fbpx

DIVAT

Legyen fenntartható a ruhád! Rajtad áll.

Tudatos Vásárló tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Lidl fenntartható pamut

2022-re fenntartható pamutot ígér a Lidl

2022 végéig 100%-ban fenntartható forrásból szerzi be a pamutot saját márkás termékeihez –  tűzte ki célul a Lidl. Ennek eléréséhez fontos lépés a Cotton made in Africa minősítő kezdeményezéssel való partnerkapcsolat.

kihívás fogadalom mennyi idő

Tévedés: nem elég 1 hónap, hogy egy új szokás rögzüljön

Az év eleje a fogadalmak, elhatározás, életmódváltás ideje. Sportolni fogok, tisztább lesz a lakás, kevesebb húst fogunk enni, leszokom a cigiről, rászokunk a túrázásra. Az ebben segítő kihívások és applikációk java része arra a feltevésre épít, hogy a tartós változtatáshoz, egy szokás rögzüléséhez nagyjából 1 hónap kell. Hát nem egészen így van, de a jó […]

CCC fast fashion ruhaipar H&M Zara demonstárció

A divatipar tisztességes megélhetést biztosító bér nélkül nettó kizsákmányolás

Az elmúlt évtizedben, globális civil nyomásnak engedve, a ruháikat alacsony bérű országokban gyártató és világszerte jelen lévő divatmárkák papíron elismerték: olyan béreket kellene fizetniük a ruhagyári munkásoknak, amelyből fedezni tudják alapvető szükségleteiket. Sok ruhaóriás szóban mára el is köteleződött a tisztességes megélhetést biztosító bér megfizetése iránt. A CCC 2020-ban megnézte, mi vált valóra ebből.

divat kizsákmányolás

Nőtt a ruhaipari kizsákmányolás a koronavírus-járvány miatt

A világot sújtó koronavírus-járvány a turizmus után a ruhaipart és –kereskedelemet érinti a legsúlyosabban. A ruházati óriások pedig nem nyelik le a veszteséget, hanem tovább hárították a ruhaiparban dolgozó munkásokra. A fashionchecker oldalán most megnézheted, kedvenc márkád mennyire törődik azokkal, akik a ruháidat varrják.

Még több cikk

Adatbázisok

Videók

Élet a kongói kobalt bányákban [angol]

Élet a kongói kobalt bányákban [angol]

Milyen egy átlagos nap egy kongói kobalt bányában? 12 órás munkanap. Modern rabszolgaságban foglalkoztatott 8-11 éves gyerekek, de néha akár fiatalabbak is, mindezt jelentéktelen fizetség fejében. Veszélyes munkakörülmények, biztonsági felszerelések teljes hiánya. Te is Járj utána egy telefonhívás valódi árának! Lehet, hogy a Te készülékeidben is A pokol akkumulátorai működnek? Jó hírünk is van, Még […]

Még több videó