| Tudatos Vásárló
Kenyerek és kencék házilag: Vrábel Kriszta receptjei
Egy nyári kerti vendégség, piknik alapvető finomságai lehetnek a következő kencék és kenyerek: Vrábel Kriszta receptjei alapján házilag is előállíthatunk számos élelmiszert.
Vrábel Kriszta Dolce Vita blogján rengeteg viszonylag egyszerű, nem túl sok alapanyaggal készülő étel receptjét találjuk. Ebbe a válogatásba a viszonylag gyorsan és kis macerával készülő kenyerek illetve izgalmas kencék kerültek.
A tökéletes lepénykenyér
Liszt, cukor, vaj, joghurt, só, száraz élesztő szükséges ehhez a lepénykenyérhez, minimum egy órát kell keleszteni. A pontos recept itt elérhető.
Kenyér 2.5 óra alatt
Nem vicc: ez a kenyér tényleg ennyi idő alatt készül el. A kenyér receptjét itt olvashatod.
Dióval készített pesztó
A klasszikus genovai pesztó részben az egyik alapanyaga, a méregdrága fenyőmag miatt is olyan finom, remek alternatíva helyette a jóval olcsóbb dió. Bazsalikom, fokhagyma, parmezán, olaj és dió szükséges mindössze, no meg egy botmixer a pürésítéshez. A pesztó receptje itt elérhető.
Marinát sajtgolyó és sajtkrém
Mindez elsősorban joghurtból és tejszínből készül, ebben receptben sós krémsajt és sajtgolyó elkészítési módját találod meg, de létezik édes verzió is.
Paprikakrém kápiából
A sült paprikát némi borral, balzsamecettel, vöröshagymával, olajjal és sóval turmixolva kész is a paprikakrémünk. A krém receptjét itt találod.
A képeket és a szöveges tartalmat köszönjük Vrábel Krisztának. További receptjeit a Dolce Vita blogon olvashatod.
Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással. Köszönjük!
Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!
A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.