Találat a #Gyorsétterem címkére
Tesztek
Divat, Etikus kereskedelem, KONYHA ÉS KERT
Cikkek rendezése
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Teszteltük a legnagyobb kávézóláncokat
Mutatjuk, hol jár kedvezmény saját bögrére, melyik lett a legjobb és melyik kapott 0 pont.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A Gasztrohős már működteti is a jövő ételdoboz rendszerét
Szívószálmentes augusztus, Gasztro randi, Zöldülők Vására, Halathlon — csak néhány a Felelős Gasztrohős szemléletformáló kampányai és rendezvényei közül. Vallják, a környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket. Nemcsak mondják, szervezik is. Legújabb projektjük egy rozsdamentes acél doboz körül forog. Dr. Horváth Saroltával beszélgettünk arról, hogyan is működik a Dobozközösség, miért nem jók igazán a lebomló edények, és mit tehetünk leginkább, hogy mi is Gasztrohősök legyünk?
Baba-mama, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
10 lépés a gyermekkori elhízás ellen
- #Baba, gyerek
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Gyorsétterem
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Sport
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Tíz tudományosan is igazolt tippet mutatunk be, ami segít a gyermekek egészségének megőrzésében. A főzéstől a bevásárláson át az alvásig ezeket teheted meg, hogy egészséges életmódra bátorítsd a gyermeked.
KONYHA ÉS KERT
Így eszünk mi – a 60-as nők főznek a legtöbbet, nem túl lelkesen
A 60-as nők fele főz naponta, de közülük minden másodiknak csak púp a hátán a főzés. A reggeli és az ebéd mindent visz. Az íz az első, utána jön az egészség. A hazai étkezési és főzési szokásokat valamint a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket mérte fel a GfK Hungária egy átfogó kutatásban. Az eredményből kirajzolódnak a magyarok étkezési szokásaira jellemző tendenciák.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jó példa: Fairtrade kávé az OMV-kutaknál
Az OMV benzinkútjain lévő kávézókban fairtrade minősítéssel ellátott alapanyagból készített kávét lehet inni. Örülve a pozitív példának, megkérdeztük az OMV-t erről a kezdeményezésről.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gyerekek és a junk food-reklámok
Gyerekek számára rossz minőségű gyorsételeket reklámozni – világszerte óriási üzlet. Mára már közöttük is megjelentek az elhízással összefüggő felnőttbetegségek, s nemrég egy pofon egyszerű kutatás megmutatta, milyen pusztítást végez a junk food már tíz nap alatt a szervezetünkben.
KONYHA ÉS KERT
Nézz az étlap mögé!
Lehetséges a csak hazai termék vásárlása? Mit jelent a bio minősítés, és kik is pontosan azok az őstermelők? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Jövő-t-Evő programsorozat első szakmai fórumán.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Az otthoni sófogyasztás dobja meg a napi sóbevitelt
A magas sóbevitel igazoltan növeli a magas vérnyomás betegség és az ezzel összefüggésben álló szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának rizikóját, ennek ellenére a fogyasztók beviteli értékei nagyban különböznek a jelenleg ajánlott mennyiségtől. Egy kutatás tapasztalatai dióhéjban.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ételmarketig: célkeresztben a gyerekek
Sok gyerek nő fel mikrózott mirelit ételeket és porkajákat eszegetve. Nem csoda: az élelmiszeripar kifinomult trükkjei szinte beleédesgetik a kosarakba az egészségtelen ételeket.
KONYHA ÉS KERT
Aki válaszol: egy Burger King volt vezetője
Tavasszal egy Burger King volt vezetőjétől kérdezhettetek. Íme a válaszok.