fbpx

Meglepő, de vízforralóból is kifoghatunk rosszat. Melyik a legjobb? Tesztösszefoglaló

Ugyan már, mit tudhat egy vízforraló? Amellett, hogy majdnem háromszor olyan gyorsan forralja föl a vizet, mintha a tűzhelyen forralnánk, lehetnek olyan extrái is, mint a hőfokbeállítás, melegen tartási funkció, vízkőszűrő. 30 vízforralót teszteltünk, és meglepő különbségeket találtunk megbízhatóságban és árban is.

A termékteszt során 25 márka (Bosch, Braun, Caso, DeLonghi, Domo, Electrolux, ETA, Eva Solo, Fellow, Gorenje, Hario, Kitchenaid, Kitchenaid Artisan, Lauben, Philco, Philips, Russell Hobbs, Sencor, Smeg, Stelton, Tefal, Tristar, Wilfa, Xiaomi, Zwilling) 30 hazai boltokban és webshopokban megvásárolható vízforralóját vizsgáltuk.

Vizsgáltuk

 • vízforralást, 
 • a használat egyszerűségét, 
 • a termék felépítésének minőségét, 
 • a zajszintet, 
 • az energiafogyasztást,
 • a biztonságot,
 • egyéb szempontokat. 

A vizsgált termékekből 13 rendelkezik állítható hőmérséklet funkcióval és 26 típus vízkő szűrővel is fel volt szerelve.

Az összes márkát és eredményt itt nézheted meg

Tanulságok

 • Egyáltalán nem mindegy, mire használjuk a vízforralónkat. Mert lehet, hogy csúcseredményt ért el alacsonyabb hőfokra melegítés esetében – pl. zöld teához – viszont, ha nekünk mindig lobogó-forró vízre van szükségünk, abban nem biztos, hogy remekelni fog.
 • Az 1 l víz felforralásához szükséges idő 3 és 8 perc között mozgott. Ez utóbbit a Tristar WK-1325 Waterkoker vízforralója esetében mértük. Nehezen mondhatnánk, hogy gyorsabb lesz vele vizet forralni, mint főzőlapon, edényben.
 • A 30-ból 5 termék több mint 10 másodperccel tovább forralta a vizet. Ez felesleges energiapazarlás. Ugyan apróságnak tűnhet, de ha sokat használjuk a vízforralót – márpedig jó esetben nem dísznek vesszük – akkor összejöhet egy szabad szemmel is jól látható összeg a számlán. Az Electrolux EEWA 7700 és a Wilfa WSDK-2000 vízforralók a negatív csúcstartók az ügyben, az automatikus kikapcsolás előtt 21 másodpercig bugyogtatták még a vizet.
 • Az elektromos biztonsági teszten mindegyik termék megfelelt.
 • Hőbiztonság szempontjából már más volt a helyzet. Volt olyan termék, amely megbukott a teszten, mivel a fedele 98,7 °C-ra melegedett, ezért gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani közvetlenül a forralás után.

A hőmérsékletszabályozó nélküli típusok között egy 16 000 Ft-os lett a legjobb, míg egy 57 000 Ft-ért vehető lett az utolsó.

 • 17 vízforraló esetében elmondhatjuk, hogy az általuk forralt víz semmiféle ízbéli eltérést nem mutatott a sima vízhez képest. A többinél viszont beszámoltak eltérésről a kóstolók.
 • Nem mindig a drágább a jobb. Sőt. A hőmérsékletszabályozós típusok közül a versenyt összesítésben egy 34 000 Ft-os termék nyerte, míg a sor végén egy 51 000 Ft-os termék végzett.
 • Egy márkán belül sem számíthatunk ugyanolyan minőségre. A Stelton EM77 vízforraló 42 000 Ft-os átlagáron volt kapható a tesztelés idején. S minden szempontból jobban teljesített összességében, mint a Stelton Emma vízforraló, amely 69 000 Ft-ért szerezhető be.

Az összes márkát és eredményt itt nézheted meg

Persze még a sor elején végzett termékeknek is vannak gyengébb pontjai. Ezért fontos nem a tökéletes darabot keresni, a legjobb az a vízforraló, amelyik a saját igényeinknek megfelel.

tesztek nyito oldal

Velünk pénzt és időt takarítasz meg!

Hetente tesztelünk, értékelünk és hasonlítunk össze termékeket, hogy időt és pénzt spóroljunk neked.
Nálunk nincs fizetett értékelés, szponzorált tartalom.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás