fbpx

BABA-MAMA

Egészségben, biztonságban, örömmel.

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Teszt szúnyogriasztó kullancsriasztó szerek

Teszt: szúnyogriasztó és kullancsriasztó szerek

36 különféle folyékony szúnyogriasztó és kullancsriasztó hatóanyagtartalmát vizsgáltuk. Teszteredményeink segítenek, hogy mindenki megtalálja a számára legbiztonságosabb riasztót kertbe, parkba, rövidebb-hosszabb kiránduláshoz, utazáshoz. Azt is megmondjuk, mit használj, ha gyermeknek szánod, babát vársz vagy allergiás vagy.

Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

gyorskör mosópor vs. mosógél

Mosópor, folyékony mosószer vagy valami más – mit használ a tudatos vásárló?

Melyik a népszerűbb, a por vagy folyékony mosószer? Megkérdeztük, melyiket vagy milyen más bolti terméket, saját készítésű mosószert használnak a tudatos vásárlók? Az eredmény egybevág a piaci trendekkel, de záporoztak a hozzászólások a zöld termékekről és az alternatív házi készítésű megoldásokról is.

műanyagmentes veszélyes termékek lebomló ételcsomagolás BEUC

Veszélyes vegyi anyagokat találtak műanyagmentes tányérokban, szívószálakban

Számos egyszer használatos műanyag termék használata lesz tiltva az EU-ban 2021 júliusától, így Magyarországon is, alternatív megoldásokra lesz szükség. A műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok zöld alternatíváit vizsgálták fogyasztói szervezetek négy országban.

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

csíra kisokos

Covid-19 – kiderült, melyik maszk mennyi vírust enged át

A Covid-19-hez kapcsolódó egészségügyi helyzet miatt a maszkok mindennapjaink elengedhetetlen kellékeivé váltak. Amerikai kutatók eredményei szerint vannak olyanok, amelyek annyira hatástalanok, hogy gyakorlatilag feleslegesen hordjuk őket, egy másik, európai teszt pedig azt mutatta meg, milyen anyagot válasszunk, ha magunk varrunk vagy varratunk újrahasználható, mosható maszkot.
csíra kisokos

Liszt kisokos – melyiket válasszam?

Az elmúlt évben, a kényszerű otthonlét alatt többen kezdtek el kovászt érlelni, kenyeret vagy süteményeket sütni, mint valaha. Rengeteg Facebook-csoport és más médiatartalom született a témában, de a sok-sok lisztféle - teljes kiőrlésű, rétes, fogós, Graham-, durum-, gluténmentes- között kiigazodni még így sem egyszerű. Cikkünkben sorba vesszük, és rendszerezzük őket, írunk arról, hogy kinek, melyik a jó liszt és melyik lisztfajtát miért és mihez használjunk?
csíra kisokos

Termékteszt: szúnyog- és kullancsriasztó szerek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 21 különféle folyékony szúnyog- és kullancsriasztó készítmény hatóanyagát vizsgálta meg. Vajon csak a kiszemelt rovaroknak ártanak ezek a szerek? Mit tehetünk, ha a szúnyogok okozta kellemetlenséget méregmentes módszerekkel szeretnénk megelőzni?
Facebook

Instagram

⌚️A tudatosság fontos eleme, hogy ha új dolgot vásárolsz, akkor igyekszel olyat választani, ami a lehető legtovább szolgál majd. Ezért készítjük terméktesztjeinket, amelyek teljesen függetlenek, és objektív szempontokat vizsgál. Okosóratesztünk nem egy tech guru szubjektív véleményén alapul, hanem olyan jellemzőket vizsgáltunk, amelyek segítenek neked eligazodni a termék minőségét és használhatóságát illetően: 
✅intelligens funkciók,
✅aktivitásmérés pontosságát és megbízhatóság,
✅használhatóságot, kezelhetőség,
✅akkumulátor,
✅alkalmazások,
✅minőség,
✅jellemzők.
🔗Tesztünkben összesen 71 termék szerepelt, amit a teszt megvásárlása előtt meg is tudsz nézni. A tesztet a bióban található linken érheted el. 
#ICRT #icrtteszt #fogyasztóvédelem #tudatosvásárló
Miért érdemes részt venni Öko-mosás kihívásunkban, amire még ma éjfélig tudsz regisztrálni (link a bióban)?
🌿Mert elindulsz a háztartászöldítés útján, hiszen nem szennyezed a vizeket káros mosószerekkel és öblítőkkel.
🌿Mert a kihívás alatt anyagokkal, cikkekkel segítünk.
🌿Mert ha a kihívás végén megosztod velünk a tapasztalataidat, azt ajándékkal jutalmazzuk.
🌿Mert a te tapasztalataid másoknak is segíthetnek, hogy merjenek váltani.
💪A kihívás szeptember 27. és október 19. között zajlik. A kihívásban három szint közül tudsz választani:
1. szint: Nem dőlök be a hamis zöld állításoknak, hiteles, EU-ökocímkés mosószerrel mosok.
2. szint: NO öblítő – teljesen elhagyom az öblítőt, helyette semmit sem vagy ecet használok.
3. szint: Se bolti, se műanyag csomagolás – házilag készítem a mosószert.
🎁A kihívás végén egy értékelő kérdőívet küldünk, aminek a kitöltését ajándékkal háláljuk meg!
#greenandsafe #LIFE  #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠
🍳🍲Ha a hétvégén nagy sütés-főzésben vagy, ne maradjon ki az sem, hogy letisztítod a tűzhelyet! Igen, ez időt igényel, de magaddal szúrsz ki, ha hagyod ráégni a szennyeződést, mert aztán annál nehezebb lesz eltávolítani! 🧽
#greenandsafe #LIFE #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠
✍️Te is szeretnéd ha nem egy literenként kellene megvásárolni az ecetet? Ha a hiteles ökocímkével ellátott környezetbarát szerek könnyen elérhetőek legyeneke? Akkor csatlakozz e-mail kampányunkhoz! Minél többen mondjuk, annál hangosabbak leszünk, és akkor nem hagyhatják figyelmen kívül a fogyasztók szavát! 
🔗Csak kattints a bióban található linkre és vállald a kihívást. Az általunk megírt levél szövegét az adataid megadása után elküldheted a legnagyobb üzletláncoknak, és mindez nem tart tovább 2 percnél, miközben tettél a környezetért!
🌿Káros vegyszerektől mentes és egészséges Bolygót szeretnénk. Csatlakozz te is az #Ökotakarítás hónapja kihívásaihoz!
#greenandsafe #LIFE #tudatosvásárló #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠

12 pont

Videók

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára