Találat a #kávé címkére
Tesztek
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Meglepő, de vízforralóból is kifoghatunk rosszat. Melyik a legjobb? Tesztösszefoglaló
30 vízforralót teszteltünk, meglepő különbségeket találtunk megbízhatóságban és árban is.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Az infláció ellenére többet vesznek a magyar fogyasztók ebből a méltányos termékből
Megmértük az etikusan termelt csokoládé, kávé, tea, kakaó piacát – van, amelyikből a drágulás ellenére többet veszünk.
FOGYASZTÓ
Kávéfőzőket teszteltünk, melyik készíti a legjobb eszpresszót?
Beko, Bosch, DeLonghi, Krups, Philips, Tchibo, automata, manuális, kapszulás. Melyik miben jó, mennyit fogyaszt, milyen tejhabot csinál?
Divat, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
OMV Viva Café, Ikea, Tchibo, Starbucks és Café Frei. Etikus kávézóláncokat teszteltünk
Tudatos, zöld, multikulturális hangulatot közvetítenek, de vajon van-e az érzés mögött valódi etikusság és fenntarthatóság? OMV Viva Café, Ikea, Tchibo, Starbucks és Café Frei – nagyobb kávézóláncok kínálatát teszteltük.
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kevesebb kávé és csokoládé lesz Európában a klímaváltozás miatt
A kávé és kakaó termőterületeit egyre sűrűbben sújtják aszályok, de a pálmaolaj és az EU-ban takarmányként használt szójabab is veszélyben van. Ráadásul a helyzet még a vázoltnál is rosszabb lehet.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Fenntartható forrásból származó kakaót és kávét ígér termékeiben a Nestlé
A Nestlé 2050-re nettó zéró kibocsátást vállalt, ennek elérése érdekében 2030-ra felére csökkenti karbonkibocsátását. A vállalás részeként már 2025-től a termékeihez felhasznált összes kávét és kakaót fenntartható forrásból fogja beszerezni – írják közelményükben.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kapszulás, automata, manuális – kávéfőzőket teszteltünk
Van, akinek művészet, másnak létszükséglet. Van, aki fehéren szereti és van, aki feketén. Az életünk része a kávézás, az utóbbi időben pedig leginkább az otthoni kávézás, ezért az idei karácsony egyik slágerterméke lehet a kávéfőző. 148 kapszulás, automata és manuális verziót teszteltünk, vizsgáltuk az elkészített kávé hőmérsékletét, az eszpresszó minőségét, az elkészítési időt, a tejhabosítást, […]
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade kávé
A Földön naponta megközelítőleg 1,6 milliárd elfogyasztott csésze kávét fogyasztunk, ami több mint 125 millió ember megélhetését biztosítja. A Fairtrade International etikus, fenntarthatósági törekvéseinek középpontjában az a 25 millió kistermelő áll, akik a kávé 70-80%-át állítják elő a világon. Hogy a gazdák még több fairtrade kávét tudjanak termeszteni és eladni, ahhoz ránk, felelős fogyasztókra is […]
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Miért jobb a fairtrade rendszerében dolgozni?
Szomorú tény, hogy a fejlődő országokban gyártott termékek kereskedelme gyakran gyermekmunkával és a helyi lakosoknak súlyos egészségkárosodást okozó szennyezéssel jár együtt. Kiszolgáltatottságra, szegénységre, a szociális, a munkabiztonsági és a környezetvédelmi szabályozás hiányosságaira, és a mindezt kihasználó vállalati hatalomra épül. Ezzel szemben a Fairtrade Foundation a termeléstől az eladásig minden fél számára méltányos és környezettudatos rendszert […]
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Mi a méltányos kereskedelem, a fairtrade?
Amióta világ a világ, a kereskedelem fogalmához az egyenlőtlenség társul. A két fél közül az egyik jól jár, a másik kevésbé. Szerencsére ez ma már nincs mindig így, létezik olyan kereskedelem is, amely egyensúlyi helyzetre épül. Az egyik szerződő fél figyelembe veszi a másik körülményeit, értékeit és érdemeit, tehát igazságos hozzáállást tanúsítanak egymással szemben. Vagyis: a folyamat a termeléstől a fogyasztásig méltányos.