fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Öko-hajmosás kihívás – mosd velünk zöldre a hajad!

| Tudatos Vásárló

Amikor sampont választunk, nem csak az dől el, mennyire lesz fényes, jól ápolt és illatos a hajunk. A samponon áll az is, mennyivel szaporítjuk a többszáz évig nem lebomló műanyaghulladék mennyiségét Földünkön. Csatlakozz Öko-hajmosás kihívásunkhoz, teszteld velünk, milyen ritkábban, szilárd samponnal vagy samponszappannal hajat mosni! Ha a TVE támogató tagja vagy szupertagja vagy, a szilárd sampont akár ajándékba is kaphatod!

A műanyag flakonos samponok sokak számára egyértelmű, megkerülhetetlen választásnak tűnnek, pedig remek hulladékmentes alternatívájuk van: a szilárd sampon.

Amellett, hogy egy tömb szilárd samponnal akár két flakon sampont válhatunk ki műanyaghulladék nélkül, ha körültekintően választunk, az összetevők szempontjából sem annyira károsak, mint a „hagyományos” samponok. (Mi a különbség a folyékony és a szilárd tömbszappanok között?)

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél hiszünk abban, hogy akár egyetlen szokásunk környezetbarát újragondolásával és megváltoztatásával rengeteget tehetünk egy fenntarthatóbb világ kialakításáért.

Amellett, hogy a csomagolásmentes hajmosás fenntartható megoldás, szeretnénk kideríteni, hogy mennyire jó vele hajat mosni. Hogy a szilárd samponok tényleg jól tisztítják-e a hajat, mennyire egyszerű vagy épp macerás a használatuk, nem szárítják-e a fejbőrt, könnyen fésülhetővé teszik-e a hajat?

Hogy ezt megtudjuk, támogató tagjaink és közösségünk segítségével hazai szilárd samponokat tesztelünk. A tesztben résztvevő tagjaink és szupertagjaink ajándékként kapják a termékeket, de a kihíváshoz sokféleképpen csatlakozhattok.

Ha részt szeretnél venni az egy hónapos Öko-hajmosás kihívásunkban, válassz egyet a következő vállalások közül:

1. Csökkentsd a mennyiséget!

Ha nincs kedved új terméket kipróbálni, sőt, igazából hajat mosni sem, akkor ez a kihívás Neked való! Csökkentsd a használt sampon mennyiségét, egyszerűen: moss ritkábban, hetente csak egyszer hajat!

2. Próbáld ki a szilárd sampont!

A szilárd sampon környezetbarát megoldás, mivel leggyakrabban minimális papírcsomagolásban kapható. A szilárd sampon a folyékony samponhoz hasonló összetételű, ezért használata nagyon hasonlít a folyékony samponos hajmosáshoz. Habzóanyagot is tartalmaz, csak épp nincs benne annyi víz, mint a folyékony samponokban.

A kihívásban részt vevő támogató és szupertagjaink is ilyen, hazai márkájú szilárd sampont kapnak a Zöldbolt jóvoltából.

Így használd: az alaposan megnedvesített hajon húzd végig, dörzsölgesd a tömböt, és habosítsd fel! Ezután már pont úgy megy az egész, mint a samponos hajmosásnál: öblítsd le alaposan, ügyelj, hogy a szemedbe ne kerüljön!

3. Próbáld ki a samponszappant!

A szilárd samponnál eggyel haladóbb és valamivel nagyobb vállalás, ha samponszappant használsz. A samponszappanok összetevők tekintetében nagyon hasonlítanak a normál szappanokhoz. Emiatt kezdetben jobban összeállhat tőle a hajad, 2-3 alkalom kell, mire beáll a rendszer, és a hajad puhább, fényesebb és erősebb lesz.

Így használd: mivel a samponszappanok lúgos kémhatásúak, hajmosás után öblítsd le a hajad enyhén citromos vagy ecetes vízzel. (Az is megoldás, ha egy természetes összetevőjű hajbalzsammal átmosod újra a hajad.)

Ha már tagunk vagy és jelentkeznél:

Olyan tagjaink/szupertagjaink jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy 1 hónapon át használják az általunk küldött szilárd sampont, és a 3. hét végén kitöltenek egy kérdőívet a tapasztalataikról. Hajtípusodtól függően 3 féle szilárd samponra jelentkezhetsz:

a.) Fleur de Lin szilárd sampon – normál hajra

b.) Napvirág Szilárd sampon – hajhullás ellen, ricinus olajjal és shikakai porral, bergamott és édes narancs illattal

c.) Eco-Z Szilárd sampon – epres álom, érzéken fejbőrre

A tesztelőket a jelentkező tagjaink közül sorsoljuk ki, telefonon vesszük fel a kapcsolatot a nyertesekkel.

Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél az lenni és tesztelni:

Jelentkezz gyorsan támogató tagunknak! Támogató tagunkként meghívunk exkluzív rendezvényeinkre, ajándék termékekkel vehetsz részt további tagi tesztjeinkben. Emellett megkapod Tudatos Vásárló Kedvezménykártyádat, amellyel több mint 80 helyen kedvezményesen vásárolhatsz. A TVE-tagság mindössze 3000 forint egy évre.

Itt tudsz jelentkezni tagnak/szupertagnak  >>

Ha nem vagy tagunk, de szívesen beszállnál a kihívásunkba:

Nagy örömmel várjuk jelentezésed akkor is, ha nem vagy tagunk, de velünk tartanál. Csatlakozhatsz úgy is, ha most, velünk együtt váltasz zöldebb fokozatra a hajmosási rutinodban, és akkor is, ha már korábban is a fent legírt megoldások egyikét használtad, és most szívesen megosztanád tapasztalataidat a Tudatos Vásárlók közösségével.

A feladatod ennyi:

1. Válassz egyet a fent leírt 3 vállalás közül (1. heti egy hajmosás, 2. szilárd sampon, 3. samponszappan).

2. Egy hónapon át csak így moss hajat.

3. Az egy hónap elteltével küldd vissza nekünk a kitöltött kérdőívet a tapasztalataidról.

A kihívás után a bejött eredményeket összesítjük és publikáljuk, hogy minden olvasónk megtudja, milyen lehetőségek állnak előttünk a zöld hajmosás terén.

Itt tudsz jelentkezni a kihívásra ↓↓↓

powered by Typeform


Tesztünk az Agrárminisztérium 2019-es Zöld Forrás programjának támogatásával készült.

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok