fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Budapesten is megnyílt a Zöldbolt

| Tudatos Vásárló

A Veszprémben működő üzlet és az online áruház egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően megnyitotta kapuit a Zöldbolt Budapesten is, a Déli pályaudvar közelében.

A működtetők célkitűzése, hogy mindazzal ellássák az egyre fogékonyabb lakosságot, amire egy zöld háztartásban szükségünk lehet. Polcaikon természetes tisztító és tisztálkodó szerek, energia- és víztakarékos berendezések, újrapapír irodaszerek, vászon szatyrok, mosható pelenkák, könyvek, kiadványok, játékok várják a betérőket.

Ami a környezetnek jó, rendszerint egészséges az emberre nézve is, sőt, háztartási szerek esetében nyugodt lelkiismerettel állíthatjuk: a pénztárcánkra nézve is.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 12-18 óráig.
Cím: XII. kerület Kiss János altábornagy és Beethoven utca sarkán (Megközelíthető a 105-ös busz, Tartsay Vilmos utcai megállója, vagy 59-es villamos Királyhágó tér megállója, vagy 61-es villamos megállója felől.)
További infó és webáruház: www.zoldbolt.hu

Ezzel együtt, nincs könnyű dolga ma annak, aki szeretné mindennapi életét természetesebbé, ártalmatlanabbá alakítani. A sarki boltban és a hipermarketekben kapható áruk roskadoznak a vegyszerektől, a felesleges csomagolástól, a műanyagtól, a megtett kilométerektől.

A Zöldbolt összegyűjti azokat a termékeket, amelyek egy szokványos boltban többnyire nem kaphatóak, mint például mosószóda, háziszappan, életolaj derítő, Go Green márkájú energia- és víztakarékos kütyük, natúr sörtéjű fogkefék és még hosszan lehetne sorolni.

Portékáikat az alábbi elvek szerint válogatják össze:

  • használata, működése során minél kevésbé legyen ártalmas a környezetre
  • előállítása során minél kisebb legyen a környezetterhelése
  • lehetőleg minél kevesebb kilométert utazzon, míg a boltba ér
  • minél kevesebb csomagolása legyen

A boltban helyben olvasó minikönyvtár gyűjti a témába vágó könyveket, folyóiratokat, kiadványokat. Beszélgető sarok várja azokat, akik nem rohannak tovább, s van kedvük tapasztalatot, véleményt cserélni. Az üzletben wi-fi internet kapcsolat működik. A cég négy fős lelkes, fiatal csapata az üzlet mögötti üres helyiséget hangulatos, praktikus közösségi hellyé alakítja, hogy civil szervezetekkel együttműködve kisebb civil rendezvényekre, vetítésekre, beszélgetésekre használhassa. A napfényes üzlethelyiség botcsinálta növénymenhelyként egyre „parkosabb” jelleget ölt. A betérők négylábú társait mindig várja egy tálka friss víz és egy hűvös sarkocska. 

 

Forrás: Zöldbolt

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok