fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Biogomba üzemben jártunk Fülöpjakabon

| Tudatos Vásárló

Munkatársaink a Falvak Éjszakái keretében meglátogatták Gyöngyösi Sándor biogazdaságát Fülöpjakabon, ahol minősített bio gyógygombák teremnek.

Gyöngyösi Sándor több mint húsz éve foglalkozik gombatermesztéssel, és 2003 óta biotermelő. Közel 10 hektáron gazdálkodik, és ő állítja elő a gombák táptalaját csicsókaszárból, kukoricából és különféle gabonákból – tudtuk meg a gazdaságlátogatás alkalmával. A gomaszöveteket erre a táptalajra oltja rá speciális laboratóriumában.

Az üzem különböző részlegekre  van osztva és mindegyikben más-más fajta gomba terem speciális befőttes üvegeken vagy zacskózott táptalajon. Sándor eleinte laskagombát, shitake gombát és csiperkét termesztett, amelyeket biopiacon értékesített. Ma már elsősorban gyógygombák termesztésével foglakozik, és a shitake mellett, süngombát, gyapjas tintagombát, pecsétviaszgombát termeszt.

Gyöngyösi Sándor – Biogomba

email: biogomba@biogomba.hu

weboldal: www.biogomba.hu
Facebook: www.facebook.com/ganodermabiogomba

Egyik visszatérő vásárlója miatt kezdett a pecsétgombával foglalkozni, korábban nem is hallott erről a gombafajról.  Ez a speciális taplógomba Kínából származik, és számos pozitív élettani hatása van. Többek között fokozza az immunaktivitást, vírusölő, energetizál, kedvezően befolyásolja a szív és érrendszer működését és enyhíti a kemo- és sugárterápiák mellékhatásait. 

 

Sándornak több mint 2 évébe telt mire a kísérletei sikert hoztak, és kikelt az első genoderma gombája. Azóta sikeresen termeszti, és feldolgozást követően por alakban üvegbe töltve értékesíti. Ő az egyetlen bio termelő Európában, akinél megterem ez a különleges gyógygomba.

Ha Fülöbjakabon jártok, érdemes meglátogatni az üzemet, ahol a biotermelő előzetes egyeztetés esetén szívesen körbevezeti a látogatókat. 

 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok