fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mit jelöl a Fehér Liliom?

| Tudatos Vásárló

A kék alapon fehér liliom szimbólumot olyan vendéglők viselhetik, amelyek megfelelnek egy magasra szabott higiéniai feltételrendszernek.

A Fehér Liliom kampány négy éve indult Törökországból: Isztambul egyik negyede és egy amerikai, tisztítószerekben is érdekelt, multinacionális cég indította útjára a Fehér Liliom mozgalmat. A kampány kulcsmotívumát, a liliomot azután viselhetik a vendéglők, hogy közegészségügyi szakemberek elég higiénikusnak találták a helyet, a konyhától a mosdóig – a wc-k külön jelzést kapnak. A rendszeres vizsgálatokkal járó auditálás, azaz értékelés önkéntes alapon történik.

Törökország és Lengyelország után érkezett a kampány Budapestre, a következő állomás Prága lesz. Mind Törökországban, mind Lengyelországban rövid idő alatt több száz étterem kérte ki higiéniai bizonyítványát, cserébe pedig megkapták a szimbólumot, amelyet viselhetnek az üzleten belül vagy akár kint, ajtómatrica gyanánt. Különböző kiadványokban és étteremkalauzokban is feltüntethetik – magyarul és angolul – így ez számukra vendégcsalogató vonzerővé válik.

Az auditálást Magyarországon a Semmelweis Egyetem közegészségügyi felügyelő szakának harmad- és negyedéves hallgatói, azaz a jövőben higiéniával foglalkozó szakemberek végzik.

Minden étterem kap egy alapos elemzést hiányosságairól és a javításra váró területekről, de akik nem felelnek meg, azokat nem büntetik fekete liliommal. Azon éttermeket, amelyek nem felelnek meg a Fehér Liliom elvárásainak, de utólag elvégzik az elemzés szerinti javításokat, egyeztetés után másodszor is értékelik.

Az auditálásra a vendégek is jelölhetik kedvenc éttermüket a www.feherliliom.hu weboldalon.

 

Forrás: MTI

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok