fbpx
beépíthető sütők teszt

Bosch, Electrolux és Whirlpool a legjobbak között. Beépíthető sütők tesztösszefoglaló

A sütő a konyha egyik legfontosabb háztartási berendezése, ezzel együtt ritkán vásárolunk sütőt. Leginkább egy új lakás berendezésekor nézünk szét a piacon, vagy amikor az előző javíthatatlanná válik. Ma már sokan a beépíthető sütő mellett teszik le a voksukat. Hogy melyik lehet számunkra az igazi? Ezt nehéz első ránézésre eldönteni. Jó lenne vásárlás előtt kipróbálni néhányat, de valljuk be, ez elég időigényes és nagy befektetés is volna. Megtettük helyettetek, így most sokkal könnyebben hozzáférhettek ezekhez az információkhoz, hogy lehetőleg már elsőre megtaláljátok a számotokra legjobbat.

Friss tesztünkben 16 márka AEG, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Haier, Ikea, Indesit, Miele, Mora, Samsung, Siemens, Smeg, Teka, Whirlpool48 beépíthető sütőjét hasonlítottuk össze különböző szempontok alapján. A termékeket laboratóriumban vizsgáltuk nemzetközi szervezetekkel együttműködve. A tesztek során a következőket figyeltük és pontoztuk:

 • sütési teljesítmény,
 • energiafogyasztás,
 • használat és tisztítás,
 • zajszint,
 • biztonság.

A összes teszteredményt előfizetéssel itt nézheted meg

teszt oldal címlapi nyitókép

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!

Teszteremények a Tudatos Vásárlón

Eredmények

 • A legjobb beépíthető sütők kevesebb mint öt perc alatt melegszenek fel 180°C-ra, míg a legrosszabbaknak akár háromszor ennyi ideig tart. Az AEG BPS351120M beépíthető sütőjének például ez az egyik gyengesége. Míg a Samsung NV75T8979RK/EF egy pillanat alatt feltekeri a hőfokot üzemkészre.
 • A sütési hatékonyságot aprósütemények, habcsók és piskótatészta készítésével is teszteltük, a grillfunkciót kenyérpirítással és grillcsirke sütéssel. A gőzfunkcióval rendelkező modelleket lazac és zöldség, brokkoli és puding készítésével tettük próbára. A tapasztalatok szerint mindegyik funkciónak más termék lett a bajnoka. Ezért azt is érdemes végiggondolnunk vásárlás előtt, hogy mi jellemzően milyen típusú ételeket készítünk leggyakrabban sütőben.
 • Sokak által jó minőségű márka több terméke is a leggyengébbek között végzett összesítésben a sütési teljesítmény tekintetében. Ilyen például a Bosch CMG633BB1. Persze akadnak valóban kiváló minőségű Bosch termékek is. Ráadásul ezekhez képest kábé féláron. Ami fontos: nem biztos, hogy jól járunk, ha vakon megbízunk egy márkában, és a drágább jobb elméletre se érdemes nagyobb összegben fogadni. A konkrét termék minősége az, amiről meg kell bizonyosodjunk minden esetben vásárlás előtt.
 • A tesztelt termékek többségének van valamilyen beépített tisztítást segítő funkciója pirolitikus, katalitikus, gőz vagy AquaClean technológia.
 • Elektromos és mechanikai biztonság szempontjából minden termék megfelelt a vonatkozó előírásoknak.
 • Hőbiztonság szempontjából több esetben is tapasztaltuk, hogy a sütő üvege, külső felülete vagy irányító panelja/gombjai 40-50°C-ra is felmelegednek. A legextrémebb felmelegedést két termék esetében mértük: a Beko BBIM14300WMS grill funkciója esetében a sütő üvege 61,4°C-ra melegedett, illetve a Gorenje BPS6737E07B üvege a pirolitikus tisztítás során 67,1°C-ig hevült.

A összes teszteredményt előfizetéssel itt nézheted meg

Az 5 legjobb beépíthető sütő ára 153 ezernél kezdődik

A tesztelt sütők átlagára 90 000 Ft – 1 400 000 Ft között mozgott a tesztelés idején. A legolcsóbb tesztelt termék az Indesit IFW 4844 H BL 64%-os eredményt ért el összesítésben. Viszonyításképpen a legdrágább, Miele DGC 7460 CS 58%-os eredménnyel végzett. Az első 5 helyen Bosch, Electrolux és Whirlpool termékek végeztek 153 000 Ft – 295 000 Ft-os árkategóriában, 71-74%-os eredménnyel.

Érdemes tehát végiggondolnunk, hogy számunkra melyek a legfontosabb szempontok egy sütő esetében, és annak megfelelően kiválasztani a legmegfelelőbbet a mi konyhánkba. Csupán ár vagy márka alapján nem biztos, hogy olyan döntést tudunk hozni, amivel elégedettek leszünk hosszú távon. A sütők valós teljesítményének megismerésében és összehasonlításában segít a termékteszt.

Légy szupertagunk, és egy évig az összes teszt a Tiéd!

Miért érdemes fizetni a teszteredményekért?

 • A Tudatos Vásárlók Terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sok pénzbe kerül az elkészítésük.
 • Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezek az értékelések inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.
 • Tesztjeinkben több tízmillió Ft összértékű, anonim módon vásárolt gépeket vizsgálunk.
 • A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás