fbpx

| Tudatos Vásárló

Nézd meg a TVE E-szám Kereső app-ját!

A mobilalkalmazás alapja a TVE típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisa, amely mindezidáig a legrészletesebb magyar nyelvű E-szám adatbázis. Töltsd le a TVE okostelefon applikációját, és böngéssz az E-számok között!

Az E-szám Kereső megmutatja, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek okozhatnak allergiás tüneteket, melyeket állíthatják elő génmódosítással, és melyek engedélyezettek a csecsemőknek szánt termékekben.

 Itt minden információt megtalálsz az E-számokról.

Az alkalmazás alapjául szolgáló információk forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságainak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai. Az E-szám adatbázis 2014-ben frissült.

Az internetkapcsolat nélkül is használható mobilalkalmazásban az élelmiszeradalékok kereshetők jelölőszám (pl. E122) és név szerint is (pl. azorubin vagy karmoizin), vagy szűrhetőek felhasználásuk szerint (pl. édesítőszerek, ízfokozók).

Keresd az E-szám Keresőt a Google PlayTM Áruházban és az Apple App Store-ban.

 

Get it on Google Play      

 

Az appok segítségével internetkapcsolat nélkül, offline a vásárlás helyszínén ellenőrizheted mit is tartalmazz a választott élelmiszer.

Rövid leírást olvashatsz a kiválasztott anyagról, annak használatáról, előállításáról, illetve ha vannak, fogyasztásával kapcsolatos kockázatokról.

Az adalékanyagok leírása (adatlapok) 

kereshetők szám és név szerint.

szűrhetők a felhasználási funkciójuk szerint.

 

Szűrhetők további öt szempont szerint. Az adalékanyag

csecsemők és kisdedek számára készült élelmiszerekben engedélyezett (BABA).

bioélelmiszerekben engedélyezett (BIO).

az előállítása során genetikailag módosított alapanyag előfordulhat (GMO).

allergiás, vagy allergia szerű tüneteket okozhat (ALLERGIA).

egyéb egészséggel kapcsolatos hatás vagy annak gyanúja merülhet fel (KOCKÁZAT).

 

Az adatlapok mellé elmentheted mely termékekben találtad az adalékot.

Online környezetben az E-szám adatlapjából egy kattintással a Tudatos Vásárlók Egyesülete online E-szám adatbázis teljes adatlapjához juthatsz.

 

Az appok fejlesztése a Svájci–Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.
 

 

Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás