fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Pancs – gasztropiac az Élesztő söröző udvarán

| Kása Enikő

Az Élesztőház udvarán minden vasárnap megrendezésre kerül a Pancs Gasztroplacc, ahol a magyar őstermelők saját portékájukat kínálják.  Igazi családias hangulat fogadott minket. Képes beszámolónk következik. 

A 9. kerületben az Élesztő söröző udvarán járunk. Sokféle ínycsiklandozó finomság kapható itt vasárnaponként: szezonális zöldség, gyümölcs, házi hústermékek és sajt, lekvár, szörp, gyümölcslé, savanyúság, péksütemény. A vásárlás mellett leülhetünk meginni egy pohár bort, és élvezni a piaci forgatagot.

Friss zöldség és hús, sajtkülönlegességek, lekvár egyenesen a termelőtől

Hogy legyen mibe pakolnunk: vászon táskák és zsákok

A piac különlegessége a közösségi főzés, ahol a Budapest Bike Maffia és a Food Not Bombs Budapest segédkezik, de önkéntesek is csatlakozhatnak. Az ételért befolyt támogatói összeggel a rászólókat segítik, és a maradék ételt is eljuttatják hozzájuk.

 

Minden hónapban egy kiemelt gasztro szakértőt látnak vendégül. Szeptemberben Lakatos Márkkal volt szerencsénk találkozni.

 

 

A cikket és a fotókat köszönjük Kása Enikőnek, a TVE gyakornokának!

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok