkek, tippek, tudnivalók és tapasztalatok a zöld megoldásokról.

 

 

A nappaliban találhatók a mindenhol használt, általános termékek is.

A fürdőben vannak például a mosószerek, wc tisztítók, zuhanytisztítók.

A konyhában a mosogatószerek.

Keresés a termékek között

Több száz mosó, felmosó- és mosogatószer, wc tisztító és sok más termék egészségi és környezeti hatásait értékeltük.

Ha beírod a keresőbe a termék nevét, rátalálsz a termékértékelésre, ami megmutatja:

 • Milyen veszélyekkel jár a háztartási vegyszerek, tisztítószerek használata?
 • Mivel helyettesítsük kockázatosabb terméket?
 • Melyek a minősített ökocímkés szerek?

Az értékelési módszert szakértőkkel dolgoztuk ki. Az adatokat a termékekről nyilvános forrásokból gyűjtöttük. A szereket három kategóriába soroltuk, az összetevők és a terméktulajdonságok alapján kevésbé kockázatos, ráadásul környezetbarát minősítéssel ellátott termékek jobb értékelést kapnak.

 

A termékértékelések a Tudatos Vásárlók applikáción keresztül is elérhetők.

A Tudatos Vásárló app segít megtalálni a fenntartható termékeket

 1. Töltsd le a mobilodra!
 2. Olvasd le a vonalkódot vagy böngéssz a termékek között!
 3. Készíts listát kedvenc termékeidről!
 4. Csatlakozz kihívásainkhoz!
Google play
Google play
Tudatos Vásárló mobil applikáció

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Veszélyes vegyi anyag strandpapucsban, fürdőruhában: az online piactereken találták a legtöbbet

Fürdőruhák, strandmatracok, papucsok. A nyári szezonális termékek 16%-a tartalmaz a megengedettnél több veszélyes vegyi anyagot.

Kullancs ellen kullancsriasztó illóolajokkal, házilag, pofon egyszerűen

Készíts gyerekbarát házi kullancsriasztót természetes alapanyagokból: illóolajok víz és szinte kész is az olaj vagy permetszer! 

ökokör

Vega kencekrém és házi szappan készítés ÖkoKörben

Így készítettünk szappant és vega szendvicskrémeket ÖkoKöröseinkkel Wekerlén a Vászonzsákoslány és Közös kávézó és konyha segítségével. Képes beszámoló.

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

🌿📣 Idén utoljára indítunk ingyenes csoportvezető képzést, ezért nem érdemes lemaradni a lehetőségről! Ha te is szeretnél saját csoportot szervezni, hogy akár a barátaiddal, ismerőseiddel, akár vadidegenekkel együtt felfedezd a zöld háztartás vagy a klímabarát konyha praktikáit, akkor jelentkezz! 
Az ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat. A csoportvezető nem a „megmondó ember”, hanem segíti a csoportot, hogy mindenkiből a lehető legtöbb tudás és elszántság jöjjön elő. Együtt átbeszélve a témákat új ötleteket, tippeket, megoldásokat kaphatsz, de Te is inspirálhatsz másokat a változtatásra.
A csoportvezető-képzés részletei:
⏰Időpont: 2022. szeptember 9-10. (péntek 13:00-19:00h, szombat 9:00-18:00h)
📍Helyszín: Budapest (a pontos helyszínről a jelentkezőket később értesítjük)
✍️Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 6.
💰Regisztrációs díj: 5.000Ft (Ezt a csoportod elindulása után visszafizetjük.)
🔗További részleteket és a jelentkezési űrlapot megtalálod cikkünkben - LINK A BIÓBAN! Találkozzunk szeptemberben!
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠ #környezettudatosság
🎉 ÚJRA INDUL ÖKOKÖR CSOPORTVEZETŐ KÉPZÉS 🎉
Szeretnél olyan praktikákat kipróbálni, amikkel nemcsak, hogy zöldebbé teheted a háztartásodat és csökkentheted a hulladék mennyiségét, de még pénzt is spórolhatsz? És szeretnéd ezt másokkal is megosztani? Akkor jelentkezz szeptemberi, ingyenes ÖkoKör csoportvezető képzésünkre, és indítsd el saját Tiszta otthon vagy Kamra csoportodat! 
Ne aggódj, nem baj, ha nem tudsz mindent a vegyszermentes takarítás vagy klímabarát táplálkozás témájában! Csoportvezetőként nem neked kell kiselőadásokat tartanod a 5-8 fős csoportodnak, hanem az általunk összeállított munkafüzet segítségével közösen, a tapasztalatcsere és közös felfedezés révén mélyedhettek el az egyes témákban. 
A csoportvezető-képzés részletei:
⏰Időpont: 2022. szeptember 9-10. (péntek 13:00-19:00h, szombat 9:00-18:00h)
📍Helyszín: Budapest (a pontos helyszínről a jelentkezőket később értesítjük)
✍️Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 6.
💰Regisztrációs díj: 5.000Ft (Ezt a csoportod elindulása után visszafizetjük.)
Kattints a cikkre, ha szeretnél még többet megtudni az ÖkoKör csoportokról, illetve a jelentkezési űrlapot is innen éred el. Találkozzunk szeptemberben!
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme #fogyasztóvédelem
🍟Igyekszel csökkenteni a kiadásaidat? Használj kevesebb olajat, amit nemcsak a pénztárcád, de a tested is meghálál. Ahogy az élelmiszerárak az egekbe szöknek, fontos, hogy elkerüljük a felesleges kiadásokat, és ott spóroljunk, ahol lehet. A forrólevegős sütő lényege, hogy zsiradék nélkül lehet benne ízletes ételeket készíteni, aminek köszönhetően az elmúlt évek meghatározó gasztro trendjévé vált az airfryer. Azért, hogy te is megtalálhasd azt a konyhai gépet, ami valódi befektetés lesz számodra és a családod számára, 23 airfryert teszteltünk. 🔗Az eredményekért kattints: LINK A BIÓBAN!
🔬Minden terméket egységes szempontrendszer szerint vizsgáltunk, az egyes szempontokat pedig súlyozva vettük figyelembe a végső eredmények megállapításánál:
💡 Sütés minősége
💡 Energiafogyasztás
💡 Használat kényelme
💡 Eszköz minősége 
💡 Biztonságosság
A teszt fizetős, miért?
💚Független, reklámmentes: a nemzetközi ICRT (International Consumer Research & Testing) hálózat, amelynek a Tudatos Vásárlók Egyesülete is tagja, gyártóktól független.
💚Standardizált tesztelési módszerek: objektív szempontok szerint értékelünk.
💚Akkreditált laboratóriumok: évente több mint 50 nagy és számos kisebb teszt készül. Több ezer terméket tesztelünk, mintegy 60 akkreditált laboratórium bevonásával.
💚Több mint 50 millió fogyasztót segítünk világszerte: az ICRT tagszervezetei havonta több mint 50 millió fogyasztóhoz jutunk el világszerte.
#ICRT #tesztek #termékteszt #fogyasztóvédelem #tudatosvásárló #airfryer #konyha #főzés

12 pont

Videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó

Az oldal elkészültét a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

  Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
  Bónusz: tippek, tesztek, programok