fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Megmenekült a dunakeszi tőzegláp?

A 2010. november 9-én tartott hatósági helyszíni szemle eredménye szerint az Auchan Magyarország Kft. nem bővítheti dunakeszi áruházát, mert a beruházás tervezett helyszíne lápnak minősül.

Reméljük tényleg búcsút inthetünk a fenti plakátnak. A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyeléség szakemberei ugyanis november elején megállapították, hogy a terület két vékony sávot kivéve eleget tesz a láp kritériumának. Az Auchan még fellebezhet a döntés ellen, de az eredmény azt mutatja, hogy nem volt hiába való a civil nyomás és a bojkott.

 

A döntés részleteiről a Greenfo.hu oldalon olvashatsz >>>

A bojkott történetét megtekintheted itt >>>

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás