fbpx
GREEN FRIDAY HUNGARY

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Zöldítsük ki együtt a Black Friday-t!

Mondhatnánk, hogy hamarosan itt a Black Friday, de már az az érzése az embernek, hogy október közepétől Mikulásig folyamatosan ilyen akciókat lát, bármerre néz. De mit szólnál ahhoz, ha együtt zöldítenénk ki ezt a fekete időszakot? Mi segítünk abban, hogy pánik helyett azt vedd meg, ami tényleg beválik. Töltsd fel a Green Friday Hungary! Facebook profilkép keretet november 27-ig és nyerj egy 1 éves Tudatos Vásárló Tesztek előfizetést!

Mindenekelőtt legyünk őszinték magunkhoz: régen vágyott termékekre vadászni és jó áron megvásárolni őket nem bűn. Ha jól csináljuk, később is rendre eszünkbe jut, milyen remek döntést hoztunk a megfelelő időben. Ugyanúgy ismerős lehet azonban a megbánt vásárlások élménye – amikor elcsábultunk valami felé, de utólag megbántuk, hogy megvettük: a választott porszívó gyengén szív, a kávéfőző nem fér be a helyére, a mosogatógép túl hangos, ráadásul a régi kezelése jobban kézre esett, túl sokat költöttünk rá.

A csalódás sokszor eltereli a figyelmet arról, hogy az ilyen félrement impulzus vásárlások nem csupán a kedvünket és a pénztárcánkat érintik rosszul, de a bolygót  is feleslegesen terhelik. Ez megmutatkozik a dömping alatti terhekben (úgy mint például a logisztika miatti extra üzemanyag használat), és persze az általa keletkezett szemétben is, ami egész extrém szinteket ér el ilyenkor. Márpedig egy biztos: nem kell több szemét a bolygónak.

De miért nem jó 20 évig?

A televízió pár év után elromlik, a mosógépet havonta javítani kell, a mobiltelefon lelassul, az akkumulátora fél napig se bírja,  gombjai rövid időn belül tönkremennek. A mai eszközök kevésbé tartósak, mint elődeik, vagy amelyik működik, az hirtelen kimegy a divatból, nem kompatibilis egy új funkcióval. A tervezett elavulás be van építve a termékekbe, a gyártók és kereskedők sok esetben előre meghatározza a termékének élettartamát. Azt pedig, hogy az élettartam vége elérkezett, sokféle módon tapasztalhatjuk. Egy beépített alkatrész megy tönkre, nem cserélhető az izzó a lámpában, elavul a szoftver, vagy csak már kiment a divatból – a tervezett elavulásnak tanulságos története és számtalan arca van.

Tervezzünk mi is!

Green Friday Hungary 2020A legjobb megoldás az, hogy azt vásárolod meg, amire igazán szükséged van.

Hogy segítsünk a novemberi akció cunamiban jó döntéseket hozni, ne vásároljunk feleslegesen és ezzel egy zöld alternatívát adjunk a Fekete Péntekre, a Tudatos Vásárlók Egyesülete novemberben elindította Green Friday Hungary kampányát.

Tudjuk, hogy a reklámok ereje nagy. A Tudatos Vásárlók honlapján, Facebook és Instagram oldalán számos tartalom segít abban, hogy átgondoljuk fogyasztási szokásainkat, és lassítsunk vagy hátrébb lépjünk egy lépéssel. De ebben, az akciókról szóló hirdetések kizárásában segít az is, ha elteszed a mobilod, és a szép őszi időben sétálni, kirándulni vagy sportolni mész!

Ha viszont mégis vásárolnál, a Green Friday Hungary logóval futó tartalmaink segítenek abban, hogy átgondolt és jó döntéseket hozz.

tesztek tippekIsmerd meg a Tudatos Vásárló Teszteket, amelyekkel a legjobb teljesítményű és leginkább környezetbarát termékeket választhatod ki a legjobb áron. Független termék tesztjeinkkel és ingyenes vásárlási tippjeinkkel jól dönthetsz a Black Friday idején is, és jól jönnek a karbantartáshoz és üzemeltetéséhez is.

 

fogyasztóvédelemFogyasztóvédelmi tippjeinket és tanácsainkat itt találod.

 

powered by Typeform

Cancel

Copy code

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás