fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mit jelöl a Fehér Liliom?

| Tudatos Vásárló

A kék alapon fehér liliom szimbólumot olyan vendéglők viselhetik, amelyek megfelelnek egy magasra szabott higiéniai feltételrendszernek.

A Fehér Liliom kampány négy éve indult Törökországból: Isztambul egyik negyede és egy amerikai, tisztítószerekben is érdekelt, multinacionális cég indította útjára a Fehér Liliom mozgalmat. A kampány kulcsmotívumát, a liliomot azután viselhetik a vendéglők, hogy közegészségügyi szakemberek elég higiénikusnak találták a helyet, a konyhától a mosdóig – a wc-k külön jelzést kapnak. A rendszeres vizsgálatokkal járó auditálás, azaz értékelés önkéntes alapon történik.

Törökország és Lengyelország után érkezett a kampány Budapestre, a következő állomás Prága lesz. Mind Törökországban, mind Lengyelországban rövid idő alatt több száz étterem kérte ki higiéniai bizonyítványát, cserébe pedig megkapták a szimbólumot, amelyet viselhetnek az üzleten belül vagy akár kint, ajtómatrica gyanánt. Különböző kiadványokban és étteremkalauzokban is feltüntethetik – magyarul és angolul – így ez számukra vendégcsalogató vonzerővé válik.

Az auditálást Magyarországon a Semmelweis Egyetem közegészségügyi felügyelő szakának harmad- és negyedéves hallgatói, azaz a jövőben higiéniával foglalkozó szakemberek végzik.

Minden étterem kap egy alapos elemzést hiányosságairól és a javításra váró területekről, de akik nem felelnek meg, azokat nem büntetik fekete liliommal. Azon éttermeket, amelyek nem felelnek meg a Fehér Liliom elvárásainak, de utólag elvégzik az elemzés szerinti javításokat, egyeztetés után másodszor is értékelik.

Az auditálásra a vendégek is jelölhetik kedvenc éttermüket a www.feherliliom.hu weboldalon.

 

Forrás: MTI

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok