fbpx
ősgabona webinár

Ismerd meg a jövő élelmiszereit, az ősgabonákat! Webinár

Fogyasztásukat javasolják különféle allergiákban, vastagbélgyulladásban, magas vérnyomásban, magas koleszterinszintben, és cukorbetegségben szenvedők diétájába. Ellenállnak a szélsőséges időjárásnak. Mit tudnak még az ősgabonák? Hallgass bele a Tudatos Vásárlók webinárjába, ahol az ÖMKI szakértői és a Rédei tészta ügyvezetője osztanak meg hasznos infókat a témában.

Alakor, tönke, tönköly… Mielőtt bárki is vadul googlizni kezdene, eláruljuk, hogy mindhárom név egy-egy gabonát takar. A tönköly már sokaknak ismerős, mivel több boltban is felbukkan tészta vagy liszt formájában. Ezzel szemben az alakor és a tönke sokkal kevésbé ismert.

Az ősgabonák évezredek óta velünk vannak, ellenállóak a betegségekkel szemben, beltartalmi értékük pedig kimagasló. A tönke és alakor egészséges gabonafélének számítanak. Fogyasztásukat javasolják különféle allergiákban, colitisben (vastagbélgyulladás), magas vérnyomásban, magas koleszterinszintben, és cukorbetegségben szenvedők diétájába. Annyi jótékony hatása van, hogy a tönkéből és az alakorból készült kenyeret akár az orvos is felírhatná. Mi az akadálya, hogy a tájfajta ősgabonákból, a tönkéből, tönkölyből, alakorból készült kenyér a mindennapi étkezéseink részévé váljon?

Miről szól a webinár?

 • Miért egészséges az alakor, tönke és a tönköly?
 • Miért fontosak az ősgabonák a klímaváltozás szempontjából?
 • Hol tart Magyarországon az ősgabona termesztés és feldolgozás?
 • Milyen kihívásokkal kell megküzdeni?

Előadók

 • Fehér Judit, az ÖMKi vezető kutatója
 • dr. Szira Fruzsina, az ÖMKi vezető kutatója
 • Van der Meer Ágoston, a Rédei tészta ügyvezetője

Az előadást adomány ellenében nézheted meg, amit a lenti gombbal vagy banki átutalással küldhetsz el nekünk.

Ajánlott minimum adomány: 2.000Ft

paypal gomb

Ha adományodat banki utalással küldöd:

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni Neked a webinárt, kérjük az utalás közleményébe mindenképp írd be a következőket: ADOMÁNY, ŐSGABONA-WEBINÁR és az e-mailcímed!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete tagjaival, ÖkoKöröseivel és munkatársaival közösen 2023 júliusában ősgabonákból készült tésztákat tesztelünk:

A tészták közül a tönke lisztből készült felelt meg leginkább a hagyományos fehér lisztből készült tésztának, amennyiben melegen, frissen került fogyasztásra. A tönköly tésztának volt egy kicsit vadabb íze, ami azonban 3-4 óra állás után teljesen megszelídült, így azt javaslom mindenkinek, aki a hagyományosabb ízekre vágyik, de szívesen bevenne az étrendjébe új elemeket, bátran próbálja ki a tönköly tésztás egy hideg, a hűtőben érést igénylő tésztasalátához, és sok különbséget az ízben nem fog érezni, legyen szó tonhalas-majonézes, vagy zöldséges tésztasalátáról. Viszont, ha azonnali fogyasztásra szeretné, és idegenkedik a vadabb ízektől, akkor alakort vagy tönkét válasszon.” – egy tesztelő.


ősgabona

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás