fbpx
klímabarát konyha-kaland közösségi kihívás

Indul a Klímabarát Konyha-kaland!

Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Kihívásnak tűnik épp most, amikor itt a tél és a piacra menet is egyre jobban fel kell öltözni? Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland! 

Új, hamarosan induló #kihívásunkkal most is többféle lehetőséget kínálunk az ökológiai lábnyomod csökkentésére – ezúttal a konyhában. Tippjeinket bátran ajánljuk bárkinek, aki próbál fenntartható és környezettudatos konyhát vezetni. Próbáld ki őket és oszd meg velünk és másokkal is tapasztalataidat!

Itt tudsz regisztrálni!

Miről szól? 

A regisztrációval vállalod, hogy 1 hónapon át olyan életmód tippeket próbálsz ki, amivel táplálkozásod környezetterhelését csökkented. Ne aggódj, ha belevágsz, nem kell az egész hónapot a konyhában töltened, hogy az ökológiai lábnyomod szemmel láthatóan csökkenjen.  

A kihívás során a Tudatos Vásárlók csak neked szóló ingyenes tippjeire támaszkodhatsz, amelyeket a regisztráció után, e-mailen juttatunk el neked.  

Milyen kihívásokat vállalhatsz? 

Az alábbi kihívások közül bármelyiket választhatod, akár többet is. Aki regisztrál és legalább egyet választ, részt vesz a játékban (lásd lent):

1. Dobozolj legalább heti háromszor! 

Elő a dobozokkal és vesd be őket a kihívás bármely pontján! Az biztos, hogy bármire is használod, kevesebb hulladékkal jár majd az étkezés. Kérd saját dobozba a rendelésed vagy vigyél magaddal dobozolt ebédet hetente legalább háromszor. A dobozt persze arra is használhatod, hogy ebben tárolod a maradékokat vagy az alapanyagokat!

2. Vega kaland legalább heti háromszor! 

Nem kell teljesen elköteleződnöd a vegetáriánus életmód mellett, de ha az ökológia lábnyom csökkentése a cél, érdemes belekóstolni. Heti egy húsmentes nappal ugyanis kb. 52 fiatal fa éves szén-dioxid megkötő kapacitása szabadul fel. Ebben a hónapban tervezz be heti 3 vega főétkezést! Főzz vagy egyél régi vagy új helyeken, a lényeg, hogy kalandozz az ízek világában!

3. Szezonális fogások legalább heti háromszor! 

A szupermarketek és webshopok kínálata leszoktatta a modern kor emberét az idénynövényekről. Pedig leginkább azzal csökkentheted konyhád környezetterhelését, ha otthon főzöl, méghozzá szezonális helyi alapanyagokból.  

Ebben a hónapban ismerkedj az idénynövényekkel és használd őket legalább heti három fogáshoz vagy gyakrabban! Akár mindig. Keresd a helyi termékeket a kisboltokban, menj (termelői) piacra vagy rendelj dobozrendszerből, csatlakozz egy közösségi gazdasághoz. Hogy mik épp az idénynövények? Itt mutatjuk!

A cél, hogy minél több tapasztalatot gyűjts, amit a kihívás végén megoszthatsz másokkal is!

Itt tudsz regisztrálni!

 Meglepetés a végén! 

Az első ötven résztvevőnek, aki regisztrál a kihívásra, és a végén megosztja velünk a tapasztalatait pár mondatban és egy klassz fotóval, ajándékot adunk 

Ajándékba egy háromdarabos IKEA tartós doboz szettet kapsz, ami barátod lesz a fenntartható konyhában: dobozolhatsz, tartósíthatsz, tárolhatsz. Ha esetleg kimerülnek a készletek, akkor garantáltan hasonló ajándék lesz.

klímabarát konyha kaland kihívás

 Itt tudsz regisztrálni!

Regisztrálj a kihívásba november 23-ig, kövesd hírleveleinket és oszd meg tapasztalataid a Tudatos Vásárlókkal! 

A kihívás időtartama: 2021. november 24. – december 23. 

A regisztrációt követően személyre szóló tippekkel jelentkezünk emailben, hogy segítsünk a kihívások teljesítésében. 

Figyeld a SPAM mappát, ha ott köt ki a levelünk, húzd át a főkönyvtárba, hogy kapcsolatban maradhassunk!


A Klímabarát konyha kaland! A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zuglói Önkormányzat kezdeményezése az ENES-CE projekt keretében. A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás