fbpx

| Tudatos Vásárló

Adóbevallás egyszerűen

2017-ben a NAV szja-bevallási tervezetet készít a magánszemélyeknek. Mit jelent ez, és hogy lehet felajánlani adónk 1%-át? Összeállításunkból kiderül. Támogasd a TVE munkáját az adód 1%-val! Adószámunk: 18245770-1-43. Köszönjük!

2017-ben annyiban változik a személyijövedelem-bevallás rendszere, hogy a NAV szja-bavallási tervezetet készít a magánszemélyek számára, amit ha nem kívánunk kiegészíteni vagy módosítani, akkor további teendőnk nincs is.

 

Mit kell tudnom, ha:

A NAV készíti el az adóbevallásom?

Akik rendelkeznek ügyfélkapuval és rendben találják a NAV által előre kitöltött bevallásukat március 15- után megkapják a tervezetet, amit ha nem módosítanak/ javítanak, a NAV elfogadottnak tekinti a javaslatot. Ebben az esetben nincs további teendő. Amennyiben nincs ügyfélkapunk, de azt szeretnénk hogy a NAV töltse ki helyettünk, akkor ezt március 15-ig tudjuk igényelni.

 

Azt szeretném, hogy munkáltató töltse ki az adóbevallásom?

Továbbra is kérhetjük (amennyiben a munkáltató erre biztosít lehetőséget) hogy munkáltatónkat bízzuk meg az adóbevallásunk elkészítésével. Erről 2017. január 31-ig kell nyilatkoznunk munkahelyünkön.

 

Önállóan készíteném el az adóbevallást? 

Előfordulhat, hogy nem kapunk a NAV-tól tervezetet, illetve vannak olyan kategóriába tartozó adózók, akiknek a NAV eleve nem készít tervezetet, a kategóriákról részletesebben itt olvashatunk további információt.

Amennyiben ez érint minket, akkor a 16SZJA jelű bevallást kell online kitöltenünk vagy nyomtatva elküldeni a NAV-nak.

 

Hogyan rendelkezhetek az adóm 1%-ról?

Bármelyik adó-bevallási módot választjuk, továbbra is rendelkezhetünk adónk 1%-ról.

 

 1. A  16SZJA bevallás EGYSZA lapján jelöljük meg a támogatni kívánt szervezetet.

Fontos! Ezt mindegyik esetben megtehetjük, akár a NAV készíti a bevallást, akár a munkáltató.

 

 1. Külön erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon is felajánlhatjuk adónk 1%-át. Ezt a rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként is elküldhetjük, akár külön elektronikusan vagy postán. Fontos, hogy ennek május 22-ig meg kell érkeznie a NAV-hoz.

 

Szívesen támogatnád a Tudatos Vásárlók Egyesülete munkáját?

Akkor nincs más dolgod, mint a Tudatos Vásárlók Egyesületét megadni a támogatni kívánt szervezetként, és beírni Egyesületünk adószámát.

A TVE adószáma:18245770-1-43
 

Forrás: NAV

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás