fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Végre a nagy élelmiszerláncoknál is kapható méltányos fagylalt

Ha nyár, akkor jégkrém. Ha jégkrém, akkor csokis és persze legyen méltányos is. Jó hír, hogy több szupermarketben is vehetünk fair trade kakaóból készült csokis fagyit.

Sajnos Fair trade minősített terméket nem, de UTZ-s terméket annál többet találtunk jellemzően az Aldi és a Lidl saját márkás termékei között.

A sajátmárkás és az ismertebb nagy jégkrém márkák között is előfordul még Rainforest Alliance minősítéssel rendelkező termék is, de a TVE ez utóbbit (a közelmúltban ért számos kritika miatt) jelenleg nem sorolja a megbízható minősítések közé.

 Legyél nyáron is fair trade séf! Készítsd el a saját frissítő, nyári desszertedet fair trade  alapanyagból, küldd el a TVE-nek, és legyél az egyik szerencsés nyertes, aki ajándékcsomagot kap. 

Ha teheted, válassz UTZ minősített csokis jégkrémet, például ezeket:

Lidl termékek: Gelatelli Ecorino csoki és vanília, Gelatelli Mini-mix, Ballino classic, Ballino cones, Ballino Ice Sticks

Aldi termékek: Grandessa Premium, Grandessa Almand, Grandessa Ice Sticks, Grandessa Classic, Grandessa Mini Cornets, Grandessa Knusper Eis.

Ha ismersz más UTZ vagy Fair Trade minősített bolti jégkrémet, írd meg nekünk a szerk@tudatosvasarlo.hu címre.

 

Ha inkább magad készítenéd a fagyit, az is lehet méltányos, ha:

–       közvetlenül a termelőtől vásárolt vagy saját szedésű gyümölcsből készül

–       fair trade banánt, cukrot, kakaót vagy csokit tartalmaz

–       a tejszín vagy a joghurt piacról, közvetlenül a termelőtől származik.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány oldalt, házilag készíthető fagylalt receptekkel. Ezek segítségével akár már 1000 forint körüli összegből is készíthetsz egy nagy adag fagyit.

Időtetrisz

Bezzeganya

Street kitchen

 

 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 
 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás