• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Legyen neked is friss zöldség dobozod! Beszélgetés a közösségi mezőgazdaságról

2013.01.22. /

A közösségi mezőgazdálkodás Európában és Magyarországon címmel február 22-én a TVE svájci és magyar kezdeményezéssekkel ismerteti meg az érdeklődőket. Az előadáson szó esik a közösségi mezőgazdálkodás elméleti hátteréről, és olyan európai dobozrendszerekről, amelyek követendő példát nyújthatnak.

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak.  

 

Időpont: 2013.február 22. (péntek) 16:00 – 18:00

Helyszín: Francia Intézet (1011 Budapest, Fő u. 17.)

Amennyiben szeretnél gyakorlati információt, tanácsot is kapni a témában, ahhoz, hogy magad is elindíthass egy dobozrendszert, jelentkezz a február 23-i workshopunkra itt

Program:

  • 16:00 – 16:15 Mi az a közösségi mezőgazdálkodás? Dobozrendszerek Európában és Magyarországon - Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete
  • 16:15 – 16:30 Közösségi mezőgazdálkodás Svájcban - Josy Taramarcaz, AGRIDEA (Svájc)
  • 16:30 - 16:45 CSA kezdeményezések Franciaországban és Németországban - Astrid Gerz, AGRIDEA, (Svájc)
  • 16:45 – 17:00 Biokert, Szigetmonostor - Egy magyarországi dobozrendszer bemutatása - Pető Áron, gazdálkodó (Biokert, Szigetmonostor)
  • 17:00  – 18:00 Pódiumbeszélgetés az előadókkal.  Moderátor: Horváth Gergő, Tudatos Vásárlók Egyesülete

 

A francia nyelvű előadások alatt tolmácsolást biztosítunk.

A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd Perényi Zsófiánál a zsofi@tve.hu címen. További információk ugyanezen az e-mail címen kérhetőek.

 

Cikkek videók a témában: 

 

Támogatom az oldalt adóm 1%-ának felajánlásával. A Tudatos Vásárlók Egyesületének adószáma:  18245770-1-43

 

A projekt a Svájci Hozzájárulás Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap valamint a Budapesti Francia Intézet támogatásával valósul meg. 

        • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében