fbpx

| Tudatos Vásárló

Budapesten is megnyílt a Zöldbolt

A Veszprémben működő üzlet és az online áruház egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően megnyitotta kapuit a Zöldbolt Budapesten is, a Déli pályaudvar közelében.

A működtetők célkitűzése, hogy mindazzal ellássák az egyre fogékonyabb lakosságot, amire egy zöld háztartásban szükségünk lehet. Polcaikon természetes tisztító és tisztálkodó szerek, energia- és víztakarékos berendezések, újrapapír irodaszerek, vászon szatyrok, mosható pelenkák, könyvek, kiadványok, játékok várják a betérőket.

Ami a környezetnek jó, rendszerint egészséges az emberre nézve is, sőt, háztartási szerek esetében nyugodt lelkiismerettel állíthatjuk: a pénztárcánkra nézve is.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 12-18 óráig.
Cím: XII. kerület Kiss János altábornagy és Beethoven utca sarkán (Megközelíthető a 105-ös busz, Tartsay Vilmos utcai megállója, vagy 59-es villamos Királyhágó tér megállója, vagy 61-es villamos megállója felől.)
További infó és webáruház: www.zoldbolt.hu

Ezzel együtt, nincs könnyű dolga ma annak, aki szeretné mindennapi életét természetesebbé, ártalmatlanabbá alakítani. A sarki boltban és a hipermarketekben kapható áruk roskadoznak a vegyszerektől, a felesleges csomagolástól, a műanyagtól, a megtett kilométerektől.

A Zöldbolt összegyűjti azokat a termékeket, amelyek egy szokványos boltban többnyire nem kaphatóak, mint például mosószóda, háziszappan, életolaj derítő, Go Green márkájú energia- és víztakarékos kütyük, natúr sörtéjű fogkefék és még hosszan lehetne sorolni.

Portékáikat az alábbi elvek szerint válogatják össze:

 • használata, működése során minél kevésbé legyen ártalmas a környezetre
 • előállítása során minél kisebb legyen a környezetterhelése
 • lehetőleg minél kevesebb kilométert utazzon, míg a boltba ér
 • minél kevesebb csomagolása legyen

A boltban helyben olvasó minikönyvtár gyűjti a témába vágó könyveket, folyóiratokat, kiadványokat. Beszélgető sarok várja azokat, akik nem rohannak tovább, s van kedvük tapasztalatot, véleményt cserélni. Az üzletben wi-fi internet kapcsolat működik. A cég négy fős lelkes, fiatal csapata az üzlet mögötti üres helyiséget hangulatos, praktikus közösségi hellyé alakítja, hogy civil szervezetekkel együttműködve kisebb civil rendezvényekre, vetítésekre, beszélgetésekre használhassa. A napfényes üzlethelyiség botcsinálta növénymenhelyként egyre „parkosabb” jelleget ölt. A betérők négylábú társait mindig várja egy tálka friss víz és egy hűvös sarkocska. 

 

Forrás: Zöldbolt

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás