fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Inkubátorkonyha leendő vállalkozóknak

| Birtalan Ilona Liliána

A La Cocina San Franciscóban található, és egész nyugodtan nevezhetjük a kezdő kulináris vállalkozások inkubátorházának.

Az inkubátorházak kezdő vállalkozásoknak adnak szellemi, infrastrukturális és egyéb segítséget. Az étkezdenyitás költségei viszonylag magasak: az engedélyek, egy konyha kiépítése, egy étterem induló költségei, a szabványoknak való megfelelés, és a nagy verseny diktálta marketingráfordítások (ésatöbbi) óriási terheket róhatnak a még be sem indult üzletre.

A La Cocina inkubátorkonyha pont a fentiek miatt megrettenő kezdő vállalkozóknak biztosít segítő platformot 2005 óta: a készségek kipróbálhatóságával, valamint egy átmeneti út biztosításával jelenthet sikeres belépést számukra az erősen szabályozott és versenycentrikus területre.

Küldetésének célja, hogy azok számára nyújtson lehetőséget, akik étkeztetésben/menzában/étteremben/bisztróban gondolkoznak hosszú távon.

 

Konkrétan: használható konyhatér biztosításával, iparág-specifikus technikai segítségnyújtással, gazdasági szakmai segítséggel (pl. piaci lehetőségek megismerése, mentor biztosítása), mindezt a köré szerveződő közösség készségeinek és tudásának támasza mellett, a helyi lehetőségek ismeretében és azokba ágyazottan.

A La Cocina elsősorban alacsonyabb szocioökonomiai státuszú nőkre fókuszál, azon belül is bevándorló vagy színes bőrű közösségek tagjaira. A legfőbb cél, hogy az inkubátorház által biztosított háttérből önfenntartó, anyagi biztonságot megteremtő vállalkozások nőjenek ki, és nem mellesleg innovatív, inspiratív, különleges vállalkozások jelenjenek meg a helyi piacon.

Forrás: Transitionnetwork.org
 

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

    

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok