fbpx

FOGYASZTÓ

A boltban nem tudunk melletted állni, itt igen.

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

67 éve javítja a varrógépeket Blaskovics György, és még mindig rengeteg a munkája

67 éve javítja a varrógépeket Blaskovics György, és még mindig rengeteg a munkája

Lomtalanítás helyett javíttatás, hulladéklerakó helyett szerelőműhelyek – így érhetjük csak el, hogy gyermekeink ne fulladjanak meg a mi szemetünkben.

Megmértük: tarol a zöldre festés a boltokban

Megmérettük, mennyire népszerűek a magyar vásárlók körében a környezetbarát tisztítószerek. Látszik, hogy a gyártók reagáltak a vásárlói igényekre: tarolnak az ellenőrizhetetlen állításokkal zöldre festett termékek.

vásárlás sávos jótállás tapasztalatok jótállási jegy

Nem minden bolt tartja be az új garanciaszabályokat – sávos jótállás a gyakorlatban

2021-től új sávos jótállási szabályok érvényesek: minél drágább egy termék, annál hosszabb kötelező jótállási idő vonatkozik rá. Mennyire értik a vásárlók, mennyire tartják be a boltok?

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

#PayYourWorkers Október 6-án tartotta a Nike közgyűlését, ahol a vállalat profitjáról döntöttek a részvényesek. A Nike nettó nyeresége 20201. február 28-at megelőző egy évben 3,2 milliárd dollár volt, az augusztus 31-én véget érő első negyedévben pedig 12,2 milliárd dollár volt a pipás cég bevétele, ami 16 százalék növekedés az előző év azonos időszakához képest. A Nike társalapítójának, Phil Knight-nak a vagyonát 50,7 milliárd dollárra becsülik. A Nike óriási pénzeket zsebel be, miközben a ruháit, cipőit, kiegészítőit készítő munkások nemhogy alacsony bért kapnak, de a pandámia során sok helyen egyáltalán nem is lettek kifizetve.
2020 júliusában 1200 munkás, köztük várandó nők maradtak munka nélkül, amikor a Nike egyik beszállítója, a Kambodzsában található Violet Apparel váratlanul bezárt. A szakértők számításai szerint 343,174 dollárral tartoznak ezeknek a munkásoknak, mert nem fizettek nekik végkielégítést.
A Nike állítása szerint már 2006 óta nem gyártott nekik termékeket a Violet Apparel, a dolgozók azonban következetesen és hitelesen tanúskodtak arról, hogy az elmúlt években rendszeresen gyártottak Nike termékeket, egészen a gyár bezárásáig. Állításaikat a gyártási nyilvántartások is alátámasztják, ezek szerint 2018 végén a Violet Apparelben Nike termékeket varrtak. A munkát az Olive Apparel, a Nike beszállítója számára végezték, amelyik szerepel a Nike nyilvános beszállítói listáján. Ezenkívül a Violet Apparel dolgozói által 2019 novemberében és decemberében készített fotóin Nike termékek láthatók a Violet Apparel gyártósorán. A bizonyítékok tehát azt mutatják, hogy a Violet Apparel dolgozói sok éven át varrtak ruhákat a Nike számára, legalábbis 2019 végéig. 
#PayYourWorkers #RespectlabourRights #10CentsMore #UnderpaidInThePandemic #PayHer #SustainableFashion #SustainableClothing #FastFashion #GarmentProduction #LabourRightsAreHumanRights #HumanRightsCampaign #GarmentWorkers #GarmentWorkersNeedUnions #LivingWages #ClothingManufacturer #FairPay #WhoMadeMyClothes #EthicalFashion #CoronaFashion #CovidFashion #PayUpFashion #EndWageTheft #NikeWomen #NikeRunning #NikeShoes #NikeFit #NikeHaul #NikeTN #NikeDunk
🍌A banánültetvényeken dolgozó munkások fizetik meg a mi olcsó banánunk árát! Partnerszervezetünk, az Oxfam azt vizsgálta, hogy ki és mennyit keres egy szupermarketben megvásárol banánon. Ahogy az az ábrán is letszik, sok szereplőnek jut belőle, és majdhogy a legkevesebbet a munkások keresik rajta. Míg a banánültetvényeken dologzók egészségtelen körülmények között, hosszú órákon át szedik a banánt, miközben ezért csak a gyümölcs árának egytizedét kapják meg, az bevétel harmada a szupermarketeknek jut!
💰Összességében 9 nagy cég uralja a világ élelmiszerpiacát, ezáltal pedig az árakat is. Itt van már az ideje, hogy az egyeduralmukat ne csak a minél magasabb profit elérésére használják, hanem arra, hogy a bolygónk egy kicsit igazságosabb hely legyen. Itt az ideje, hogy a profit egyenlőbb módon legyen elosztva az ellátási láncban,
😝Ha neked is elmegy az étvágyad attól, hogy az élelmiszerünk környezetpusztítás és az emberi jogok kizsákmányolása révén kerül a boltokba, majd az asztalunkra, akkor csatlakozz hozzánk és írd alá petíciónkat - link a bióban!
❗️Miről is szól ez? A levélben arra kérjük az Európai Bizottság három tagját, Didier Reynders (Jogérvényesülés) és Thierry Breton (Belső piac) biztosokat és Věra Jourovát, az Európai Bizottság Értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét, hogy a Bizottság minél előbb nyújtson be hivatalos javaslatot a vállalatok átvilágítást és elszámoltathatóságát szabályozó uniós irányelvre. 2020 márciusában a Bizottság már megszavazta, hogy készüljön el az mHREDD nevű szabályozás (Mandatory Human Rights and Environmental Due Diligence), de eddig konkrét lépésekre nem került sor. Ezt a jogalkotási folyamatot szeretnénk megsürgetni, amihez RÁD is szükség van!
#OurFoodOurFuture #OFOF #DEARProgramme #foodtest #actionweek #stickeraction #invisibleingredients #protestmail #mHREDD #joinourmovement #humanrights #environmentaldestruction #supplychains #migrantworkers #womenmigrantworkers #femaleworkers #smallholders
🌿 Teszteltünk már laborban mosószereket, mosóporokat, mosogatószereket, általános felülettisztítókat, WC tisztítókat és mosogatógép tablettákat, és mindegyik alátámasztotta: az ökocímkés tisztítószerek felveszik a versenyt kommersz bolti társaikkal, miközben nem terhelik a környezetet.
🔬 Ma még vállalhatod az #ÖkoTakarítás hónapja keretében a kihívást, hogy elolvasod terméktesztjeink eredményeit, ezáltal pedig tudatosabb döntést tudsz hozni a tisztítószereid megválasztásakor. Ráadásul, ha képet is küldesz a kihívás teljesítéséről, ajándékkal lepünk meg! 
🔗 Az ingyenes tesztekről bővebben ezen az oldalon tudsz olvasni, vagy kattints a linkre a bióban: https://tesztek.tudatosvasarlo.hu.
#greenandsafe #LIFE #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠

12 pont

Videók

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára