fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

3 lépés – Így készülj a Fekete péntekre!

Egyre korábbra tolódik a karácsonyi vásárlás kezdetét jelző Fekete Péntek. Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, hogy mire figyelj, mielőtt lecsapnál egy soha vissza nem térőnek tűnő akcióra. 

A Fekete péntek (Black Friday) a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelzi. Ez minden év utolsó novemberi péntekére esik, 2017-ben november 24-re. Az utóbbi években viszont egyre több (online) kereskedő tart előrehozott Fekete Pénteket is …

Az alábbi 3. lépés segít, hogy megelőzd a fölösleges pénzköltést és a vásárlás utáni bosszúságot.

1. Hányszor fogod használni?

Csak azért mert valami akciós, még nem biztos, hogy szükséged van rá. Gondold át higgadtan, hogy pl. a következő 2 hónapban hányszor fogod használni azt a remek választásnak tűnő ruhát, botmixert vagy fúrógépet. Legyél őszinte … lehet, hogy tudnád hasznosabbra is költeni ugyanazt a pénzt.

2. Melyik a jó választás?

Ha mindenképp a vásárlás mellett döntesz, gondold át, hogy megéri-e 30%-kal olcsóbban venni egy terméket, amelyik

 • használat közben zabálja az áramot, és tetemes villanyszámlát generál,

 • eleve túlméretezett a te háztartásodhoz, szükségleteidhez képest,

 • fél év múlva tönkremegy.

Nézd meg a Tudatos Vásárlók Egyesületének független labortesztjeit, és megtudhatod, hogy melyik a valóban hatékony, energiatakarékos vagy csendes háztartási gép! Szűrj a saját szempontjaid szerint, és válaszd a neked megfelelő terméket! Pénzt és időt takarítunk meg Neked!

Ezeket teszteltük: páraelszívó, mikrohullámú sütő, porszívó, mosogatógép, sportkamera, TV, hűtő-fagyasztó, futócipő, bébiőr, babakocsi.

 

3. Legyél tisztában a jogaiddal internetes vásárláskor is!

Olvasd el a cikksorozatunkat az internetes vásárlásról

Tíz lépés, hogy ne fosszanak ki az interneten

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-17-2017-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.  

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás