fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tippek öko és etikus húsvéthoz

| Tudatos Vásárló

Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés valóban öko, etikus és tudatos legyen, aminek nem csak a család örül, de a nyuszik, a tyúkok, és a környezetünk sem bánja.

1. Figyeld a logót! Lepd meg a családot és magadat fairtrade csokinyuszival, csokitojással. Itt találold azoknak a boltoknak a listáját, ahol ezek a termékek kaphatók. 

 

2. Figyeld a számot! 0, 1 vagy 2 az igazi! Ha szupermarketben veszed a tojást, válaszad a mélyalmos, szabadtartású vagy bio tartásmódból származót a ketrecben sínylődő tyúkoké helyett. Vagy vásárolj közvetlenül a termelőtől. Összeállítottunk egy listát a jelenleg is működő közösségi gazdaságok, dobozrendszerek és bevásárlóközösségekről, illetve ajánljuk a YouTyúkot is, mint friss házitojás beszerzései lehetőségét.

 

3. Tojásfestésnél lehetőleg természetes festőanyaggal dolgozz. 

 

 

4. Ha ráádtört a tavaszi nagytakarítási láz, használj környezet- és egészségkímélő tisztítószereket, hogy ne csak látszólag tiszta, de valóban méregmentes is legyen a lakás.  

 

5. A húsvéti dekoráció készítésénél is érdemes arra figyelni, hogy természetes, lebomló alapanyagokkal dolgozz, vagy olyan dekorációt készíts, amit a következő években többször is újrahasznosíthatsz, így nem termelsz felesleges hulladékot.  

 

6. Mielőtt élő nyuszit veszel ajándékba, alaposan gondold át az ezzel járó nehézségeket is. Ha teheted, inkább fogadj örökbe jelképesen egy állatkerti állatot vagy menhelyi kutyát

Képek: freepik.com

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára