fbpx
legjobb vérnyomásmérő teszt

Nem minden vérnyomásmérő mér jól, melyik a legjobb és legolcsóbb? Tesztösszefoglaló

A magas vérnyomás nem csak férfidolog. A menopauza után a nőknél is nő a kockázata. A magas vérnyomás nem jár fájdalommal, de kezeletlenül életveszélyes lehet: fennáll az erek károsodásának, a szívinfarktusnak és a stroke-nak a veszélye. A magas vérnyomás időben történő felismerésében és kezelésében elengedhetetlen az otthoni vérnyomásmérés. Legújabb, ingyenesen elérhető terméktesztünkből kiderül, melyik vérnyomásmérő megbízható, mér jól, melyik a legjobb.

11 márka 18 vérnyomásmérőjének teszteredményeit mutatjuk be lejújabb tesztünkben, ami ezúttal ingyen elérhető. A tesztelt termékek között 8 csuklós és 10 felkaros típust találunk.

3 fő szempont szerint vizsgáltuk és értékeltük a készülékeket.

A teljes teszt ingyenesen itt érhető el

teszt oldal címlapi nyitókép

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!

Teszteremények a Tudatos Vásárlón

Sok mér pontatlanul

A mérésekből az derült ki, hogy ha pontos és megbízható vérnyomásmérőt szeretnénk otthonra, alaposan utána kell járnunk végezzük vásárlás előtt.

Bőven akadnak olyan vérnyomásmérők, amelyek közel sem pontosak, vagy éppen esetleges, hogy mikor, mit mutatnak.

Az egyik legdrágább tesztelt termék, a Boso medicus exclusive (átlagára 47 000 Ft) például meg sem közelítette a pontosan mérendő értéket, ellenben ezt megbízhatóan és következetesen tette. Tehát bizton számíthatunk rá, hogy nem fog pontos értéket mutatni. De még a legpontosabb termékek sem voltak 100%-osan megbízhatóak. Ez csak annyit jelent, hogy otthoni állapotkövetésre természetesen megfelelnek, de nem érdemes azt gondolnunk, hogy pontos képalkotásra használhatjuk az ilyen készülékekkel mért eredményeket.

Természetesen a vérnyomásmérők tesztelésekor ez számított bele legnagyobb arányban (60%-kal) a végeredménybe.

Légy szupertagunk, és egy évig az összes teszt a Tiéd!

A használatuk egyszerű, ezzel nincs gond

Szakemberek és önkéntesek is értékelték, hogy mennyire egyszerű vagy éppen bonyolult a vérnyomásmérők beüzemelése, kezelése, a mérés lépései, a mandzsetta felhelyezése, a kijelző, gombok értelmezése vagy éppen a használati utasításban való tájékozódás.

E szempontok szerint  kifejezetten jól szerepeltek a vérnyomásmérők: jellemzően felhasználóbarát készülékeket terveztek a gyártók. A Medisana BU 586 voice lógott ki leginkább a sorból, de még ezzel a termékkel is boldogultak azért a tesztelők.

A teljes teszt ingyenesen itt érhető el

Nem mindegyik pontos, ha rosszul használjuk

Arra is kíváncsiak voltak, hogy mennyire mérnek pontosan helytelen használat esetén, illetve a sérülékenységüket is tesztelték ejtésvizsgálat keretében.

Ez a vizsgálat azért is érdekes, mert otthoni körülmények között könnyen előfordulhat, hogy nem tökéletesen helyezzük fel a mandzsettát, vagy véletlenül elejtjük az eszközt. Kérdés, hogy még így is számíthatunk-e viszonylag pontos eredményre. Szerencsére kiderült, hogy találhatunk a boltok polcain strapabíró készüléket. Viszont van, amelyik vérnyomásmérő kifejezetten érzékeny a helytelen használatra, illetve rosszul viseli, ha egyszer-egyszer kiesik a kezünkből. Ilyen például a Medisana BU 535 terméke, amely egyébként egy pontos, megbízható és jól használható otthoni vérnyomásmérő.

A mindenki számára ingyenesen elérhető termékteszt a pontos teszteredményeken túl arról is részletes információkkal szolgál a vérnyomásmérők adatlapján, hogy milyen extra funkciókkal rendelkeznek, mik a pontos méreteik, súlyuk és hogy milyen elemekkel működtethetőek.

A tesztelés idején a vizsgált termékek átlagára 10 000 Ft és 49 000 Ft között mozgott.

Jó hír, hogy nem kell feltétlenül a legdrágább után nyúlnunk a boltban, hogy egy minden szempontból elfogadható teljesítményt nyújtó darabot vihessünk magunkkal haza.

A teljes teszt ingyenesen itt érhető el

Miért érdemes fizetni a teszteredményekért?

 • Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezek az értékelések inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.
 • A Tudatos Vásárlók terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sajnos sok pénzbe kerül az elkészítésük.
 • Tesztjeinkben több tízmillió Ft összértékű, anonim módon vásárolt gépeket vizsgálunk.
 • A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás