fbpx
CSA kertészkedős

Itt a lehetőség, hogy a legjobbkor próbáld ki, milyen a zöldségdoboz, a tanyasi csirke

Ha szeretnél megbízható forrásból zöldséget, hús vagy tojást vásárolni, és kipróbálni, milyen egy közösségi gazdaság vásárlójaként friss, helyi, biztonságos élelmiszerhez jutni, most csatlakozz! Néhány hazai közösségi gazdaságban még van pár hely az idei szezonra, ami azért különleges lehetőség, mert a gazdaságok általában egy éves elköteleződéssel várják a tagokat. Mindezt méghozzá a legjobb szezonban: ilyenkor roskadoznak a zöldégdobozok az illatos paradicsom, frissítő uborka vagy isteni cukkini alatt. Alábbi cikkünkben azokat a gazdaságokat ismerheted meg, ahol még várják a csatlakozókat.

Trencsényi-Vörös Gabriella – TápióDoboz

Gabi és férje 2014-óta működteti a TápióDobozt. Az idei szezon náluk áprilisban indult és decemberig tart, heti átadásokkal. Kétféle dobozméretük van, kicsi és nagy, mindkettőbe 8-10 féle zöldség kerül. Ha sietsz, még az utolsó helyek egyikét elcsípheted, keresd Gabit a lenti elérhetőségeken. További információt a TápióDobozról korábbi cikkünkben olvashatsz.

Átadási nap: csütörtök
Átadási pontok:

Házhozszállítás: Gyömrő és Maglód egész területén
Árak a 2022 szezonban: nagy doboz: 8.000 Ft/ hét, kis doboz: 5.800 Ft/ hét
Elérhetőség: 06 70 451 7701, tapiodoboz@gmail.com
Facebook

Héjjas Szilvia – Birs Közösség

Szilvi 2013-óta működteti a Birs Közösséget, és párjával Csabával egész évben szállítanak a tagoknak. A szezon április elején indul és karácsonyig hetente, januártól március végéig kéthetente vannak az átadások. Két méretben lehet előfizetni a zöldségdobozokra, amik Szilviék minősített gazdaságából származó 8-10 féle zöldséget tartalmaznak. További információt a Birs Közösségről itt olvashatsz.

CSA gazda SzilviÁtadási nap: csütörtökönként
Átadási pontok:

Árak a 2022 szezonban: nagy doboz: 26.000 Ft/ hó, kis doboz: 13.500 Ft/ hó
Elérhetőség: 06 20 215 9353, hejjasszilvia@gmail.com
Facebook

Keresztesiné Drevenka Orsolya – Szandaszögi Ökokertészet

Orsi 2015-ben indította el családjával a Szandaszögi Ökokertészetet, és 2017-óta működnek közösségi gazdaságként. Az idei szezon április elejétől karácsonyig tart náluk, heti szállításokkal, alap- és nagy dobozra lehet előfizetni. A dobozok általában 8-10 féle minősített bio zöldséget tartalmaznak, de ez nyáron elérheti akár a 15 félét is. További információt a Szandaszögi Ökokertészetről itt írtunk.

CSA gazda Orsi

Átadási nap: csütörtökönként
Átadási pontok:

Árak a 2022 szezonban: alap doboz: 6.000 Ft/hét, nagy doboz: 9.500 Ft/hét
Elérhetőség: Drevenka Orsolya, 06 30 798 1428, szandaszogi@gmail.com,
Facebook

Lengyel Zoltán – Táncoskert

Zoli feleségével Évivel Polgáron működteti itthon is egyedülálló regeneratív gazdaságát, ahol szürkemarhát, mangalicát, rackákat és csirkéket tartanak. Közösségi gazdaságként működnek, ahol a tagok egy menürendszerben válogathatják össze a szezonra előre, hogy milyen termékekre szeretnének előfizetni. Ezek között tojás, konyhakész csirke, húsfélék és feldolgozott termékek is vannak. További információt a Táncoskertről részeltesen itt olvashatsz.

CSA gazda Lengyel Zoli

Átadási nap: csütörtök
Átadási pontok:

Árak a 2022-es szezonban:

 • 1 vándorólas tyúk egy év alatt tojt tojásai (kb. 120-200 db/év) 18,000 Ft/év
 • vándorólas csirke, tyúk és kakas szezontól függően 4,500 Ft/db
 • levestyúk 3,200 Ft/db
 • sertés “rész” 15,000 Ft/rész (a felosztás szerint, egy fél disznó 12 rész)
 • bárány/birka “rész” 5,500 Ft/rész (3 féle szatyor, az egyikben gerinc, a másikban lapocka, a harmadikban darált comb és ezekhez a kiegészítő részek vannak)
 • marha “rész” 14,000 Ft (kb. 3 kg csontos sütnivaló és 1 kg pörkölt, 1kg darált hús)

Elérhetőség: Lengyel Zoltán, 06 70 453 7310, lengyel.zoltan@tancoskert.hu, Facebook, Weboldal 

Ha gazdálkodsz és Te is szeretnél indítani egy közösségi gazdaságot, keresd Perényi Zsófit a zsofi(kukac)tve.hu email címen.


A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósul meg, további információk a programról az Európai Unió weboldalán olvashatók.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás