fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Zacskóstop Spanyolországban is

| Tudatos Vásárló

Spanyolország is csatlakozik a műanyag bevásárlószatyor ellen indított nemzetközi hadjárathoz.

A spanyol kormány két év alatt a felére akarja visszaszorítani az ingyenes, vékonyfalú műanyag zacskók forgalmát, 2010-től aztán a környezetvédelmi minisztérium tervei szerint kizárólag lebomló anyagból készült szatyrokat lehetne osztogatni.

Spanyolország lakossága évente 10,5 milliárd nejlonzacskót használ el, fejenként 250 darabot. Tízből csak egy kerül hulladékhasznosító üzembe, a többi szeméttelepen vagy a természetben – például a tengerben – végzi és 100 év is eltelik, mire elbomlik.

Környezetvédők sürgetik, hogy a teljes tiltással ne várjon a kormány 2010-ig, a zacskókat gyártó vállalatok ellenben úgy vélik, a tervezett intézkedések már így is túl szigorúak.

Világszerte egyre több helyen vonják ki a forgalomból a súlyosan környezetszennyező ultravékony műanyagszatyrokat. Legutóbb a kínai, majd az ausztrál kormány jelentette be, hogy még idén lép az ügyben.

 

Forrás: MTI

Kép [cc] Kris, John Weise

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok