fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A Házikónál jártunk: helyi élelmiszer, fenntarthatóság és minden jó

| Tudatos Vásárló

Meglátogattuk a közvetlen helyi alapanyagokból dolgozó, fantasztikus büfészolgáltatást és ebédeket kínáló Házikó üzemét. Szívmelengető ilyen profi és elkötelezett csapatot látni. A bizalmat pedig csak növeli, hogy a minőségbiztosítás alapja náluk a termelőkkel ápolt szoros kapcsolat. Képriport következik.

A Házikó kis és több száz fős rendezvényekre is kínál büfészolgáltatást, heti kétszer pedig ebédet is szállítanak házhoz. Specialitásuk, hogy a szezonális alapanyagokat közvetlenül kistermelőktől szerzik be, és mindenféle nagyipari hókuszpókusz (pl. tartósítószerek és mesterséges adalékok) nélkül dolgozzák fel a saját kisüzemükben. A finomságokat lebomló csomagolásban és komposztálható evőeszközökkel szállítják, a rendezvényeken is ilyeneket használnak. Ha lehet a szomszédban lévő bringás csapattal szállítanak.

 

Bertényi Gábor, az alapító mutatta be a cég hátterét és az üzemet

 

 

A termékek közül néhány: keksz, batyu, szendvics. Megkóstoltuk őket, finomak.

 

Fontos alapelvek a kiváló alapanyagok mögött: megélhetés vidéken, tájkímélő gazdálkodás, klímaadaptáció, fenntarthatóság piaci alapon, biológiai sokféleség, alkalmazkodó mezőgazdaság, méltányos kereskedelem.

 

Milyen jó és szép ez a lebomló tányér!

 

Lebomló büfészerviz eszközökkel dolgoznak. Nem könnyű beszerezniük.

 

Friss és feldolgozott alapanyagaik is közvetlenül a termelőktől jönnek, akikkel szoros személyes kapcsolatot tartanak fenn, így győződnek meg a minőségről és a fenntartható termelési eljárásokról.

 

Sok nemzetközi cég kér tőlük büfészolgáltatást. Az áraik nem sokkal, de magasabbak az „átlagos” szolgáltatókénál, de a minőség és a kreativitás is átlagon felüli. A tudat pedig, hogy méltányos és fenntartható körülmények közt előállított helyi finomságokat ehet az ember, megfizethetetlen.

 

A csomagolásra mindig ráírják, hogy pontosan melyik termelőtől jöttek az alapanyagok. A termelőket pedig részletesen meg lehet ismerni a honlapjukon

 

Az üzemben még a szórólaptartó is újrahasznosított alapanyagból készül 🙂 

 

A Házikót a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében cseh, lengyel és szlovák partnereinkkel látogattuk meg. A projektet az International Visegrad Fund támogatja. 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 
Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok