fbpx
legjobb óvszer teszt

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

280 önkéntes szeretkezett, hogy óvszereket teszteljenek. Meglepő eredményre jutottak

15 féle latex és szintetikus óvszert teszteltek partnereink önkéntesek bevonásával. Gumióvszer gyakorlatilag mindenhol kapható, szupermarketekben, gyógyszertárakban, automatákban és webáruházakban. Az egyik legolcsóbb fogamzásgátló, amely nem mellesleg a szexuális úton terjedő betegségek ellen is véd. Könnyű, kompakt, viszonylag hosszú eltarthatósági idővel és minimális mellékhatással rendelkezik. A kínálat ebből is nagy, de vajon miben rejlik a különbség azon túl, hogy epres vagy csokis ízesítésűt választunk? Durex, Lidl, Coop, Skyn – melyik hogy teljesít?

Az International Consumer Research and Testing (ICRT) nemzetközi szervezet tagjaként olasz partnerünk, az Altroconsumo által végzett óvszer termékteszt eredményeit tettük elérhetővé mindenki számára ingyenesen.

Az olasz önkéntesek 15 féle óvszert teszteltek. Latex és szintetikus termékeket is találhatunk a vizsgált termékek között.

Értékelték

 • a nem kívánt terhesség elleni védelem hatékonyságát,
 • és a szexuális úton terjedő betegségek elleni védelem hatékonyságát,
 • a potenciálisan káros összetevők jelenlétét,
 • hogy mennyire egyértelműek a címkék és minden szükséges információt tartalmaznak-e.
 • Az önkéntesek szubjektív véleményt is mondtak mindegyik termékről.

A teljes teszt itt érhető el meg ingyenesen!

↓ ↓ ↓

Mikro-lyukak, szivárgás, káros anyagok?

A teszteredmények azt mutatják, hogy mindegyik vizsgált termék kellőképpen biztonságos, vagyis nem találtak rajtuk mikroszkopikus lyukakat. Ezt vízzárósági vizsgálattal és latex óvszerek esetében elektromos szivárgásvizsgálattal is tesztelték. Ez utóbbi vizsgálatot jogszabály írja elő latex óvszerek esetén, ezért nem érdemes előnyben részesíteni azokat a termékeket, amelyek ezt külön kiemelik a csomagoláson extraként.

Ezen felül pedig minden óvszer elég erősnek bizonyult a tekintetben is, hogy ne kelljen szakadás miatt aggódni. A laboratórium ítélete tehát egyértelmű: a jelenlegi európai szabályozásnak van értelme, és valóban biztosítja, hogy az óvszerek által biztosított védelemre számítani lehessen, legalábbis a vizsgált termékek esetében.

Potenciálisan káros anyagok tekintetében azt mutatták ki, hogy bár tíz mintában nyomokban lágyítószereket és fenolokat találtak, ezek mennyisége jóval a biztonsági határértékek alatt volt, így nem károsítják az emberi egészséget. A Control Finissimo Original, Fair Squared Original, Skyn Elite és Skyn Original óvszerekben a vizsgálat nitrózaminokat is kimutatott, melyek lehetséges rákkeltő anyagok, azonban ezek nagyon kis mennyiségben voltak jelen, ami a jelenlegi álláspont szerint nem jelent kockázatot a felhasználóra nézve.

Az óvszereket sokan nem kedvelik, mondván, használata kevésbé élvezetessé teszi a szexuális együttlétet, vagy éppen elvész a pillanat varázsa, amíg megkeressük, kibontjuk, felrakjuk. Éppen ezért használati tesztnek is alávetették ezeket a termékeket, önkéntesek segítségével. Tekintettel a felhasználók eltérő preferenciáira, a reprezentativitást 280 tesztalany biztosította.

A teljes teszt itt érhető el meg ingyenesen!

↓ ↓ ↓

Mennyire volt jó?

A tesztelők állítják, hogy egyik óvszer sem tette kifejezetten kellemetlenné az intim pillanatokat, de megfogalmazódtak azért kritikák:

A Fair Squared esetében jobb lett volna, ha több síkosító van rajta.

Az óvszerek fel- és levételének kényelmét tekintve a Lidl és a Coop szupermarketek képviselői, valamint a Primex egyik terméke sem brillírozott igazán.

Érdekes volt az a tapasztalat, hogy

az ultravékony óvszerek nem feltétlenül nyújtanak kellemesebb érzést szex közben, mint a normál vastagságú óvszerek.

legjobb óvszer teszt

Hogyan válasszunk óvszert?

Az óvszer kiválasztásakor mindig törekednünk kell arra, hogy az egészségügyi és biztonsági garanciák mellett bizonyos, a szexuális jóllétünket befolyásoló paramétereknek is megfeleljen, mint a síkosító mennyisége, az óvszer anyaga, alakja, vastagsága, színe, íze, valamint a minket vagy partnerünket késleltető vagy serkentő anyagok jelenléte.

Azok, akik érzékenyek vagy allergiásak a gumilatexre, amely az óvszerpiacon a legelterjedtebb anyag, választhatják a szintetikus anyagból készült óvszereket, amelyek teljesen latexmentes, de ugyanolyan jó minőségű alternatívát jelentenek.

A stimuláló óvszerek a női, de néha a férfi gyönyör fokozását is szolgálják. A külső és a belső felületen egyaránt lehetnek bordázott részek, extra adag stimulációt adva. A késleltető óvszerek különleges tulajdonsága, hogy felületükön érzéstelenítő anyag, például benzokain található, amelyek csökkenti az érzékenységet, így késlelteti az ejakulációt.

A Tudatos Vásárlók weboldalán elérhető ingyenes tesztben szereplő termékekből nyugodt szívvel válogathatunk, saját preferenciáinknak megfelelően.

A teljes teszt itt érhető el meg ingyenesen!

↓ ↓ ↓

283
Segítettünk, hogy képben legyél a termékekben lévő vegyi anyagok hatásával kapcsolatban?
toxfree szavazás játékok

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!


168
Segítettünk, hogy kevesebb káros vegyi anyag legyen az életedben?
toxfree szavazás 2

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás