fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Újrahasznos kiegészítők magyar tervezőktől: Cirrhopprecycle, Norsy Design, Ursuslupus

| Tudatos Vásárló

Újrahasznosítással már a különböző textileknél is találkozunk, például úgy, hogy az egyébként hibátlan anyag egy új ruha, kiegészítő része lesz. Fontos a tervezés, hiszen nem minden anyag alkalmas erre, és nem lehet 100%-ban újrahasznosított mindent. Hazai tervezőket kérdeztünk arról, hogyan vágtak bele az ökoholmik készítésébe. Sorozatunk 2. része következik.

 

Cirrhopprecycle

 

“Cirr-hopp eredetileg Szepes Mária mesehőse, egy repüni vágyó macska, akinek egy jótündér valóra váltja az álmát és szerencsére a műfajból adódóan van lehetősége még egyet kívánni, mely kívánsága nem más, minthogy “sima” macska legyen újra. Mert ez az útja. Az enyém pedig az, hogy alkossak cirrhopprecycle brand alatt.”

Balogh Kinga


 

Ki tervez?

Balogh Kinga. Mivel önmegvalósításról van szó, ez így is fog maradni, ahogy most érzem. Névadásban segít néha a család.

 

Hol történik a gyártás?

Itthon, kizárólag kézimunkával. Ha felgyülemlik a megrendelések száma, vagy nagyon projektre készülök, a családom mindig segít a megvalósításban.

 

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

Újrahaszosítható pamutpólókból, ami esetemben 100% beavatott, használt, de nem elhasználódott pamut anyagot jelent. Sokan kérdezik miért nem dolgozok készre gyártott pólófonállal. Azért, mert a színekben tobzódás alapelemem. Ettől is egyediek a munkáim – a színek variációjától.

 

Hol kaphatóak a termékek?

Jelenleg tervezői áron tőlem tudnak vásárolni a Meskán, a weboldalamon: www.cirrhopp.com és a facebookon (itt kedvezményes áron történő vásárlás is lehetséges).

Viszonteladóim:

Buborék, Budapest / KisvillaBiatorbágy / Magma +,Budapest / Pro Art galériaMiskolc / Ezüstpor Ékszerműhely, Békéscsaba / Shanti bababolt/Baba box, Szentendre 

 

………………………………

 

Norsy Design

 

“Norsy (Táskák) a márkánk neve, mert a barátnőmmel kezdtem el a vállalkozást és a nevünkből raktuk össze, Noémi-Orsi. Ő azonban kiszállt, és családi vállalkozás lett belőle.”

 

Ki tervez?

Én tervezek, és anyukám segít a varrásban, plusz vannak bedolgozóink, akik hajtogatnak.

 

Hol történik a gyártás?

Halásztelken van a műhelyünk, a szülői házban, Budapest mellett. Én is ott laktam, de azóta leköltöztem Nagykanizsára, azonban a műhely megmaradt ott, és rendeszeresen járok fel Pestre.

 

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

Újságokat, magazinokat, háztartási hulladékokat, csomagolópapírokat használunk fel. A papírt egy vékony fólia réteggel kezeljük, így lesz vízhatlan. Tartósítjuk tulajdonképpen a papírt. A háztartási hulladékok anyaga eleve ilyen fólia-szerű, ezért az a 100%-os újrahasznosítás.

 

Hol kaphatóak a termékek?

A termékeket a Wamp design vásáron értékesítem, illetve a facebookon, honlapomon, design boltokban (Buborék, Art 6 Szalon, Kisvilla). Célom a webshop beindítása, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek az általunk készített Norsy termékek.

 

 

……………………………… 

Korábban három másik magyar ökomárkát mutattunk be:
Sharolta, Réthy Fasion és RenaiChance

 

 

 

 

Ursuslupus

 

“Nem volt könnyű a névadás, ráadásul sokáig is tartott. A Budapest Wolves Ladiesben fociztam 5 évet. Ahhoz, hogy tudjuk az edzői utasításokat, stratégiákat egy fórumra kellett regisztrálni. Privacy okokból nem a saját nevemmel akartam. Korábban az Orsi miatt volt, akik urzusznak nevezett (medve). Aztán egyik nap arra ébredtem, hogy ursus lupus-ként regisztrálok, vagyis Orsi, a farkaslány. Aztán a többi csapattársamnak is nagyon megtetszett ez a koncepció, és nekik is lettek sorra lupus neveik. Aztán amikor márkanevet kellett választani arra gondoltam, ezt legalább nagyon szerettem, univerzálisan is hangzik és ha egy nap majd megkérdik, miért ez, akkor lesz egy története, amit elmesélhetek.”

Orsi

Ki tervez?

Én, de sok mindenki szokott ötletekkel bombázni, így vannak olyan termékek, amik kvázi közösségi tervezésűek, mint pl. a kutyanyakörv. Fontosnak tartom, hogy annak a célcsoportnak, akiknek az adott termék készül, igényeit pontosan megértsem, így őket is sokszor vonom be a tervezésbe, tesztelésbe péáldául amikor ecsettartót tervezek sminkeseknek.

 

Hol történik a gyártás?

Egyelőre otthon, a kisszobában egy sarokban – ematt az egész szobában mindenhol gumik és gumimatracok hevernek. Az utóbbi időben azonban a barátom, Dénes is besegít alapanyagbeszerzésben, a gumik és matracok tisztításában, előkészítésében. Sok jó ötlet is származott már tőle. Fiú, szóval teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgokat és az sokkal több tervezési lehetőséget ad számomra. Ja, és a minőségellenőrzésben is segít – szerencsére jó a szépérzéke!

 

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

Minden alapja a bicikliszervizekből beszerzett lyukas biciklibelsők és a Balaton környékéről begyűjtött selejtes, kilyukadt gumimatracok. Ezekhez használok színes cipzárakat, patentokat, szegecseket, kalapgumikat, cérnát illetve az ékszerekhez releváns fémkellékeket. Azt hiszem ez minden, amit használok.

 

Hol kaphatóak a termékek?

Egyelpre webshopom még nincs, de Facebookon lehet rendelni, illetve a holnapomról e-mailben. Már csak azért is, mert nagyon szeretem személyre szabni, mind méretben, mind színekben a termékeiemet, hogy valóban sokáig szeressék őket.

 

 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok