fbpx
digitális lázmérő teszt

Van, amelyik nem méri jól a lázat, de melyik a legjobb? Digitális lázmérők tesztösszefoglaló

Ember legyen a talpán, aki a téli hideg hónapokban megússza megfázás, nátha, influenza nélkül. Amikor ilyen betegségekkel küzdünk, gyakran kerül elő otthon a családi lázmérő. A lázmérőnél a legfontosabb, hogy pontosan mutassa a testhőmérsékletet. Digitális lázmérő tesztünkből kiderül, hogy egyáltalán nem mindegyik működik jól, az egyik legdrágább, 19 ezer forintos lázmérő például nem méri pontosan a lázat. De fontos tudnunk, melyik bírja, ha leejtik? Melyik az, amelyiknek nem cserélhető az eleme? Melyik a legjobb? 31 digitális lázmérőt rangsoroltunk.

Alecto, Beurer, Braun, Chicco, dm Market, Domotherm, Famidoc, Geratherm, Hartmann, Hetaida, Laica, Livsane, Medisana, Microlife, Omron, ProfiCare, TrueLife – 17 márka 31 digitális lázmérőjét teszteltük nemzetközi partnereinkkel. A digitális lázérők mindhárom típusa megtalálható a tesztelt termékek között: kontakt (18 db), érintésmentes (7 db), fülhőmérő (6 db).

teszt oldal címlapi nyitókép

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!

Teszteremények a Tudatos Vásárlón

A mérés pontossága és megbízhatósága számított bele legnagyobb arányban a végeredménybe (30-30%-kal). Ugyanis nem csak az a fontos, hogy egyszer-egyszer pontosan mérjünk egy lázmérővel, hanem hogy számíthassunk arra, hogy mindig a lehető legpontosabb értéket mutatja számunkra.

Légy szupertagunk, és már nézheted is az eredményeket!

A teszteredmények azt mutatják, hogy sajnos akad bőven megbízhatatlan termék.

Az Omron GentleTemp 521 fülhőmérője például közel sem mért pontosan, ráadásul mintha ad hoc prezentált volna egy-egy számot, mert többször egymás után mérve mindig mást láttak a tesztelők a mutatóján. Ha azt gondolnánk, hogy ez biztosan egy olcsó termék, így nem csoda, hogy nem túl minőségi, tévednénk. Az egyik legdrágább tesztelt lázmérő, mely 19 000 Ft-os átlagáron volt kapható a tesztelés idején.

Akkor biztosan jobb, ha magát a márkát elfelejtjük úgy ahogy van. Nos, ez így nem igaz: az Omron Flex Temp Smart MC-343F-E kontakt lázmérő például már teljesen elfogadható eredményeket produkált, és 4000 Ft-os átlagáron kapható. Mint már annyi tesztünkből, most is kiderült, hogy

 • nem érdemes csupán a márka alapján döntenünk,
 • ne gondold, hogy a drágább a jobb,
 • árban óriási a szórás: a tesztelt termékek átlagára 1 500 és 25 000 Ft között mozgott a tesztelés idején,
 • összesítésben az első 3 helyen kontakt lázmérők végeztek 3-4000 Ft-os átlagáron.

Légy szupertagunk, és már nézheted is az eredményeket!

Nem mindegyik digitális lázmérő bírja, ha leejtik

A pontos és megbízható mérésen túl pontoztuk a digitális lázmérők használhatósági szempontok szerint is, például úgynevezett ejtésvizsgálatot is végeztek a laborban. Ebből kiderült, hogyan működik a lázmérő elejtés után, ami bizony könnyen előfordul.

A tesztelt lázmérők többsége jól bírja az esést, akadt azonban néhány termék, amit jobb, ha nem ejtünk el véletlenül se, mert utána már nem mér pontosan. Nem bírta a leejtést például a Medisana TM A79 érintésmentes vagy a Domotherm Rapid kontakt hőmérő. A Medisana terméke elejtés nélkül is kifejezetten gyengén teljesített, ami a pontos mérést illeti.

A legjobb lázmérők nem a legdrágábbak

A tesztelt termékek átlagára 1 500 és 25 000 Ft között mozgott a tesztelés idején. Összesítésben a legjobbak között, az első három helyen kontakt lázmérők végeztek 3-4000 Ft-os átlagáron.

A pontos teszteredményeken túl, további érdekességeket is megtudhatunk a részletes termékoldalakon. Például, hogy melyik termék mennyivel hajlamos eltérni a pontos adatoktól, vagy hogy van olyan, amelyiknek nem cserélhető az eleme. Hogy van ilyen is? Bizony, az Alecto BC-19 kontakt lázmérő gyártója úgy gondolta, jó lesz az úgy. Na, ez például biztosan nem lesz egy többgenerációs termék.

Légy szupertagunk, és már nézheted is az eredményeket!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás