fbpx
legjobb szárítógép teszt 2023

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Melyik a legjobb szárítógép? Tesztösszefoglaló

Beco, Candy, Gorenje, Indesit, Whirlpool, Bosch, LG, Miele – legújabb szárítógép tesztünkben 13 márka 58 termékének laboratóriumi teszteredményeit hasonlítottuk össze. A legjobb szárítógépek között is többszázezer forint lehet a különbség, mutatjuk, melyek a legcsendesebbek és melyek a legtöbb áramot fogyasztók.

A teszteredmények szerint nem lehet olcsón megúszni egy ilyen beruházást, úgyhogy legalább tegyünk róla, hogy ha úgy érezzük mindenképp szükségünk van egy szárítógépre, akkor a számunkra legfontosabb szempontok alapján válasszunk egy hosszú távon a megelégedésünkre szolgáló darabot. Hogy melyik terméknek mi az erőssége vagy éppen a gyengesége abban segít a Tudatos Vásárlók Egyesületének terméktesztje.

A teljes fizetős teszt itt tekinthető meg!

Vizsgáltuk, hogy:

 • mennyire jól szárítanak,
 • milyen a kondenzációs hatékonyságuk,
 • milyen könnyen vasalhatók a ruhák szárítás után,
 • a hétköznapi felhasználó számára egyszerű-e a készülék kezelése,
 • mennyi áramot fogyasztanak,
 • milyen hangosak,
 • mennyi a ciklusidejük külön-külön a vizsgált programokra vonatkozóan.

Mindegyik terméket pontosan ugyanazzal az automatizált módszerrel vizsgálták partnereink laboratóriumban, hogy az eredmények könnyen összehasonlíthatók legyenek. A kapott eredményeket különböző súlyozással számítottuk be, így alakult ki a végső sorrend. Az árak a teszt publikálásának időpontjában aktuális átlagos itthoni fogyasztói árat mutatják.

A legjobbak

A vizsgált szárítógépek ára 125 000 Ft – 648 000 Ft között mozog.

Az összesítésben 70%-os vagy afeletti eredményt elért legjobban teljesítő termékek közül a legolcsóbb, a Sharp KD-NHH8S7GW2 típus ára 192 000 Ft átlagosan.

Jó hír, hogy 29 termék végzett összesítésben 70%-os vagy afeletti eredménnyel, viszont az is látszik, hogy nem mindegyik teljesít kiemelkedően mindegyik vizsgált kritérium szerint. Az nem kérdés, hogy elvárjuk tőlük, hogy szárítsák meg a ruhákat. Ezen felül gondoljuk át, hogy mely szempontok fontosak még a számunkra és nézzünk utána, melyik termék tudja majd azokat teljesíteni.

Talán nem meglepő, hogy a kategória abszolút győztese egy Miele termék, a Miele TWL780 WP, ami kiválóan szárít, de például a zajszintje, illetve a ruhák gyűrődési foka hagy kívánnivalót maga után. Míg más termékek, például a Bosch WQG233D1 összesítésben némileg lemaradt, de a legkevésbé gyűrte össze a ruhákat a szárítási folyamat során. Ha nem hobbink a vasalás, valószínű ez fontos szempont lehet számunkra.

A nyertes Miele termék 648 000 Ft-os átlagáron érhető el, míg az említett Bosch szárítógép átlagosan 249 000 Ft.

Tízezreket spórolhatunk, ha háztartási gép vásárlás előtt itt nézünk körül

A legcsendesebbek

Zajszint terén több Whirlpool termék teljesített a legjobban, de itt is érdemes odafigyelni pontosan melyik terméket választjuk, mert van szórás a márkán belül is. S még csak az ár sem lehet döntő, mert mindegyik vizsgált termékük ugyanabban az árkategóriában mozog. A Whirlpool FFT M11 82 például összesítésben ugyan jó eredményt ért el, de ha nem tudjuk a lakásnak egy eldugott távoli zugába helyezni, nem biztos, hogy örömet fog okozni, ha gyakran kell hallgassuk a búgó hangját.

A legtöbbet fogyasztók

Energiafogyasztás szempontjából kifejezetten pozitív eredmények születtek. Csupán három Candy termék és a Klarstein Jet Set 2500 bizonyult energiavámpírnak.

A teljes fizetős teszt itt tekinthető meg!

Miért kérünk pénzt az eredményekért?

Az International Consumer Research & Testing (ICRT) 1990-ben létrehozott, egységes sztenderdeket követő termékteszteléssel foglalkozó szervezet. A célja az, hogy megalapozott információkkal segítse a vásárlókat. A hálózat fogyasztóvédelmi szervezeteket fog össze Európából és a világ minden tájáról. Minden tagja reklámmentesen, gyártóktól, kereskedőktől és politikai pártoktól függetlenül működik. A tesztek részletes eredményeit kizárólag az ICRT-hez tartozó szervezetek publikálhatják saját, erre a célra kialakított felületükön. A hálózat magyarországi tagja a Tudatos Vásárlók Egyesülete, mi  a www.tesztek.tudatosvasarlo.hu weboldalon tesszük közzé magyarul a nemzetközi vizsgálatokban megszerzett részletes, fogyasztói szempontok mentén rendszerezett eredményeket, valamint a nálunk is kapható termékek – teszt publikálásának időpontjában aktuális – átlagos fogyasztói árát.

A Tudatos Vásárlók tesztjei olyan vizsgálatokra alapoznak, melyekben nemcsak műszeres méréseket végeznek, hanem ki is próbálják, felhasználói oldalról is értékelik az adott árucikkeket.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás