fbpx

| Tudatos Vásárló

Öko-hajmosás kihívás – mosd velünk zöldre a hajad!

Amikor sampont választunk, nem csak az dől el, mennyire lesz fényes, jól ápolt és illatos a hajunk. A samponon áll az is, mennyivel szaporítjuk a többszáz évig nem lebomló műanyaghulladék mennyiségét Földünkön. Csatlakozz Öko-hajmosás kihívásunkhoz, teszteld velünk, milyen ritkábban, szilárd samponnal vagy samponszappannal hajat mosni! Ha a TVE támogató tagja vagy szupertagja vagy, a szilárd sampont akár ajándékba is kaphatod!

A műanyag flakonos samponok sokak számára egyértelmű, megkerülhetetlen választásnak tűnnek, pedig remek hulladékmentes alternatívájuk van: a szilárd sampon.

Amellett, hogy egy tömb szilárd samponnal akár két flakon sampont válhatunk ki műanyaghulladék nélkül, ha körültekintően választunk, az összetevők szempontjából sem annyira károsak, mint a „hagyományos” samponok. (Mi a különbség a folyékony és a szilárd tömbszappanok között?)

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél hiszünk abban, hogy akár egyetlen szokásunk környezetbarát újragondolásával és megváltoztatásával rengeteget tehetünk egy fenntarthatóbb világ kialakításáért.

Amellett, hogy a csomagolásmentes hajmosás fenntartható megoldás, szeretnénk kideríteni, hogy mennyire jó vele hajat mosni. Hogy a szilárd samponok tényleg jól tisztítják-e a hajat, mennyire egyszerű vagy épp macerás a használatuk, nem szárítják-e a fejbőrt, könnyen fésülhetővé teszik-e a hajat?

Hogy ezt megtudjuk, támogató tagjaink és közösségünk segítségével hazai szilárd samponokat tesztelünk. A tesztben résztvevő tagjaink és szupertagjaink ajándékként kapják a termékeket, de a kihíváshoz sokféleképpen csatlakozhattok.

Ha részt szeretnél venni az egy hónapos Öko-hajmosás kihívásunkban, válassz egyet a következő vállalások közül:

1. Csökkentsd a mennyiséget!

Ha nincs kedved új terméket kipróbálni, sőt, igazából hajat mosni sem, akkor ez a kihívás Neked való! Csökkentsd a használt sampon mennyiségét, egyszerűen: moss ritkábban, hetente csak egyszer hajat!

2. Próbáld ki a szilárd sampont!

A szilárd sampon környezetbarát megoldás, mivel leggyakrabban minimális papírcsomagolásban kapható. A szilárd sampon a folyékony samponhoz hasonló összetételű, ezért használata nagyon hasonlít a folyékony samponos hajmosáshoz. Habzóanyagot is tartalmaz, csak épp nincs benne annyi víz, mint a folyékony samponokban.

A kihívásban részt vevő támogató és szupertagjaink is ilyen, hazai márkájú szilárd sampont kapnak a Zöldbolt jóvoltából.

Így használd: az alaposan megnedvesített hajon húzd végig, dörzsölgesd a tömböt, és habosítsd fel! Ezután már pont úgy megy az egész, mint a samponos hajmosásnál: öblítsd le alaposan, ügyelj, hogy a szemedbe ne kerüljön!

3. Próbáld ki a samponszappant!

A szilárd samponnál eggyel haladóbb és valamivel nagyobb vállalás, ha samponszappant használsz. A samponszappanok összetevők tekintetében nagyon hasonlítanak a normál szappanokhoz. Emiatt kezdetben jobban összeállhat tőle a hajad, 2-3 alkalom kell, mire beáll a rendszer, és a hajad puhább, fényesebb és erősebb lesz.

Így használd: mivel a samponszappanok lúgos kémhatásúak, hajmosás után öblítsd le a hajad enyhén citromos vagy ecetes vízzel. (Az is megoldás, ha egy természetes összetevőjű hajbalzsammal átmosod újra a hajad.)

Ha már tagunk vagy és jelentkeznél:

Olyan tagjaink/szupertagjaink jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy 1 hónapon át használják az általunk küldött szilárd sampont, és a 3. hét végén kitöltenek egy kérdőívet a tapasztalataikról. Hajtípusodtól függően 3 féle szilárd samponra jelentkezhetsz:

a.) Fleur de Lin szilárd sampon – normál hajra

b.) Napvirág Szilárd sampon – hajhullás ellen, ricinus olajjal és shikakai porral, bergamott és édes narancs illattal

c.) Eco-Z Szilárd sampon – epres álom, érzéken fejbőrre

A tesztelőket a jelentkező tagjaink közül sorsoljuk ki, telefonon vesszük fel a kapcsolatot a nyertesekkel.

Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél az lenni és tesztelni:

Jelentkezz gyorsan támogató tagunknak! Támogató tagunkként meghívunk exkluzív rendezvényeinkre, ajándék termékekkel vehetsz részt további tagi tesztjeinkben. Emellett megkapod Tudatos Vásárló Kedvezménykártyádat, amellyel több mint 80 helyen kedvezményesen vásárolhatsz. A TVE-tagság mindössze 3000 forint egy évre.

Itt tudsz jelentkezni tagnak/szupertagnak  >>

Ha nem vagy tagunk, de szívesen beszállnál a kihívásunkba:

Nagy örömmel várjuk jelentezésed akkor is, ha nem vagy tagunk, de velünk tartanál. Csatlakozhatsz úgy is, ha most, velünk együtt váltasz zöldebb fokozatra a hajmosási rutinodban, és akkor is, ha már korábban is a fent legírt megoldások egyikét használtad, és most szívesen megosztanád tapasztalataidat a Tudatos Vásárlók közösségével.

A feladatod ennyi:

1. Válassz egyet a fent leírt 3 vállalás közül (1. heti egy hajmosás, 2. szilárd sampon, 3. samponszappan).

2. Egy hónapon át csak így moss hajat.

3. Az egy hónap elteltével küldd vissza nekünk a kitöltött kérdőívet a tapasztalataidról.

A kihívás után a bejött eredményeket összesítjük és publikáljuk, hogy minden olvasónk megtudja, milyen lehetőségek állnak előttünk a zöld hajmosás terén.

Itt tudsz jelentkezni a kihívásra ↓↓↓

powered by Typeform


Tesztünk az Agrárminisztérium 2019-es Zöld Forrás programjának támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás