fbpx

BABA-MAMA

Egészségben, biztonságban, örömmel.

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

veszélyes környezetszennyező ne használj öblítő

Ezért ne használj öblítőt

Az öblítőről elmondható, hogy nevével ellentétben nem öblít, viszont számos egészségre és a környezetre veszélyes – potenciálisan rákkeltő, allergén – anyagot tartalmaz. Mire-kire káros, miért ne használjuk?

Wekerle Közös piac kávézó

Wekerlei Közös kávézó és konyha: az igazi zero waste hely

Szezonális, vegán ételek szó szerint helyi alapanyagból Budapest közepén. Zöldségkosár átadó pont, vetőmag és palánta csere-bere helyszín. Helyi alapanyagok minden szinten, még a berendezés lomtalanításból származó helyi bútorokból, ablaktáblákból készült. A wekerlei Közös kávézó és konyhában jártunk, amely nemrég elnyerte a Felelős gasztrohős díját a fenntartható és szociálisan érzékeny vendéglátóhelyek versenyén.

Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

gyorskör mosópor vs. mosógél

Mosópor, folyékony mosószer vagy valami más – mit használ a tudatos vásárló?

Melyik a népszerűbb, a por vagy folyékony mosószer? Megkérdeztük, melyiket vagy milyen más bolti terméket, saját készítésű mosószert használnak a tudatos vásárlók? Az eredmény egybevág a piaci trendekkel, de záporoztak a hozzászólások a zöld termékekről és az alternatív házi készítésű megoldásokról is.

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

🌿Ma van az Ecolabel napja! 🌿 Te ismered az EU tagállamai által létrehozott ökocímkét, az EU Ecolabelt? 
A hiteles ökocímkét ma már több mint 78 ezer termék és szolgáltatás kapta meg: a samponoktól az elektronikai eszközön át a szállodok rendelkeznek vele. 
#greenandsafe #LIFE  #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠
Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra! 🍅. ❗Legyen etikus és fenntartható az élelmiszerünk! Írd alá te is a petíciót!❗
🍅A szupermarketekben és diszkontokban kapható élelmiszer nagy része emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jut el hozzánk. Amikor számon kérik őket, a nagy áruházláncok a beszállítóikra hárítják a felelősséget – és megtehetik. 
✍️Vessünk véget a környezetpusztításnak és az emberi jogok megsértésének az élelmiszeriparban, legyenek a szupermarketek is felelősségre vonhatók az élelmiszertermelő munkások kizsákmányolásáért! Küldj velünk levelet Te is az Európai Bizottság tagjainak, támogasd egy új, szigorú európai szabályozás létrejöttét!
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme
🍅Esőerdők és veszélyeztetett fajok kiírtása, szennyezett földek az egyik oldalon, kizsákmánnyolás, és véget nem érő munka éhbérért a másikon - a környezetszennyezés és az emberi jogok megsértése az ételeink láthatatlan összetevői. 
🌎Épp ezek megakadályozására, és a globális élelmiszerláncok átláthatóvá és igazságosabbá tétele érdekében 2020 márciusában az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta, hogy a Bizottság nyújtson be hivatalos javaslatot a vállalatok átvilágítást és elszámoltathatóságát szabályozó uniós irányelvre.
❗️Az Uniónak jogilag kötelező érvényű minimumkövetelményeket kellene elfogadnia, amelyek értelmében a vállalkozások kötelesek azonosítani, értékelni, megelőzni, megszüntetni, mérsékelni, nyomon követni, közzétenni, számon kérni, kezelni és orvosolni az esetleges és/vagy valós emberi jogi, környezeti és kormányzási káros hatásokat értékláncukban. Erre a jogszabályra gyakran röviden mHREDD szabályozásként hivatkozunk (Mandatory Human Rights and Environmental Due Diligence).
🗣Didier Reynders (Jogérvényesülés) és Thierry Breton (Belső piac) biztosok feladata az irányelvjavaslat kidolgozása. Věra Jourová, az Európai Bizottság Értékekért és átláthatóságért felelős alelnök szavának itt is rendkívüli súlya lesz a folyamatban.
✍ Írd alá te is a petíciót, amiben arra kérjük az Európai Bizottság három tagját, hogy a javaslat minél hamarabb kerüljön napirendre 👉 https://tudatosvasarlo.hu/ofof-foodtest/
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme #foodtest #actionweek #stickeraction #invisibleingredients #protestmail #mHREDD #joinourmovement #humanrights #environmentaldestruction #supplychains #migrantworkers #womenmigrantworkers #femaleworkers
🚜 🚚 ⛴ 🚙  OKTÓBERI #GYORSKÖR: Neked számít mennyit utazik, ami az asztalodra kerül? 🍛 🍜  Írd meg kommentben!
Élelmiszer vásárláskor sokféle kérdést mantrázunk magunknak: Mi kell még a heti menühöz? Ez vajon finom? Lehet benne valami káros, vagy allergizáló? Mennyibe kerül? És megeszi a gyerek is? 
Az októberi #gyorskörünkben ezért arra vagyunk kíváncsiak, jut-e figyelmed mindezek mellett arra is, hogy mennyit utazott az élelmiszer, mielőtt az asztalodra került? Főleg így tél közeledtével, amikor kezdünk kifutni a zamatos helyi terményekből. 
#CSA #közösségimezőgazdálkodás #communitysupportedagriculture #légyarészese #fogyasztóvédelem

12 pont

Videók

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára